reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Jeszcze trochę dziewczyny i nie będziecie nawet miały czauu wspominać dawnych problemów ✌ ja teraz walczę z cyckami 🥴 Franek ciągle głodny a mi suty popękały i tak bolą że teraz lecimy z butla bo jak mam go dostawić to płaczę z bólu. Ale już mężowi kazałam kupić laktator i będę odciągać a suty niech się kurują bo młody ma zasys jak się patrzy. Ogólnie trochę też dobija brak snu i ten piekielny gorąc co na maluszki też nie wpływa za korzystnie. Trzymajcie się tam 💪
Podobno dobrze jest smarować brodawki lanolina i mlekiem. Dużo wietrzyć. Tak jak @Mdła napisała, ważne jest żeby dzidzia złapała jak najwiecej brodawki- najpierw jej dolna cześć do buźki, później reszta. Poproś położna niech sprawdzi wędzidełko czy nie trzeba podciąć.

reklama
Lipka, będzie dobrze, chociaż ten upał nie pomaga, Julcia da radę i ty też. Widzę dziewczynki, że wszystkie mamy odchowane starszaki, ale to będzie tylko plus nawet dla nas, dzieci tak szybko rosną a tu takie maleństwo, mój najstarszy jutro ma wyniki matur,

Adunia, laktator na pewno pomoże tylko trzeba zagoić brodawki i tak jak piszą dziewczyny, na Frania też pewnie ten upał tak działa, mogłoby troszkę nam odpuścić

Dziewczyny ja mam jakiś dziwny czas, zaczynam mieć obawy , przed przyjściem na świat pierwszego dziecka . Bardzo się boję żeby nie było chore , nie mogę sobie wyobrazić już dziecka w domu i tego że będę mamą, chociaż nie mogę się tego doczekać. Bardzo się boję komplikacji z dzieckiem po porodzie , chociaż z ciążą wszystko w porządku. Nie wiem czy to normalne , taki strach o dziecko , w sumie bez powodu , dziewczyny w pierwszej ciąży też tak macie, miałyście?

Też tak miałam, nawet rano w dniu cc nie dochodziło do mnie to że zaraz mały będzie ze mną.
Jak już mi go przywieźli wszystko minęło, ten strach itd. Odrazu był ten odruch matczynej miłości i troski o małego. Wszystko przyszło tak samoistnie.

Witajcie dziewczyny 😊 jak się dziś czujecie ? Upały dają w kosc ? Bo ja już zaczynam mieć dość 😅 dzisiaj wizyta, trzymajcie kciuki aby doktor powiedziała, ze coś tam się już dziać zaczyna bo oszaleje 😂
Powiedzcie mi jeszcze, czy zamierzacie brać ze sobą laktator do szpitala ? Bo ja się zastanawiam czy zabierać.

❤️Zadam pytanie z innej beczki bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi :( termin mam na 24.sierpnia.Drogie mamy, czy któraś z Was rodziła w obecnej sytuacji korony👑 w szpitalu na Ujastku lub Kopernika w Krakowie i może odpowiedzieć, jak długo trzymają w szpitalu po porodzie? (Jeżeli wszystko jest ok). Słyszałam, ze 1 lub 2doby, ale nie wiem czy do końca to prawda a Pani z infolinii nie potrafiła udzielić mi takich informacji;( plus na ujastku ponownie porody rodzinne wstrzymane😬 jak to wyglada u Was w szpitalach ?

Witajcie dziewczyny 😊 jak się dziś czujecie ? Upały dają w kosc ? Bo ja już zaczynam mieć dość 😅 dzisiaj wizyta, trzymajcie kciuki aby doktor powiedziała, ze coś tam się już dziać zaczyna bo oszaleje 😂
Powiedzcie mi jeszcze, czy zamierzacie brać ze sobą laktator do szpitala ? Bo ja się zastanawiam czy zabierać.
Ja nie zabieram laktatora. Niech się brodawki hartują od początku przez małego ssaka 😅

Suzie w szpitalu powinni mieć laktatory w razie czego 🤔 Tak mi się wydaje.
A kciuki oczywiście trzymamy! Tylko jak doktor powie że coś się zaczyna dziać...to jeszcze nic nie znaczy 🙈🤷🏼‍♀️ Jak powie że zamknięte wrota dalej...to też nic nie znaczy 😂🤷🏼‍♀️ Każdy poród jest inny i zaczyna się kiedy chce. "Może być za kilka godzin ale i za kilka tygodni" 😳 Takie uroki na końcówce 😜

Marcelek to ja już spieszę z gratulacjami dla syna! Fiu-fiu! Matura to poważna sprawa 😉

Suzie w szpitalu powinni mieć laktatory w razie czego 🤔 Tak mi się wydaje.
A kciuki oczywiście trzymamy! Tylko jak doktor powie że coś się zaczyna dziać...to jeszcze nic nie znaczy 🙈🤷🏼‍♀️ Jak powie że zamknięte wrota dalej...to też nic nie znaczy 😂🤷🏼‍♀️ Każdy poród jest inny i zaczyna się kiedy chce. "Może być za kilka godzin ale i za kilka tygodni" 😳 Takie uroki na końcówce 😜

Marcelek to ja już spieszę z gratulacjami dla syna! Fiu-fiu! Matura to poważna sprawa 😉
Dzięki dziewczyny za miłe słowa.

Mi wmawiali że nic się nie dzieje A bym urodziła sama pod prysznicem więc.. hehe
Ja nie brałam laktatora. Widzę że tutaj u nas w szpitalu udostepniaja no ale co się nagadaja to też nie fajnie.
Ja na razie daje radę.
Najgorsze te początki i jak się zacznie źle przystawiac dziecko to później ciężko wszystko rozkręcić. Bo boli, bo opuchnięte itp.

reklama
Jeżeli masz swój własny to chyba warto zabrać, żeby laktację pobudzać. A z tymi szpitalnymi to nigdy nie wiadomo jak będzie z dostępnością 🤷🏼‍♀️

Do góry