reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Joanulka No to trzymamy za Ciebie kciukasy 🥰
Ja mam niby termin też na poniedziałek ale jakby do tego czasu nic się nie wydarzyło to już umówiłam się na wizytę kontrolną 😉 Dzisiaj młody w brzuchu tańczy makarene🤦‍♀️ Chyba denerwuje go ten gorąc na zewnątrz

reklama
fajne te rady polożnej, a o cukrze dlaczego? ja ostatnio słyszałam, że macica lubi słodkie i to bardzo pobudza

Z tego co mówiła to cukry proste podobnie jak węglowodany "rozleniwiają" skurcze. Cukier za to pięknie pobudza małe człowieki w środku 😜 Napisałam tylko tyle ile mi poradziła dzisiaj. Nie zaszkodzi na pewno. Więc tak sobie wymyślę jadłospis żeby unikać i tyle 🤷🏼‍♀️

Joanulka to już naprawdę za chwilę 😍 w środę najpóźniej się poznacie 😍 ale zazdroszczę 😉 U mnie to przewidywany termin : może być za kilka godzin albo i tygodni 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ Ale z tymi upławami to naprawdę mógłby się tym zająć i sprawdzić 😠 U pracowników medycznych chyba powinni robić testy na obecność empatii i zrozumienia 🤦🏼‍♀️

Niestety położna mówiła że w upały dzieci lubią posiedzieć dłużej w brzuchu. O my nieszczęsne! 🤦🏼‍♀️ Trzeba jakoś stawić czoła temu niekończącemu się oczekiwaniu 🥴

Z tego co mówiła to cukry proste podobnie jak węglowodany "rozleniwiają" skurcze. Cukier za to pięknie pobudza małe człowieki w środku 😜 Napisałam tylko tyle ile mi poradziła dzisiaj. Nie zaszkodzi na pewno. Więc tak sobie wymyślę jadłospis żeby unikać i tyle 🤷🏼‍♀️

Joanulka to już naprawdę za chwilę 😍 w środę najpóźniej się poznacie 😍 ale zazdroszczę 😉 U mnie to przewidywany termin : może być za kilka godzin albo i tygodni 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ Ale z tymi upławami to naprawdę mógłby się tym zająć i sprawdzić 😠 U pracowników medycznych chyba powinni robić testy na obecność empatii i zrozumienia 🤦🏼‍♀️

Niestety położna mówiła że w upały dzieci lubią posiedzieć dłużej w brzuchu. O my nieszczęsne! 🤦🏼‍♀️ Trzeba jakoś stawić czoła temu niekończącemu się oczekiwaniu 🥴
U mamy ginekolog na blogu, jest napisane ze cukry proste właśnie pomagają na skurcze 🧐 ze macica potrzebuje dużo energii i właśnie „słodycze” rozkręcają akcje 🤨

Ja nie wiem 🙈🤷🏼‍♀️ piszę tylko co mi dzisiaj powiedziała 😉 może rzeczywiście gdzieś by to trzeba zweryfikować.... 🙈
Ile szkół tyle opini 😉

matulu, ale jestem zmęczona po tym szpitalu 😝
3 godziny tam byłam bo wszędzie trzeba czekać, a wróciłam jak po maratonie!
zjadłam obiad, loda i drzemeczka 🙃
Oczywiście, jak zwykle, zakończona nagle- kwasem w przełyku 😭 napiłam się mleka ale podnieść z sofy się nie mogę. Muszę mojego bidulka na spacer zabrać w końcu, bo dziś tylko na ogrodzie śmiga.

U nas synek dzisiaj u dziadków na noc. Teraz moja mama ma urlop więc jak tylko młody chce to zostaje u nich. Żebyśmy spokojnie mogli do szpitala jechać... 😀🤭. Mężowi się urlop kończy A tu nic. Mama ma jeszcze przyszły tydzień wolne więc jest szansa.. :)
Myślę żeby iść na spacer jakiś 🤔
Polish_20200806_184910084.jpg

Faktycznie co lekarz/ człowiek to opinia! 🙈 oszaleć można. Ja teraz nie mogę się oprzeć słodyczom 🥴
Z ciekawostek jeszcze - to mi położna powiedziała, ze jak dziecko jest takie mega aktywne to pytanie czy się jadło w ostatnim czasie, bo może być tak, ze mama jest na głodzie i dziecko się denerwuje, bo tez głodne! 😱 wydaje się logiczne :) bo jak się urodzi to właśnie taka jest zależność :)

Ja z mężem też w celibacie 😂 i szczerze nie wyobrażam sobie tego teraz 😱 skoro 2/3tyg temu miałam problem nawet z aplikowanie luteiny 🥴

reklama
Aż zapytałam więc teraz mogę Wam napisać. Nie chodzi tylko o ostatnie dni. Raczej tygodnie. Więc u mnie może być i tak za późno 🤷🏼‍♀️ Chodzi o białą mąkę i cukier. Podwyższają poziom cukru we krwi, co może hamować produkcję prostaglandyny, która jest hormonem potrzebnym przy skracaniu się i otwieraniu szyjki macicy. Ma też udział w pierwszych skurczach (z tego co zrozumiałam chodzi o przepowiadające). I przeprowadzono takie badania (nie wiem czy to z cyklu: amerykańscy naukowcy odkryli... 😂😂😂) .
Ponadto ma ponoć zmniejszyć intensywność bóli. I dziecko w ostatnich dniach nie będzie tak bardzo przybierało na wadze, co też ma ułatwić poród. Tym martwię się mniej bo Malizna do pączków nie należy. 😉🤷🏼‍♀️
Wniosek z tego nasuwa się sam: co kraj to obyczaj 😂😂😂

Do góry