reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Cześć, bardzo gratuluje wszystkim Mamusią. Mi niestety ale chyba się, nie udało. W piątek byłam u lekarza bo miałam krwawienia. Dostałam duphaston 4 razy dziennie i mam leżeć, w czwartek kontrola. Niestety czuję, że już po wszystkim bo krwawienia dalej występują. To moja druga ciąża po roku starań w końcu się udalo ale niestety dlugo się nie cieszyliśmy.
a był już zarodek? Jest tyle niegroźnych powodów krwawień w ciąży że wcale to nie musi być koniec! Trzymamy kciuki za kropka! Też mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekac...
Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!
Nie martw się na zapas, poczekaj do czwartku[emoji110]
Popieram, tylko spokój nas może uratować!

reklama
a był już zarodek? Jest tyle niegroźnych powodów krwawień w ciąży że wcale to nie musi być koniec! Trzymamy kciuki za kropka! Też mam wizytę w czwartek, już nie mogę się doczekac...

Popieram, tylko spokój nas może uratować!
W piątek na usg widać bylo widać pecherzyk ciążowy i zołtkowy, mam nadzieję, że stanie się cud i doczekamy się drugiego dziecka. Wczoraj robilam betę, w poniedziałek muszę ja powtórzyć.

Jakoś trzeba 😊 Dzieci są już praktycznie samodzielne więc jest luz.
O rany!! A jaka reakcja rodzeństwa? :)

Dzięki za odpowiedzi odnośnie wizyty. Mojego też zabiorę :) a co, niech widzi :D
U mnie dzisiaj cały dzień mdłości i zgada. Jakieś apogeum! Wszystko mi śmierdzi.. do tego jestem zła, podirytowana, smutna, targa mną emocjonalnie tak, że lepiej się do mnie nie zbliżać.
Miałam się Was spytać już wcześniej ale wiecznie zapominam. Czy Wam też jest wiecznie gorąco?
Ja to zdycham, wszędzie okna otwarte, chodzę lekko ubrana a i tak jest mi za gorąco.

Olla82 kochana trzymaj się, jeszcze nic nie jest przesądzone. A jak wyszła beta? Podał lekarz jakąś przyczynę krwawień?

Cześć, bardzo gratuluje wszystkim Mamusią. Mi niestety ale chyba się, nie udało. W piątek byłam u lekarza bo miałam krwawienia. Dostałam duphaston 4 razy dziennie i mam leżeć, w czwartek kontrola. Niestety czuję, że już po wszystkim bo krwawienia dalej występują. To moja druga ciąża po roku starań w końcu się udalo ale niestety dlugo się nie cieszyliśmy.
Spokojnie, my wylądowaliśmy z plamieniem i podkrwawieniem w pt na IP. Okazało się, że zrobił się krwiaczek, który musi z organizmu "wyjść". Głowa do góry :)

Dzięki za odpowiedzi odnośnie wizyty. Mojego też zabiorę :) a co, niech widzi :D
U mnie dzisiaj cały dzień mdłości i zgada. Jakieś apogeum! Wszystko mi śmierdzi.. do tego jestem zła, podirytowana, smutna, targa mną emocjonalnie tak, że lepiej się do mnie nie zbliżać.
Miałam się Was spytać już wcześniej ale wiecznie zapominam. Czy Wam też jest wiecznie gorąco?
Ja to zdycham, wszędzie okna otwarte, chodzę lekko ubrana a i tak jest mi za gorąco.

Olla82 kochana trzymaj się, jeszcze nic nie jest przesądzone. A jak wyszła beta? Podał lekarz jakąś przyczynę krwawień?
A mi ciągle zimno. Chodzę w spodniach, swetrze a na to kombinezon polarowy 😂

Jeszcze nie wiedzą

Spokojna głowa kochana, też miałam plamienia po duphastonie minęły. Na usg jako możliwą przyczynę plamien lekarz wskazał torbiel na jajniku i za mało progesteronu. Wszystko będzie dobrze głowa do góry 😙

Dziewczyny, głowy do góry. Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegało po waszej myśli 💪

Mam fazę na śledzie 😐 zrobiłam na szybko z cebulką w oliwie i się nażarłam jak prosiak. Teraz leżę i trawię niczym wonsz.

reklama
O, i mam jeszcze takie głupie pytanie. Jako że mam infekcję mieszaną, ginka przepisała mi coś na grzyby i coś na inne mikroby, i po jednej globulce mam sobie zapodawać i jedno i drugie. No i teraz pytanie, jak? Obie na raz? Jedną rano, drugą wieczorem? Używanie globulek rano jest dla mnie trochę bezsensowne, bo przecież się chodzi to chyba lekarstwo nie utrzymuje się odpowiednio długo 🤔

Do góry