reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Mi gin mowila zeby sie nie martwic tak wczensym usg. Dlatego ja nie ide i pojde dopiero 20 stego jak bedzie juz ❤. Nawet kilka dni robi roznice, owu mogla sie poprzesuwac itd. Dziewczyny badzmy dobrej mysli kochane! Stres nam nie sluzy.. trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, ja mam szambo w pracy ale juz porobilam korekty zeby tylko wypchnac zus hehe mowie Wam pierwsa polowa mca to koszmar, a pozniej juz luz ale ja i tak planuje po pierwszej wizycie isc na zwolnienie bo obiecalam mezowi ze tym rqzem ciaza bedzie wazniejsza niz praca
masz racje może za wcześnie panikuje..
a jak generalnie mozna iśc na zwolnienie? Jak nie ma zagrożenia w ciązy to lekarz też może od tak sobie zwolnienie wypisac?

reklama
No właśnie ja chyba też za dużo czytam i porównuję i potem się człowiek denerwuje niepotrzebnie... Tak jak dziewczyny piszą - każda ciąża rozwija się inaczej, a zwłaszcza te początku potrafią być tak różne... Na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu. Ogólnie też obiecałam sobie, że na usg pójdę jak już na bank powinno być widać serduszko, żeby właśnie zaoszczędzić sobie takich przeżyć, a tymczasem w piątek idę już 3 raz 🤦‍♀️ brawo ja 😜
najlepiej nie czytaći nie porównywac to jest chyba najgorsze..

masz racje może za wcześnie panikuje..
a jak generalnie mozna iśc na zwolnienie? Jak nie ma zagrożenia w ciązy to lekarz też może od tak sobie zwolnienie wypisac?
Moja gin w poprzedniej coazy co wizyte pytala czy chce zwolnienie. A ja wtedy pracowalam jak glupia. Teraz ide od razu. Powiedziala ze bez problemu

Ja po dzisiejszym usg nie mam dobrych wieści w pęcherzyk u ciążowym w macicy 20 mm nie widać niestety NIC...(6+2)...Lekarz kazał przyjść na usg za dwa tygodnie ale to już chyba marne szanse.... A ty wiście idę jutro na usg do innego lekarza z lepszym sprzętem, żeby się upewnić...Ale jak się domyślacie nastroj mam kiepski

Laski może głupie pytanie,a wczoraj zapomniałam się lekarza zapytać 😂 Gdyby były bliźniaki to byłyby dwa pęcherzyki ? Bałam się tego jak ognia bo od męża rodziny sporo tych bliźniaków 😆
Chyba muszą być dwa, choć zawsze jest jakiś cień szansy, że lekarz coś przegapił ale chyba nie masz co się nakręcać 😉
Coś dzisiaj jakiś pesymistyczny nastrój panuje, dziewczyny nie dajcie się złym myślom, to stres najgorzej działa w ciąży. Będzie dobrze 👍

Hej Kochane, co się dzieje? Nie martwcie się, nie stresujcie, wiem, łatwo mówić, ale było tu wieeeele historii gdzie dziewczyny za wcześnie poszły na usg, widać było tylko pęcherzyk, i już stres gotowy. Mi przy pierwszej wizycie (a to był 4t6d) i tutaj lekarz kategorycznie zakazał robić USG wcześniej niż w szóstym ale bliżej siódmego, a już najlepiej w siódmym tygodniu. Dostałam skierowanie na wszystkie badania (HIV, HCV, kiła, różyczka, toxo, cukier, TSH i tak dalej), ale na USG poszłam równo w 6t, bo nie wytrzymałam. Sama powiedziała, że za wcześnie USG przyniesie więcej stresu niż to warte, ale wiadomo, cierpliwość nie jest naszą mocną stroną.

reklama
Do góry