reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja chociaż mam dom prawie w centrum miasta z ogrodem to uciekłam na wieś do domu po babci, bo nie daje rady w mieście z taka temperatura 😅 rozpływam się od razu 🙀 ale musimy jakoś dać radę 😅😁 już prawie końcówka 😬
Zauważyłam, ze już nie mogę długo w aucie jechac bo mnie wszystko od razu cisnie 😖 tez tak macie, że jazda autem to katorga ? Nie miałam tak wcześniej, a tu po 40 minutach normalnie była masakra 😅 aż mąż musiał się zatrzymywać specjalnie dla mnie żebym mogła wyjść i się rozprostować 😂

reklama
Ja dzisiaj byłam nad jeziorem i mieliśmy do przejechania jakąś godzinkę i też czułam jakbym miała za chwilę pęknąć 😂 Ale przynajmniej w samochodzie klimatyzacja więc jak wracaliśmy do domu to ja stwierdziłam że zostaje w samochodzie do jutra 😆

Dzień dobry!

My się taplaliśmy w basenie ogrododowym cały piątek. Na samym początku jak przeprowadziliśmy się do Niemiec mieliśmy takich sąsiadów, że szybko stali się dziadkami dla naszej najstarszej. Często chodziła do nich żeby się pobawić 😜 I mimo tego, że mieszkamy teraz dobrą godzinę drogi od siebie- tymi dziadkami tak już zostali na dobre😁 właśnie cieszą się strasznie na trzecią (chyba) wnuczkę 😜✌️ i oni właśnie nam ten spory basen przygotowali w tym roku u siebie 🤩 🥰

Ja autem mogę jeździć i zawsze jeździłam chętnie. Za to jeszcze nigdy mnie tak ciuchy nie drażniły 🙈 znalezienie majtek, które nie będą mnie wkurzać, przeszkadzać, przesuwać się, uwierać, wbijać się i nie wiem co jeszcze 🤦🏼‍♀️ to nie lada wyzwanie! 😂😂😂 No i obowiązkowo wszystkie metki wycięte! To już się tyczy wszystkich rzeczy- łącznie z e spodniami. Na razie mi tylko w płaszczyku nie przeszkadza....

Ja lubię jeździć autem ale teraz jako pasażer mi wygodniej. Bo jak sama prowadzę to też mnie zaczyna wszystko boleć.
Ja się mega cieszę z pięknej pogody. Chociaż synek ma radochę z basenu itp. A jak zimno i pada to mega nudy w domu.

Jutro mam zadzwonić do szpitala i umówić termin na "zameldowanie się". Czyli termin kiedy mówię jak chciałabym żeby wyglądał poród 🤩 czy chcę lewatywę, znieczulenie itd...tak to już daleko zaszło! 🙈 trzeci screening mam zrobiony- pytanie czy zostawią mnie w tej niepewności co do płci aż do porodu 😜 ale jazda 😁

Muszę się jeszcze skupić na nauce. W tygodniu 13-17.07. mam jeszcze ostatnie Kolloquium Ale ni-hu-hu nie mogę się skupić 😩 Cieszę się strasznie każdą chwilą! I moje myśli głównie wokół dzidzia i rodziny się kręcą. Po prostu dostaję już odpieluszkowego zapalenia mózgu😂 może to dlatego że to taka duża niespodzianka dla nas?

Jutro mam zadzwonić do szpitala i umówić termin na "zameldowanie się". Czyli termin kiedy mówię jak chciałabym żeby wyglądał poród 🤩 czy chcę lewatywę, znieczulenie itd...tak to już daleko zaszło! 🙈 trzeci screening mam zrobiony- pytanie czy zostawią mnie w tej niepewności co do płci aż do porodu 😜 ale jazda 😁

Muszę się jeszcze skupić na nauce. W tygodniu 13-17.07. mam jeszcze ostatnie Kolloquium Ale ni-hu-hu nie mogę się skupić 😩 Cieszę się strasznie każdą chwilą! I moje myśli głównie wokół dzidzia i rodziny się kręcą. Po prostu dostaję już odpieluszkowego zapalenia mózgu😂 może to dlatego że to taka duża niespodzianka dla nas?
Na jaka płeć obstawiasz? Kto czujesz ze siedzi w brzuszku? Dla mnie kosmos, ze tak wysoka ciąża i nie mogą sprawdzić płci 😝

Prawdopodobnie dziewczynka. Bo "nie widać żeby gdzieś wokół było coś co można by było uznać za męskie organy" 😂 ale ja zaglądam przecież też. Ostatnio nóżki na krzyż były. 🤷🏼‍♀️ Taki wstydzioszek 😂 Ale mam większość ubranek neutralnych i nic mi nie straszne! 😂

reklama
Prawdopodobnie dziewczynka. Bo "nie widać żeby gdzieś wokół było coś co można by było uznać za męskie organy" 😂 ale ja zaglądam przecież też. Ostatnio nóżki na krzyż były. 🤷🏼‍♀️ Taki wstydzioszek 😂 Ale mam większość ubranek neutralnych i nic mi nie straszne! 😂
Żyjemy na szczęście w takich czasach, ze wszystko można kupić z dnia na dzień, wiec nawet jak do porodu nie poznasz płci to nie ma najmniejszego problemu z późniejszymi zakupami co do koloru 💕

Do góry