reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Miałam delikatne plamienia, tarczyca w trzy światy, wiek, ciąża oceniona na podwyższone ryzyko. Przyjmuję na klatę🤷‍♀️

No ja tez „tarczycowa” jestem, wiek 34, ale duphaston brałam jeszcze przed zajściem w ciąże.
Już doczekać nie mogę się wizyty u lekarza :)
Choć przełożyli mi usg z 03.01 na 10.01. Mój gin zadzwonił i powiedział, ze umawialiśmy się za pierwsze usg w 7-8tc, wiec mam nie panikować tylko spokojnie poczekać :) u mnie wszystko przez tą jamkę w macicy, która imituje na obrazie pęcherzyk ciążowy

Mój lekarz ma takie podejście i ja mu ufam. Nie jestem młoda, a przez blisko 7 lat nie udawało mi się zajść w ciążę. Póki co trzymam się wytycznych, tyle.
Nie powatpuje w zalecenia lekarskie tylko patrząc na twoje 85 w loginie na to ile mam ja ze tylko 3 mniej to śmiesznie brzmi. Poprostu poczułam się stara majac 3 z przodu 😁

Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę 😎 a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) 🙈

Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę 😎 a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) 🙈
Kochana ja mam 38. 39 będę mieć 23 grudnia 😊😊, urodziłam już 4 dzieci teraz 5 w drodze. Więc Ty też dasz radę. Bo my kobiety jesteśmy silne 💪💪💪💪

reklama
Klara28, masz piękny serduszkowy suwaczek z informacją, że za 7 miesięcy, 2 tygodnie i 3 dni będziesz rodzić :)

Karolaa134, Ty również pięknie wstawiłaś swój suwaczek z ciężarną, na którym widnieje napis, że jesteś w 6 tygodniu i 3 dniu ciąży :) Prawie tak jak ja [emoji16] Kiedy miałaś ostatnią @ i na kiedy masz termin?

Dziewczyny, jak chcecie zobaczyć suwaki to musicie się zalogować na forum przez kompa/lapka. Na telefonach niestety ich nie widać :(
Widać ale trzeba wejść przez stronę nie aplikacje i odwrócić tel poziomo

Do góry