reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ja mam 12 kg na plusie a brzuch to wyglada tak jakby zaraz miał eksplodować 🙀
ABEE7ADB-4BB4-4BA5-B164-F3F28689AB39.jpeg

No to ja przepadlam bo mąka i cukier to u mnie ulubione produkty 😂 Dzisiaj jak wjechały pierogi z truskawkami to endorfiny podskoczyły 😁
Mój brzuch już też napięty i tak wielki że jam Franio się rusza to mam wrażenie że za chwilę pęknę🥴 Dzisiaj dużo spacerowałam i teraz moje plecy dogorywają 🤦‍♀️

Ja nigdy w życiu nie zjadłam tyle słodkiego co w tej ciąży!! Dla mnie, w normalnych okolicznościach, słodkie może nie istnieć! Natomiast w teraz, dzień bez loda dniem straconym 🙈 mam cała szufladę w zamrażarce wypełniona rożkami 🙃
Chodzą za mną drożdżówki z serem i chyba jutro upieke 😝

bardzo to interesujące, ja białej mąki nie znoszę, tylko ostatnio te słodycze mnie ciągną, pewnie tak jest jak mówi twoja położna, ja przy poprzedniej ciąży w ogóle nie jadłam pieczywa tylko kasze ale nie pamiętam jak ze słodyczami i poród rzeczywiście był lekki, od jutra nie jem słodycxy, dzięki za newsa, dobranoc wszystki.

Dzień dobry ☀️ wszystkim 💐

Liczę na jakieś zwroty akcji w ten weekend 😁 zwłaszcza że ja dzisiaj uziemiona i nogi na supeł. Biorę podwójną porcję magnezu 🤷🏼‍♀️ Niby wiem że nie zatrzyma w razie czego skurczów jeżeli się zacznie... ale może trochę przytłumi 😂 No a że będę musiała wspomóc te działania prewencyjne leżeniem i odpoczywaniem to chętnie poczytam co u Was 😁

Ja miałam już ‼️16‼️ kg na plusie 🐳 ale wczoraj było niecałe 14 kg. Może to woda była? Nie wiem. Nie będę się teraz tym martwić. Po prostu po otrzymaniu zielonego światła będzie trzeba znaleźć czas i determinację żeby się poruszać i trochę dopomóc tak zwanemu "wracaniu do formy" 😁✌️
Polish_20200807_081428978.jpg

Cóż... Brzuch też jakby nie maleje 😂🤷🏼‍♀️😂

Poranek jest piękny, słoneczny i całkiem chłodny. Później ma być zdecydowanie cieplej. Zostałam sama z kotem 🤷🏼‍♀️ i zagościła u mnie mama. Która jest zresztą wyraźnie bardziej zdenerwowana sytuacją niż ja 😂

reklama
Ja już dzisiaj w nocy myślałam że rodzę, ale oczywiście nic z tego 🤦‍♀️o 1 obudziłam się z konkretnym okresowym, potem co jakiś czas wracało to falowo i doszło rypanie w plecach . Już budziłam starego że chyba coś się zaczyna dziać a o po 3 w nocy wszystko ucichło i mąż się śmiał z mojego zmartwienia że mnie już nic nie boli 😂 No w każdym razie jestem uradowana ze ta macica tam pracuje 💪 Co dzień o kroczek bliżej 💞

Do góry