reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Narobilyscie mi ochoty i chyba tez zrobie malutki garnek (u mnie zup nie jedza wiec sama bede musila sie meczyc pozniej 😂🐷)

reklama
Ja mam dziką ochotę na zupę krem z pomidorów [emoji23] Ale że tymczasowo mieszkamy u teściowej (mamy już końcówkę generalnego remontu mieszkania [emoji846]) to niestety nie wtrącam się do kuchni [emoji23][emoji2957]

W sumie pierwszy raz spotykam się z tym że tak szybko tworzy się wątek zamknięty, zawsze mniej więcej w połowie ciąży, jak już się lepiej znałyśmy przechodziłyśmy na zamknięty, bo normalne było że główny umierał[emoji6]No ale póki jeszcze żyje postaram się udzielać[emoji6]

Kurde, ja to mam tak że jak usłyszę albo przeczytam o jakimś jedzeniu to od razu mam na to ochotę 😆 może poza mięsem, bo o ile przed ciążą byłam dzikim fanem krwistych steków tak teraz nie mogę patrzeć na mięso i poważnie rozważam wyeliminowanie go tymczasowo całkowicie🙈 krem z pomidorów też by mi zrobił dzień 🙈
@Anestia, a duża chałupa do remontu? Planuję remont na wiosnę i jestem przerażona 😭

Kurde, ja to mam tak że jak usłyszę albo przeczytam o jakimś jedzeniu to od razu mam na to ochotę [emoji38] może poza mięsem, bo o ile przed ciążą byłam dzikim fanem krwistych steków tak teraz nie mogę patrzeć na mięso i poważnie rozważam wyeliminowanie go tymczasowo całkowicie[emoji85] krem z pomidorów też by mi zrobił dzień [emoji85]
@Anestia, a duża chałupa do remontu? Planuję remont na wiosnę i jestem przerażona [emoji24]
Mieszkanko małe, 48m2 ale robiliśmy naprawdę generalny remont łącznie ze zrywaniem całej podłogi i jej "wnętrznosci" bo kupiliśmy "ruinkę". Z efektow jestem naprawdę zadowolona, nie wiedziałam, że z mieszkania w tak opłakanym stanie da się zrobić normalne. [emoji3] Kasy tyle pochłonęło, że nawet nie pytaj [emoji2357] [emoji23]

Mieszkanko małe, 48m2 ale robiliśmy naprawdę generalny remont łącznie ze zrywaniem całej podłogi i jej "wnętrznosci" bo kupiliśmy "ruinkę". Z efektow jestem naprawdę zadowolona, nie wiedziałam, że z mieszkania w tak opłakanym stanie da się zrobić normalne. [emoji3] Kasy tyle pochłonęło, że nawet nie pytaj [emoji2357] [emoji23]
Noooooo ja się właśnie kosztów boję. Kuchnia, łazienka i przedpokój do generalnego, pokoje na szczęście tylko wymiana drzwi, okien, gładź i malowanie. Mam parkiet i nic z nim nie robię póki co, ale i tak jestem przerażona 🙈 no to moje niewiele większe, 54, ale to jak takie koszty to zaczynam się grubo zastanawiać 😬

Noooooo ja się właśnie kosztów boję. Kuchnia, łazienka i przedpokój do generalnego, pokoje na szczęście tylko wymiana drzwi, okien, gładź i malowanie. Mam parkiet i nic z nim nie robię póki co, ale i tak jestem przerażona [emoji85] no to moje niewiele większe, 54, ale to jak takie koszty to zaczynam się grubo zastanawiać [emoji51]
Najgorzej ogrzewanie i sam kominek, około 25 tysięcy... Ale już na szczęście końcówka, teraz tylko wykończenie - płytki, panele, drzwi itp. No i kolejny wydatek dzidziuś[emoji23] o ile wszystko będzie dobrze [emoji1303]

Siostry aleście się rozpisały 🤩 a ja jeszcze leżę i udaję że śpię żeby zwierzęta się nie połapały 🙈 muszę Was nadrobić, ale pół nocy nie spałam i głowa coś mi nie pracuje. W styczniu będę mieć dwa USG, prenatalne w innym szpitalu i I trymestr w szpitalu gdzie prowadzą ciążę. A to drugie dlatego, żeby sprawdzić wielkość pęcherzyka, a robi je ceniona specjalistka i mój lekarz chce mieć opis od niej. Czy to jest bezpieczne? W sensie robienie tak często USG?
Mamaginekolog kiedyś mówiła, ze usg w ciąży jest bezpieczne.
Podobnie jak ja. Zaglądam tu czasem i poczytuje, staram się czasem coś napisać. Ale głównie szukam odpowiedzi lub porady, podobnych problemów do moich 😊
Ja również
Dziewczyny, tak działają takie miejsca. Z grup na fejsie też nieaktywne osoby są usuwane, dlatego PROSZĘ O AKTYWNOŚĆ. Dzisiaj pójdzie pierwsza paczka z prośbą o dostępy, wysyłam tylko i wyłącznie te osoby, które napisały do mnie priv. Link dostaniecie w prywatnej wiadomości. A teraz proponuję skończyć licytację kto ile ma obowiązków, dzieci, pracy, i nie wiadomo czego.
Jestem na listopadowkach na fejsie, mało się udzielam i nikt mnie wyrzucił 😅

reklama
Do góry