reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny wy tez macie tak duzo śluzu? Dzis na zakupach mowie kurde no tak mokro mam jak nic najgorsze... Zostawilam męża Lece do toalety w markecie ale wkładka czysta tylko duzo śluzu. Mialam juz najgorsze mysli

Ja dziś miałam podobnie byliśmy na zakupach a mnie oblały gorące poty, takie skurcze brzucha dostałam jak nigdy w życiu, mówie to na bank koniec. Okazało się,że to biegunka takie jaja mi wywołała a ja myślałam że umrę czegoś takiego nigdy nie miałam do teraz mnie jelita bolą 😨

reklama
Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę [emoji41] a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) [emoji85]

Ha! To Cię pocieszę :D jestem starsza, bo jestem z 6 sierpnia 85’ ;)
Ale tak na poważnie, to pomimo tego, ze tez jestem przerażona trochę tymi prenatalnymi, ze alkohol już nie smakuje tak jak kiedyś i każda imprezę trzeba było odchorować 3 dni :D to patrząc na nas to chyba znalazłyśmy się w samym kwiecie wieku [emoji847]🥰

Dziewczyny, ja na serio nie czuję się już młodo. Mam 34 lata, skończyłam 8 grudnia, ale już od stycznia łapię się na darmowe prenatalne z powodu wieku. Co zrobić. Przed ciążą też jechałam na Duphastonie i Eurhyroxie, ale TSH poszło jak szalone w górę, i dawka od razu podwyższona. No i wiadomo, siły już nie te, gdzie te imprezy do rana, pijackie weekendy, nieprzespane noce, brak kaca. Teraz jak poimprezuję do 23 w piątek to trzyma jeszcze w niedzielę [emoji41] a swoją drogą to czuję się okrutnie zmęczona, przed ciążą ćwiczyłam i to dużo, a teraz mam zakwasy jak uda mi się podnieść pilot od telewizora. Nie mówię już o tym że jutro muszę wykąpać psa i mocno się nadwyrężę wsadzając go do wanny (a nie waży nawet 10kg) [emoji85]

A jakie miałaś TSH przed ciąża?

Miesiąc przed 1,67. A w piątym tygodniu już ponad 3 [emoji52]

O kurka, ja w 8dc miałam 1,91. Teraz wychodzi, ze jestem w 4+3tc ale jeszcze TSH nie badałam. Dopiero 02.01 będę na badaniach.
Od 11.12 biorę 75-tke 5 dni w tygodniu, 2 dni 50.
Tydzień temu dowiedziałam się ze jestem w ciąży. A jestem już na wyjeździe świątecznym :/
Ech ta tarczyca, dowiedziałam sie o niej 4 mce temu dopiero, i sam z nią problem

Ja wlasnie dzis kupilam magnez i zamierzam go brac w ost ciazy bralam potas i magnez. Wgl miałam tez acard, heparyne, witaminy, zurawit, nospe, dopegyt i dieta cukrzycowa. Jutro musze zadzwonic umówić sie na usg mam nadzieje ze lekarz zaraz po nowym roku bedzie przyjmować.
Mnie w pierwszej ciąży tez ciągnął prawy jajnik, tak jak na owulacje, i nie była ona pozamaciczna :)
Teraz ciągnie mniej, o tyle dobrze
Choć nie wiem czy to nie zasługa magnezu, bo biorę od kilku dni

reklama
Ja robiłam tsh wyszło QUOTE]

To zależy jakie normy przewiduje Twoje laboratorium, w którym robiłaś badanie.
Moje lab ma takie widełki jak na zdjęciu.
Ale nie ma co panikować ani się stresować, skonsultuj po prostu wynik ze swoim ginekologiem lub endokrynologiem.
Sprawdź w jakiej jednostce masz ten wynik
Adjustments.JPG

Do góry