reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mi gin mowila zeby sie nie martwic tak wczensym usg. Dlatego ja nie ide i pojde dopiero 20 stego jak bedzie juz ❤. Nawet kilka dni robi roznice, owu mogla sie poprzesuwac itd. Dziewczyny badzmy dobrej mysli kochane! Stres nam nie sluzy.. trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, ja mam szambo w pracy ale juz porobilam korekty zeby tylko wypchnac zus hehe mowie Wam pierwsa polowa mca to koszmar, a pozniej juz luz ale ja i tak planuje po pierwszej wizycie isc na zwolnienie bo obiecalam mezowi ze tym rqzem ciaza bedzie wazniejsza niz praca
masz racje może za wcześnie panikuje..
a jak generalnie mozna iśc na zwolnienie? Jak nie ma zagrożenia w ciązy to lekarz też może od tak sobie zwolnienie wypisac?

reklama
No właśnie ja chyba też za dużo czytam i porównuję i potem się człowiek denerwuje niepotrzebnie... Tak jak dziewczyny piszą - każda ciąża rozwija się inaczej, a zwłaszcza te początku potrafią być tak różne... Na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu. Ogólnie też obiecałam sobie, że na usg pójdę jak już na bank powinno być widać serduszko, żeby właśnie zaoszczędzić sobie takich przeżyć, a tymczasem w piątek idę już 3 raz 🤦‍♀️ brawo ja 😜
najlepiej nie czytaći nie porównywac to jest chyba najgorsze..

masz racje może za wcześnie panikuje..
a jak generalnie mozna iśc na zwolnienie? Jak nie ma zagrożenia w ciązy to lekarz też może od tak sobie zwolnienie wypisac?
Moja gin w poprzedniej coazy co wizyte pytala czy chce zwolnienie. A ja wtedy pracowalam jak glupia. Teraz ide od razu. Powiedziala ze bez problemu

Ja po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski

Laski może głupie pytanie,a wczoraj zapomniałam się lekarza zapytać 😂 Gdyby były bliźniaki to byłyby dwa pęcherzyki ? Bałam się tego jak ognia bo od męża rodziny sporo tych bliźniaków 😆
Chyba muszą być dwa, choć zawsze jest jakiś cień szansy, że lekarz coś przegapił ale chyba nie masz co się nakręcać 😉
Coś dzisiaj jakiś pesymistyczny nastrój panuje, dziewczyny nie dajcie się złym myślom, to stres najgorzej działa w ciąży. Będzie dobrze 👍

Hej Kochane, co się dzieje? Nie martwcie się, nie stresujcie, wiem, łatwo mówić, ale było tu wieeeele historii gdzie dziewczyny za wcześnie poszły na usg, widać było tylko pęcherzyk, i już stres gotowy. Mi przy pierwszej wizycie (a to był 4t6d) i tutaj lekarz kategorycznie zakazał robić USG wcześniej niż w szóstym ale bliżej siódmego, a już najlepiej w siódmym tygodniu. Dostałam skierowanie na wszystkie badania (HIV, HCV, kiła, różyczka, toxo, cukier, TSH i tak dalej), ale na USG poszłam równo w 6t, bo nie wytrzymałam. Sama powiedziała, że za wcześnie USG przyniesie więcej stresu niż to warte, ale wiadomo, cierpliwość nie jest naszą mocną stroną.

reklama
Do góry