reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Hej, mnie boli wszystko ale się tym absolutnie nie przejmuje. Pierwsza i od razu bliźniacza ciąża. Ledwo chodzę xd
Problem z przewracaniem się z boku na bok w łóżku, bez stękania się nie obejdzie [emoji23]
Zawsze lubiłam się przeciągnąć po obudzeniu, niestety teraz jest to niemożliwe, bo od razu brzuch ciągnie mnie niesamowicie.
Max. godzinę dam radę stać, a siadając boli mnie krocze.
Do tego, gdy się przedźwigam odzywa się rwa kulszowa. Ból utrzymuje się do dwóch dni, więc większość czasu wyleguje się przed tv/laptopem. Do tej pory byłam aktywna zawodowo, bardzo ciężko przeżywam siedzenie samej w domu. Łapie mnie deprecha, a pogoda nie pomaga.
Często boli mnie brzuch i żołądek, a zgaga i refluks to codzienność.
Jedyny plus tych wszystkich dolegliwości jest taki, że nie mam głowy się bać, co mnie czeka z moimi pannami po porodzie.
Apetyt mam ogromny [emoji85], ale jeszcze nie wróciłam do mojej wagi sprzed ciąży (- 3kg nadal po pierwszym trymestrze przez nudności i wymioty).
Powoli zaczynam czuć moje maleństwa, ale to tak koło 20-21 wieczorem [emoji3059]

Hej, mnie boli wszystko ale się tym absolutnie nie przejmuje. Pierwsza i od razu bliźniacza ciąża. Ledwo chodzę xd
Problem z przewracaniem się z boku na bok w łóżku, bez stękania się nie obejdzie [emoji23]
Zawsze lubiłam się przeciągnąć po obudzeniu, niestety teraz jest to niemożliwe, bo od razu brzuch ciągnie mnie niesamowicie.
Do tego, gdy się przedźwigam odzywa się rwa kulszowa. Ból utrzymuje się do dwóch dni, więc większość czasu wyleguje się przed tv/laptopem. Do tej pory byłam aktywna zawodowo, bardzo ciężko przeżywam siedzenie samej w domu. Łapie mnie deprecha, a pogoda nie pomaga.
Jedyny plus tych wszystkich dolegliwości jest taki, że nie mam głowy się bać, co mnie czeka z moimi pannami po porodzie.
Apetyt mam ogromny [emoji85], ale jeszcze nie wróciłam do mojej wagi sprzed ciąży (- 3kg nadal po pierwszym trymestrze przez nudności i wymioty).
Powoli zaczynam czuć moje maleństwa, ale to tak koło 20-21 wieczorem [emoji3059]
0

Ale super, że czujecie już swoje maluszki :) ja prawie 16tyg. I nie czuje jeszcze nic, chociaż brzuszek już mam i będzie chłopiec :)

0

Ale super, że czujecie już swoje maluszki :) ja prawie 16tyg. I nie czuje jeszcze nic, chociaż brzuszek już mam i będzie chłopiec :)
To jest takie delikatne czucie, muszę się dobrze ułożyć i skupić. Wtedy czuję takie smyranie, bąbelki. Ciężko mi to wytłumaczyć, ale nigdy tak wcześniej nie miałam więc uważam, że to właśnie te delikatne ruchy 😍

To jest takie delikatne czucie, muszę się dobrze ułożyć i skupić. Wtedy czuję takie smyranie, bąbelki. Ciężko mi to wytłumaczyć, ale nigdy tak wcześniej nie miałam więc uważam, że to właśnie te delikatne ruchy 😍
[/QUOTE]
Ja za prawie każdym razem się wzruszam jak to czuje. Uśmiecham się i mam łzy w oczach. Uwielbiam te bąbelki!

Hej dziewczyny mam wyprawkę dla dziewczynki od r. 56 do nawet 74 i zależy mi na wymienię na wyprawkę dla chłopca może któraś chciała by się wymienić. Zapraszam na priv. Pozdrawiam

Ale cudnie że ciaza bliźniacza! Gratuluję! Jeny mnie też ciągnie brzuch jak sie przeciągam! Miałam już te bóle w 6 tygodniu i stwierdziłam że będę miała ogromny brzuch ale teraz jestem w 16 i rano na głodnego jestem wklesla :p i zaczyna mnie to już męczyc bo wszyscy mówią pokaż brzuch a nie ma co pokazać :) i ta nieszczęsna RWE też mam. Jak za długo jestem na nogach to tak boli ze później chłop pomaga wstać mi z łóżka bo sama nie jestem w stanie

reklama
Ale cudnie że ciaza bliźniacza! Gratuluję! Jeny mnie też ciągnie brzuch jak sie przeciągam! Miałam już te bóle w 6 tygodniu i stwierdziłam że będę miała ogromny brzuch ale teraz jestem w 16 i rano na głodnego jestem wklesla [emoji14] i zaczyna mnie to już męczyc bo wszyscy mówią pokaż brzuch a nie ma co pokazać :) i ta nieszczęsna RWE też mam. Jak za długo jestem na nogach to tak boli ze później chłop pomaga wstać mi z łóżka bo sama nie jestem w stanie
Dziękuję [emoji3059]
U mnie brzuch wygląda jak ciąża spożywcza [emoji23]. Ale jak dotknę po środku i z lewej strony to jest twardy (dziewczyny ułożone są prawie jedna za drugą więc pewnie temu właśnie bardziej z lewej strony).
Tak z innej beczki, na Netflixie wyszedł serial (chyba można go nazwać dokumentalnym) pt. 'Niemowlęta'. Bardzo polecam przyszłym mamom jak i tatusiom [emoji3059]. Mężowi tak się buzia uśmiecha jak widzi roześmiane maleństwa, że aż się wzruszam [emoji7][emoji7]

Do góry