reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dzień dobry 💙
Dziś stuknęło pełne 26 tygodni ciąży. Czuje się ogromna. Nie wiem jak u Was, ale na mam już 9kg na plusie i 105cm w pasie.
jak się dziś macie?
5B380A9C-6C5E-451D-BD8C-7E8BD0F32A45.jpeg

No ślicznie dziewczyny! :) Ja przez pierwszy trymestr schudłam 3kg wiec dopiero niedawno nadrobiłam to co zrzuciłam + 2kg. Wiec całościowo jakby 5kg 🤔 Ale mały rośnie wiec jest Ok 💪🏻
Kończę 24 tydzień w czwartek :) swoją drogą co aplikacja ciążowa to tydzień 24 lub 25 :) zależy jak patrzeć :)
Miłego!

Załączniki

• AD686C0F-23A5-4749-99F4-95FE0B18514D.jpeg
    AD686C0F-23A5-4749-99F4-95FE0B18514D.jpeg
    675,2 KB · Wyświetleń: 79
Piękne mamy z pięknymi brzuszkami! To i ja się pokażę...a co!
99 dni do terminu 😜 9 kg na plusie 🤷🏼‍♀️ w pasie 89... gdzie ja pakuję te kilogramy 😲 niby jakieś boczki są ale żeby aż na wagę złota? 😂😜😂
Polish_20200512_133256117.jpg
Pojutrze odwiedzi mnie położna. Muszę sobie zapisać "pytania do eksperta". Jak teraz przebiega poród i opieka okołoporodowa? Słyszałam, że w tej chwili z mężem mogę rodzić. Ale już odwiedzać by mnie w tej chwili nikt nie mógł. Za to jak wszystko przebiega prawidłowo to po 4-6 godz. wypuszczają do domu całą rodzinę. Ale co z pierwszej ręki to z pierwszej ręki.

Dziewczyny bylam u dr. Z malym wszystko w porządku przeszlo kg wazy ale mi sie szyjka zaczela rozdziawiac😫 jestem w srodku 29 tyg. Twarda, ma 2,7 cm . W 10 tyg sie z 3,3 skrocila. Niby moj dr sie nie martwi bo mowi ze na jego oko ok. Donosilam pierwsza ciaze to i ta donosze. Wtedy mialam duzo twardnien brzucha i zlezalam bardzo duzo. Teraz mniej poki co sie stawia . Wtedy badal mnie tylko na fotelu i bylo twarde. A w tej ciazy go molestuje o usg na kazdej wizycie. Lutke dostalam i magnez. Mam sie oszczedzac. Eh czulam ze i w tej ciazy idealnie nie bedzie

Ja mam dzisiaj studniówkę. Tak szybko ten czas leci. Coraz więcej z wyprawki kupione. Tylko zostalo wszystko poprac i poprasować ale to tak na początku czerwca planuje.
Screenshot_2020-05-12-15-11-39-464_com.gravid.gravid.jpg

@Mystic87 ja mam szyjkę 3cm i też mi karze jak najwięcej leżeć i najlepiej nic nie robić. Ale luteiny nie biorę tylko magnez bo brzuch twardnieje 😣

Ja mam dzisiaj studniówkę. Tak szybko ten czas leci. Coraz więcej z wyprawki kupione. Tylko zostalo wszystko poprac i poprasować ale to tak na początku czerwca planuje.
Zobacz załącznik 1118913
@Mystic87 ja mam szyjkę 3cm i też mi karze jak najwięcej leżeć i najlepiej nic nie robić. Ale luteiny nie biorę tylko magnez bo brzuch twardnieje 😣
Mnie tak twardnial okropnie w poprzedniej ciazy nawet od 20 do 30 razy dziennie. Ale widzisz nie wiem jak to sie stalo ze wtedy nie mierzylismy jej??? A liczysz te skurcze?

reklama
Piękne mamy z pięknymi brzuszkami! To i ja się pokażę...a co!
99 dni do terminu 😜 9 kg na plusie 🤷🏼‍♀️ w pasie 89... gdzie ja pakuję te kilogramy 😲 niby jakieś boczki są ale żeby aż na wagę złota? 😂😜😂
Zobacz załącznik 1118892
Pojutrze odwiedzi mnie położna. Muszę sobie zapisać "pytania do eksperta". Jak teraz przebiega poród i opieka okołoporodowa? Słyszałam, że w tej chwili z mężem mogę rodzić. Ale już odwiedzać by mnie w tej chwili nikt nie mógł. Za to jak wszystko przebiega prawidłowo to po 4-6 godz. wypuszczają do domu całą rodzinę. Ale co z pierwszej ręki to z pierwszej ręki.
Ale że jak po 4-6h po porodzie wypuszczają do domu??? Bo już nie wiem o czym czytam 🤭😀😀

Do góry