reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

To może faktycznie 35, ja się jeszcze nie łapię, dlateogo jakoś nigdy nie przywiazywalam do tego wagi [emoji85]
Dlatego najlepiej u swojego gin pytać, bo ceny maga się różnić w obrębie każdego Landu, a nawet miasta. [emoji4]No jasne, że wytycznych jest więcej niż tylko wiek, ale jak to on jest jednym z tych 'najbardziej popularnych' wskazań. [emoji4]
Na prenatalne trzeba mieć skierowane?
Jeśli idziesz prywatnie nie trzeba ale jak na nfz to tak. Kolejnym kryterium jest poronienie. W ciąży z drugim synem miałam robione na nfz badania prenatalne w pierwszej ciąży za wszystko płaciłam.

reklama
Mam dokładnie tak samo [emoji57] a dziś mnie normalnie boli żołądek jak chodzę to czuję bardziej ten ból [emoji24]
Mam podobnie na mięso patrzeć nie mogę a szczególnie na kurczaka...słodycze czasami są spoko a czasami nie ryby też różnie a najlepsze jest to że jak zjem coć bo mam na coś ochotę to na drugi dzień nie mogę patrzec już na t i coraz mniej możliwości jedzenia się robi ...

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj dosc leniwie, czekam jak na szpilkach kiedy zaczna z pracy qydzwaniac ale poki co cisza 😂😂 ciesze sie ze juz nie musze tam jezdzic 😅 -wiem wiem zrobie sie leniwa kwoka 😂
Po sniadanku bylam z corcia na placu zabaw. Ale wialo jak cholera wiec po 45 min wrocilysmy do domu. Teraz leci sobie shrek i odpoczywamy a pozniej sie biore za obiad.
wczoraj mialam kolezanki z liceum w domu i okazalo sie ze jedna zaciazyla ijest 3tyg przede mna.
Co do prenatalnych to ja chodze do takiego malzenstwa prywatnie i dzieki Bogu on robi wiec nie musze szukac a cenowo jakos nie tragicznie 🙂

f2w3yx8drrl3y0zt.png

Mam dokładnie tak samo [emoji57] a dziś mnie normalnie boli żołądek jak chodzę to czuję bardziej ten ból [emoji24]
to może jakieś kropelki na żołądek..

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj dosc leniwie, czekam jak na szpilkach kiedy zaczna z pracy qydzwaniac ale poki co cisza 😂😂 ciesze sie ze juz nie musze tam jezdzic 😅 -wiem wiem zrobie sie leniwa kwoka 😂
Po sniadanku bylam z corcia na placu zabaw. Ale wialo jak cholera wiec po 45 min wrocilysmy do domu. Teraz leci sobie shrek i odpoczywamy a pozniej sie biore za obiad.
wczoraj mialam kolezanki z liceum w domu i okazalo sie ze jedna zaciazyla ijest 3tyg przede mna.
Co do prenatalnych to ja chodze do takiego malzenstwa prywatnie i dzieki Bogu on robi wiec nie musze szukac a cenowo jakos nie tragicznie 🙂
Zazdroszczę Ci tego wolnego:D Myśle że wcale się nie rozleniwisz za bardzo;D Ja w pracy...

Witam się i ja trochę późno ale byłam na glukozie ciężko było ale dalam radę mąż też na szczęście wytrzymał 😁😁 pierwsza godzina po glukozie był maskaryczna już myślałam że będę mnie z podłogi zbierać 😆😆

Jestem po badaniu i usg. Wszystko jest w porządku! Zarodek 0.45cm z bijącym serduszkiem. Ciąża idealnie według wieku. Dostałam receptę na Duphaston 2x1 oraz zalecenie acard 1x75mg ze względu na mięśniaka 37mm którego mam przy ujściu szyjki macicy. Te bóle krzyża i pobolewanie w podbrzuszu są jego przyczyna. Witaminy prenantal uno lub podobne tez już mam wprowadzić do diety. Za 2 tyg mam powtórzyć Usg żeby sprawdzić czy zarodek rozwija się prawidłowo.

Laski powiem Wam z ręką na sercu że dziś pierwszy raz odkąd wiem o ciąży czuje się źle. Jest mi niedobrze,mam mdłości,kręci mi się w głowie 😬 do tego ból brzucha jak na biegunkę 😕 oby jakoś wytrzymac do tej wizyty 🤣

reklama
Jestem po badaniu i usg. Wszystko jest w porządku! Zarodek 0.45cm z bijącym serduszkiem. Ciąża idealnie według wieku. Dostałam receptę na Duphaston 2x1 oraz zalecenie acard 1x75mg ze względu na mięśniaka 37mm którego mam przy ujściu szyjki macicy. Te bóle krzyża i pobolewanie w podbrzuszu są jego przyczyna. Witaminy prenantal uno lub podobne tez już mam wprowadzić do diety. Za 2 tyg mam powtórzyć Usg żeby sprawdzić czy zarodek rozwija się prawidłowo.
Super wieści 🙂 Gratulacje ♥️

Do góry