reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja ubranek napewno nie kupuje. Będę chodzila do lumpeksow bo tam prawie że nowki sztuki za grosze. A jak mam dać za sukieneczke 70 zł na raz to trochę szkoda. Pewnie kupię raz na jakiś czas coś nowego ale raczej będę się trzymała używanych. My mieszkamy z moją mamą na może 55 m2 i nawet nie wiem gdzie miałabym położyć lozeczko.. Trochę mnie to stresuje bo mamy się wyprowadzić ale chyba do porodu nie da rady.ale staram się nie myśleć o przyszłości. Wózki już zaczęłam oglądać i najbardziej podobaja mi się retro wiklinowe z wielkimi kołami [emoji3059]cena też ładna bo prawie 3 tys i sama nie wiem czy warto [emoji55]
Ja również stawiam na lumpeksy :)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z farbowaniem włosów? Nie ma żadnych przeciwwskazań? Bo po rodzinie pytałam i niektorzy mówią,że można inni ze nie i trzeba sie wstrzymać do końca...
Ja farbowałam w 11 tygodniu :) też miałam dylematy ale mając już prawie wszystkie swoje siwe włosy (26lat) i 4 cm odrost.... Nie miałam wyboru, bo czułam się okropnie i zaniedbana...

Dziewczyny jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja tylko na basen 2/3 razy w tygodniu chodzę, zależnie od czasu. Zastanawiam się czy jeszcze coś można śmiało robić?

Mnie też często skręca z bólu jak kichne. No i częściej boli po lewej stronie. W nocy jak sie przekrecam to bol rozrywania mnie wybudza😕 ja juz chyba w 18 tyg jestem a brzucha dalej nie ma. Widzę jak wszyscy w pracy mi się przygladaja i niedługo zaczną chyba myśleć że sciemniam heheh

Chyba masz 17+2dni bo mamy dzień różnicy jak pisałaś 🙂 z tym przyglądaniem to chyba norma bo kto przechodzi nawet znajomi mówią coś do mnie ale patrzą na brzuch😂 w pierwszej ciąży też mi się późno pojawił, na przełomie 5-6 miesiąca.. teraz mam, spory ale macicę czuję już może jeden palec poniżej pępka.

Ja też pewnie odwiedzę jakich z używanymi ciuszkami, mam jeden fajny sklep z nowymi i używanymi ubrankami i nie tylko🙂 a sport... Spacery, ja się mało ruszam bo zaraz sapię ale pogoda też nie pozwala..

Chyba masz 17+2dni bo mamy dzień różnicy jak pisałaś 🙂 z tym przyglądaniem to chyba norma bo kto przechodzi nawet znajomi mówią coś do mnie ale patrzą na brzuch😂 w pierwszej ciąży też mi się późno pojawił, na przełomie 5-6 miesiąca.. teraz mam, spory ale macicę czuję już może jeden palec poniżej pępka.
Na mojej aplikacji ciążowej mam 17+6 dni ja nie wiem jak oni to liczą 😁 ja macice ciągle czuje dłoń poniżej pępka, od czego to zależy???

Tez mam odrost 🙈 i mówię mozna czy nie mozna 🤣 naszczescie lekarz pozwolił bo wolałam zapytac

Ja mam już takie odrosty :D wyglądam w tej ciąży jak lump. Ale jakoś nie farbuję, bo od początku tak mnie odrzuca od smrodu farby, że nie mogę.. nawet szamponem :/

Dziewczyny jak u Was z aktywnością fizyczna? Ja tylko na basen 2/3 razy w tygodniu chodzę, zależnie od czasu. Zastanawiam się czy jeszcze coś można śmiało robić?

Ja to sobie ciągle powtarzam, że zacznę robić cokolwiek... i nic.
Niestety okazało się, że mam "rozejście mięśnia prostego" na brzuchu i od pępka do góry mogę sobie paluchy wsadzić pomiędzy mięśnie. Jest to obrzydliwe. Umówiłam się do fizjo, bo podobno nie ma z tym żartów.. ale wiem, że powinnam zrobić coś więcej tylko tak strasznie mi się nie chce.

U mnie to już 3 ciąża, ale brzuch mam jakbym była w 7 miesiącu.. na zdjęciu tego tak niestety nie widać, że jest ogromny :/ 20200228_191942.jpg

reklama
Ja mam już takie odrosty :D wyglądam w tej ciąży jak lump. Ale jakoś nie farbuję, bo od początku tak mnie odrzuca od smrodu farby, że nie mogę.. nawet szamponem :/

Ja to sobie ciągle powtarzam, że zacznę robić cokolwiek... i nic.
Niestety okazało się, że mam "rozejście mięśnia prostego" na brzuchu i od pępka do góry mogę sobie paluchy wsadzić pomiędzy mięśnie. Jest to obrzydliwe. Umówiłam się do fizjo, bo podobno nie ma z tym żartów.. ale wiem, że powinnam zrobić coś więcej tylko tak strasznie mi się nie chce.

U mnie to już 3 ciąża, ale brzuch mam jakbym była w 7 miesiącu.. na zdjęciu tego tak niestety nie widać, że jest ogromny :/ Zobacz załącznik 1086117

Piękna piłeczka!
Nie mogę sobie wyobrazić tego rozjechanego mięśnia 🧐 mam nadzieje ze to nie boli i nie szkodzi?

Do góry