reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(
Nie martw się, wszystko będzie tak jak trzeba 😚

reklama
Dzień dobry 🙋 Więc moja relacja z wizyty :
Ciąża umiejscowiona we właściwym miejscu,pęcherzyk ma 5.5mm ale "lokatora domku" jeszcze nie było widać(5t1d) , jak na taki wiek lekarz stwierdził że jest dobrze🙂Oprócz tego zważył,zmierzył ciśnienie(lekko podwyższone ale to pewnie przez stres). Kolejna wizyta 30 grudnia,czyli niecałe 3 tyg 🙂 Teraz mnóstwo badań do wykonania 🙄 Termin porodu wypada według ostatniej miesiączki na 9 sierpnia.

Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u gin, pęcherzyk prawidłowo umiejscowiony 1,37cm a zarodek 3mm 😉 wczoraj robiłam betę 11tys. Niestety na jajniku mam torbiel 4,7cm, aczkolwiek lekarz powiedział, że może być od zmian hormonalnych i powinna zejść, bo ze względu na te torbiel i plamienia dostałam duphaston 😉 następna wizyta w połowie stycznia 😉
Kochana, jeśli mogę wiedzieć - który to dokładnie tydzień od OM?
Gratuluję maleństwa, bardzo się cieszę :)

Oj tak. Ogladalam juz nawet wozki do joggingu i przegldalam zajecia jogi dla mam i bobasow[emoji848] moze za wczesnie, a nie chce zapeszyc, bo jedna ciaze juz stracilam, ale bycie dobrej mysli zawsze jest w cenie, a i pomaga[emoji39]
Pewnie trzeba myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie :D

Dzień dobry 🙋 Więc moja relacja z wizyty :
Ciąża umiejscowiona we właściwym miejscu,pęcherzyk ma 5.5mm ale "lokatora domku" jeszcze nie było widać(5t1d) , jak na taki wiek lekarz stwierdził że jest dobrze🙂Oprócz tego zważył,zmierzył ciśnienie(lekko podwyższone ale to pewnie przez stres). Kolejna wizyta 30 grudnia,czyli niecałe 3 tyg 🙂 Teraz mnóstwo badań do wykonania 🙄 Termin porodu wypada według ostatniej miesiączki na 9 sierpnia.
u mnie podobnie tylko pęcherzyk większy, termin też 9.08.:)
Teraz mnie martwi czemu jak większy pęcherzyk niby mam to nie widać tego ciałka żółtego:(

reklama
Dziewczyny, dopadły mnie straszne wątpliwości czy wszystko będzie dobrze :( Tak jak do tej pory nie dopuszczałam złych myśli, tak dzisiaj pół nocy myślałam i się zamartwiałam :( Bardzo boję się piątkowego USG... że zarodka nie będzie i powtórzy się sytuacja z września. Niby teraz jest już i tak lepiej, bo jest pęcherzyk żółtkowy, ale czy na pewno moja ciąża jest młodsza o tydzień i dlatego nie było widać zarodka... :(
Ja dziś od rana mam takie przeczucie że chyba się nie uda 😥

Do góry