Człowiek byłby spokojniejszy gdyby już czuł wyraźnie.U mnie 3 ciąża, 16tydz + 2dni i z ruchami też marnie, czasem pojedyńcze smyranie ale bardzo rzadko się zdarza, w drugiej ciąży też już wyraźniejsze poczuł chyba w 18-19 tygodniu. Także każda indywidualnie, chodź też nie mogę się doczekać tych mocnych ruchów
reklama
nataliiia91
Fanka BB :)
Dokładnie ☺Człowiek byłby spokojniejszy gdyby już czuł wyraźnie.
Joanulka
A to normalne że czuję tylko w jednym punkcie? Zawsze w tym samym. I jest to tak specyficzne że poprostu wiem już że to dziecko
Trudno mi powiedzieć, bo nie pamietam tego uczucia. Wiem ze to było jakby muskanie jak rybka w wodzie. Podejrzewam ze w jednym miejscu bo dziecię malutkie ma dopiero par centymetrów.
Natalia :)
Szczerze mówiąc ja po 5 latach przerwy też nie pamiętam ale racja jak już poczujemy te nasze maluszki z pewnością będziemy spokojniejsze
Ja w poprzedniej ciąży nazwałam to uczucie - muśniecie skrzydłami motyla heheSzczerze mówiąc ja po 5 latach przerwy też nie pamiętam ale racja jak już poczujemy te nasze maluszki z pewnością będziemy spokojniejsze ☺
Natalia :)
Ja w poprzedniej ciąży nazwałam to uczucie - muśniecie skrzydłami motyla hehe
No muskanie delikatne, choć czekam już na te wyraźniejsze ruchy
Choć nie wiem jak Wy ale mnie już jak za długo siedzę czy chodzę okropnie bolą mnie żebra... Dziwi mnie fakt że tak wcześnie.. choć brzuszek już mam mocno widoczny pomimo szczupłej budowy, synek 2 tygodnie przed terminem miał ponad 3.600 i coś czuję że ten jako chłopczyk też będzie duży
Sierpień2020
Zaangażowana w BB
Ja jak długo siedzę mam okropne bóle krzyża i ciągnięcia ... U mnie 12+4.
nataliiia91
Mnie też krzyż boli...
Będziemy trzymaći czekać na dobre wiadomości!Błądząca tętnica prawa podobojczykowa... Ma to coś związane z przełykiem.. Być może z wada serduszka.. Tak naprawdę w internecie nic nie można konkretnego znaleźć, mam nadzieję że dowiem się w pn coś wiecej po kolejnym usg. Jest markerem zespołu downa też podobno... Chociaż u nas to jedyna nieprawidłowość. Trzymajcie kciuki
reklama
aaanataliaaaa
A mnie boli dziś w prawym boku. Nie chce panikować to moja pierwsza ciąża ... jakieś podpowiedzi rady ?