reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(
Nie martw się, wszystko będzie tak jak trzeba 😚

reklama
Dzień dobry 🙋 Więc moja relacja z wizyty :
Ciąża umiejscowiona we właściwym miejscu,pęcherzyk ma 5.5mm ale "lokatora domku" jeszcze nie było widać(5t1d) , jak na taki wiek lekarz stwierdził że jest dobrze🙂Oprócz tego zważył,zmierzył ciśnienie(lekko podwyższone ale to pewnie przez stres). Kolejna wizyta 30 grudnia,czyli niecałe 3 tyg 🙂 Teraz mnóstwo badań do wykonania 🙄 Termin porodu wypada według ostatniej miesiączki na 9 sierpnia.

Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u gin, pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony 1,37cm a zarodek 3mm 😉 wczoraj robiłam betę 11tys. Niestety na jajniku mam torbiel 4,7cm, aczkolwiek lekarz powiedział, że może być od zmian hormonalnych i powinna zejść, bo ze względu na te torbiel i plamienia dostałam duphaston 😉 następna wizyta w połowie stycznia 😉
Kochana, jeśli mogę wiedzieć - który to dokładnie tydzień od OM?
Gratuluję maleństwa, bardzo się cieszę :)

Oj tak. Ogladalam juz nawet wozki do joggingu i przegldalam zajecia jogi dla mam i bobasow[emoji848] moze za wczesnie, a nie chce zapeszyc, bo jedna ciaze juz stracilam, ale bycie dobrej mysli zawsze jest w cenie, a i pomaga[emoji39]
Pewnie trzeba myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie :D

Dzień dobry 🙋 Więc moja relacja z wizyty :
Ciąża umiejscowiona we właściwym miejscu,pęcherzyk ma 5.5mm ale "lokatora domku" jeszcze nie było widać(5t1d) , jak na taki wiek lekarz stwierdził że jest dobrze🙂Oprócz tego zważył,zmierzył ciśnienie(lekko podwyższone ale to pewnie przez stres). Kolejna wizyta 30 grudnia,czyli niecałe 3 tyg 🙂 Teraz mnóstwo badań do wykonania 🙄 Termin porodu wypada według ostatniej miesiączki na 9 sierpnia.
u mnie podobnie tylko pęcherzyk większy, termin też 9.08.:)
Teraz mnie martwi czemu jak większy pęcherzyk niby mam to nie widać tego ciałka żółtego:(

reklama
Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(
Ja dziś od rana mam takie przeczucie że chyba się nie uda 😥

Do góry