reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Ja mam 12 kg na plusie a brzuch to wyglada tak jakby zaraz miał eksplodować 🙀
ABEE7ADB-4BB4-4BA5-B164-F3F28689AB39.jpeg

No to ja przepadlam bo mąka i cukier to u mnie ulubione produkty 😂 Dzisiaj jak wjechały pierogi z truskawkami to endorfiny podskoczyły 😁
Mój brzuch już też napięty i tak wielki że jam Franio się rusza to mam wrażenie że za chwilę pęknę🥴 Dzisiaj dużo spacerowałam i teraz moje plecy dogorywają 🤦‍♀️

Ja nigdy w życiu nie zjadłam tyle słodkiego co w tej ciąży!! Dla mnie, w normalnych okolicznościach, słodkie może nie istnieć! Natomiast w teraz, dzień bez loda dniem straconym 🙈 mam cała szufladę w zamrażarce wypełniona rożkami 🙃
Chodzą za mną drożdżówki z serem i chyba jutro upieke 😝

bardzo to interesujące, ja białej mąki nie znoszę, tylko ostatnio te słodycze mnie ciągną, pewnie tak jest jak mówi twoja położna, ja przy poprzedniej ciąży w ogóle nie jadłam pieczywa tylko kasze ale nie pamiętam jak ze słodyczami i poród rzeczywiście był lekki, od jutra nie jem słodycxy, dzięki za newsa, dobranoc wszystki.

Dzień dobry ☀️ wszystkim 💐

Liczę na jakieś zwroty akcji w ten weekend 😁 zwłaszcza że ja dzisiaj uziemiona i nogi na supeł. Biorę podwójną porcję magnezu 🤷🏼‍♀️ Niby wiem że nie zatrzyma w razie czego skurczów jeżeli się zacznie... ale może trochę przytłumi 😂 No a że będę musiała wspomóc te działania prewencyjne leżeniem i odpoczywaniem to chętnie poczytam co u Was 😁

Ja miałam już ‼️16‼️ kg na plusie 🐳 ale wczoraj było niecałe 14 kg. Może to woda była? Nie wiem. Nie będę się teraz tym martwić. Po prostu po otrzymaniu zielonego światła będzie trzeba znaleźć czas i determinację żeby się poruszać i trochę dopomóc tak zwanemu "wracaniu do formy" 😁✌️
Polish_20200807_081428978.jpg

Cóż... Brzuch też jakby nie maleje 😂🤷🏼‍♀️😂

Poranek jest piękny, słoneczny i całkiem chłodny. Później ma być zdecydowanie cieplej. Zostałam sama z kotem 🤷🏼‍♀️ i zagościła u mnie mama. Która jest zresztą wyraźnie bardziej zdenerwowana sytuacją niż ja 😂

reklama
Ja już dzisiaj w nocy myślałam że rodzę, ale oczywiście nic z tego 🤦‍♀️o 1 obudziłam się z konkretnym okresowym, potem co jakiś czas wracało to falowo i doszło rypanie w plecach . Już budziłam starego że chyba coś się zaczyna dziać a o po 3 w nocy wszystko ucichło i mąż się śmiał z mojego zmartwienia że mnie już nic nie boli 😂 No w każdym razie jestem uradowana ze ta macica tam pracuje 💪 Co dzień o kroczek bliżej 💞

Do góry