reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Też je brałam cała wcześniejszą ciążę[emoji846] wszystko okej, synek zdrowiutki [emoji4] tez chyba się na nie zdecyduje [emoji846] ale też te wydają się godne:Zobacz załącznik 1054982Zobacz załącznik 1054983

To się nie dodało:
IMG_5608.JPG

reklama
Ja już byłam 2 grudnia , teraz czekam do 4 stycznia żeby już zobaczyć i usłyszeć serduszko.
Zdziwiłam się tylko, że tak często dziewczyny robią badanie bo ja robiłam raz i już zglupialam czy może mój lekarz jakiś niedzisiejszy :[emoji6]
A i oczywiście wiem, że oceniamy badaniem ciążę tylko nazwałam to po swojemu .
Cały czas się śmieje że maluszek wije sobie gniazdko.
Ja nie robilam wcale, bo u mnie jak juz zrobia, to na wynik czeka sie dlugo into bez sensu. U mnie na pierwsza wizyte umawijaa dopiero okolo 8 tygodnia. Czasem jestem zla, ze nie moge sobie pojsc do laboratorium i bety robic codziennie lub co drugi dzien, ale z drugiej strony mysle “a co zmieni ta wiedza”, bo na tak wczesnym etapie co ma byc to bedzie. Tak wiec spokojnie, nie stresuj sie, a bedzie dobrze[emoji847] a o tym czy sie dobrze zagniezdzilo wykaze dopiero usg. Kiedy masz wizyte?

Hmm.. ja pewnie będę musiała brać żelazo, bo kiedyś często miałam niedobór a teraz dawno nie robiłam badań, to nie wiem. Ale na razie będę brała co sama wybiorę, a na wizycie zapytam się gin co mi radzi. Jutro dopiero będę dzwonić i się umawiać na wizytę, ale bym chciała tak bliżej świąt, bo wtedy może już będzie serduszko [emoji4]

Z żelazem ostrożnie, nadmiar może zaszkodzić ciąży, dlatego jeśli nie ma potrzeby to w pierwszym trymestrze nie powinno się go brać. Najlepiej zrobić badania jeśli podejrzewa się niedobór.
Czytałam też, że w pierwszym trymestrze dzidziuś ma wszystko co potrzeba od organizmu mamy i jedynie kwas foliowy jest konieczny do stosowania :) mimo to ja biorę Prenatal Uno, który w składzie ma kwas foliowy w dobrze przyswajalnej formie, jod, wit. D3, B6, B12, imbir i cholinę. Na opakowaniu jest napisane, że łagodzi nudności :laugh2: Ja póki co nie narzekam :cool2:

Ja już po wizycie, ciąża ulokowana w macicy, pęcherzyk 9mm;) termin na 9.08.2020, a wpisany tydzien ciazy to 5, aczkolwiek lekarz uśrednia nie pisze dni, jest gdzies 5 i 2, albo 3 dni ;p kolejna wizyta 23 grudnia aby zobaczyc juz zarodek i serduszko;) dodatkowo dostałam skierowanie na standardowe badania, zrobił mi cytologię i mam jakas infekcje lekka wiec dostałam też recepte na jakies lek.. wiec moze dobrze ze poszłam wczesniej..to tyle na razie ;) aa no i załozyl mi karte ciąży, zdziwiłam się ze tak szybko..ale nie będę się wzbraniać

Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(

reklama
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u gin, pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony 1,37cm a zarodek 3mm 😉 wczoraj robiłam betę 11tys. Niestety na jajniku mam torbiel 4,7cm, aczkolwiek lekarz powiedział, że może być od zmian hormonalnych i powinna zejść, bo ze względu na te torbiel i plamienia dostałam duphaston 😉 następna wizyta w połowie stycznia 😉

Do góry