reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Mnie wczoraj naszło na matiasy ,kupilam 1.5 kg i zrobiłam w śmietanie,w oleju i w marynacie octowej i też dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy te śledzie to można, bo przecież są surowe .
Ale chyba nie ma co popadać w paranoję [emoji6]
Też jadłam w piątek śledzie w śmietanie. Pomyślałam po fakcie, że może nie powinnam była tego jeść ;)

W piątek na usg widać bylo widać pecherzyk ciążowy i zołtkowy, mam nadzieję, że stanie się cud i doczekamy się drugiego dziecka. Wczoraj robilam betę, w poniedziałek muszę ja powtórzyć.
Dziewczyny jak to jest z tymi lekarzami można chodzić prywatnie i państwowo?

Od Ciebie zależy do ilu lekarzy chcesz chodzić :)
Ja chodzę prywatnie do ginki, która prowadziła moją wczęśniejszą ciażę i pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Niezależnie też do luxmedu, żeby za darmo porobić wszystkie badania. Podobnie dziewczyny robią z nfz :) Terminy tylko odległe, więc lepiej zapisywać się wczesniej.

Ja chodzę prywatnie do ginki, która prowadziła moją wczęśniejszą ciażę i pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić. Niezależnie też do luxmedu, żeby za darmo porobić wszystkie badania. Podobnie dziewczyny robią z nfz :) Terminy tylko odległe, więc lepiej zapisywać się wczesniej.
No ja tutaj mam problem właśnie. Idę we wtorek prywatnie do gina, który pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić. Mam już wszystkie badania włączając w to ogtt, mam się przyznać że chodzę do innego lekarza za darmoszkę?

No dobrze A co z kartą ciąży? Mam powiedzieć e nie mam i żeby ten z NFZ wypisał nowa ?

No ja tutaj mam problem właśnie. Idę we wtorek prywatnie do gina, który pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić. Mam już wszystkie badania włączając w to ogtt, mam się przyznać że chodzę do innego lekarza za darmoszkę?
Wiesz co.. ja jej powiem, że chodzę do luxmedu i tam będę robić wszystkie badania. Sama przyjmuje z medicoveru więc pewnie to zrozumie. Niestety przy zmianie pracy zmieniła mi się opieka i klops.
Jak byłam u tego dżolero z luxmedu to dał mi skierowanie od razu na wszystkie badania (totalnie wszystkie) + nawet prenatalne usg + pappa :O co mnie zdziwiło, bo nic nie mówił. Wydrukował, powiedział żeby sie zapisać bo ciężko z terminami. Na skierowaniu na prenatalne nie zaznaczył żadnego powodu skierowania, więc nie wiem czy to tak przejdzie.. ale jeżeli dają, to trzeba brać.

Załączniki

• 20191215_193013.jpg
    20191215_193013.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 60
No dobrze A co z kartą ciąży? Mam powiedzieć e nie mam i żeby ten z NFZ wypisał nowa ?

A nie można mieć dwóch kart ciąży? Ja będę miała dwie. Chociaż tej mojej babce będę dawać wszystkie wyniki badań, zlecone przez tych z luxmedu.

reklama
Wiesz co.. ja jej powiem, że chodzę do luxmedu i tam będę robić wszystkie badania. Sama przyjmuje z medicoveru więc pewnie to zrozumie. Niestety przy zmianie pracy zmieniła mi się opieka i klops.
Jak byłam u tego dżolero z luxmedu to dał mi skierowanie od razu na wszystkie badania (totalnie wszystkie) + nawet prenatalne usg + pappa :O co mnie zdziwiło, bo nic nie mówił. Wydrukował, powiedział żeby sie zapisać bo ciężko z terminami. Na skierowaniu na prenatalne nie zaznaczył żadnego powodu skierowania, więc nie wiem czy to tak przejdzie.. ale jeżeli dają, to trzeba brać.
No właśnie ja mam opiekę w Medicoverze, mam już założoną kartę ciąży i dostałam skierowanie na prenatalne i PAPPA na NFZ. No to się przypucuję, dzięki 🙈

Do góry