reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
No ja też wieczorami to mam spory ten brzuszek A rano jak się budzę To w sumie nie widać tego brzuszka za bardzo. No ale mamy czas :D. Ja jeszcze nic nie przytyłam, jestem ciekawa ile będzie na + na koniec ciąży. W pierwszej miałam +12kg
Ja też jeszcze nic nie przytyłam :p ale więcej jem i mój chłop się śmieje tylko ze czekoladę to mi będzie chowac 😁 oo a dzisiaj tłusty czwartek!! Paczków nie lubię ale z adwokatem zjem🥰

Dużo dziewczyn pisze, że zaczyna czuć pierwsze ruchy. Czy to normalne że jestem 16+3 i jeszcze nic nie czuje? To moja druga ciąża.

Dużo dziewczyn pisze, że zaczyna czuć pierwsze ruchy. Czy to normalne że jestem 16+3 i jeszcze nic nie czuje? To moja druga ciąża.

Tak, wszystko w normie. Możesz nie czuć nawet do 20tc. Osobiście nie pamietam
Na 100% w którym tyg zaczęłam czuć ruchy (w drugiej ciąży) ale wiem ze to był 4 miesiąc. Teraz tez nie liczę ze to będzie szybko bo mam sporą oponkę [emoji85]

A to moje maleństwo z pn (12+3), dxidziol nie chciał współpracować.. Wykryto Arse, za 3 dni następne usg genetyczne.

Załączniki

• IMG_20200217_120347.jpeg
    IMG_20200217_120347.jpeg
    45,7 KB · Wyświetleń: 79
  • IMG_20200220_080222.jpeg
    IMG_20200220_080222.jpeg
    45,3 KB · Wyświetleń: 127
Ostatnia edycja:
Tak, wszystko w normie. Możesz nie czuć nawet do 20tc. Osobiście nie pamietam
Na 100% w którym tyg zaczęłam czuć ruchy (w drugiej ciąży) ale wiem ze to był 4 miesiąc. Teraz tez nie liczę ze to będzie szybko bo mam sporą oponkę [emoji85]
A to normalne że czuję tylko w jednym punkcie? Zawsze w tym samym. I jest to tak specyficzne że poprostu wiem już że to dziecko

Błądząca tętnica prawa podobojczykowa... Ma to coś związane z przełykiem.. Być może z wada serduszka.. Tak naprawdę w internecie nic nie można konkretnego znaleźć, mam nadzieję że dowiem się w pn coś wiecej po kolejnym usg. Jest markerem zespołu downa też podobno... Chociaż u nas to jedyna nieprawidłowość. Trzymajcie kciuki

reklama

U mnie 3 ciąża, 16tydz + 2dni i z ruchami też marnie, czasem pojedyńcze smyranie ale bardzo rzadko się zdarza, w drugiej ciąży też już wyraźniejsze poczuł chyba w 18-19 tygodniu. Także każda indywidualnie, chodź też nie mogę się doczekać tych mocnych ruchów 😉

Do góry