reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

@Joanulka No to trzymamy za Ciebie kciukasy 🥰
Ja mam niby termin też na poniedziałek ale jakby do tego czasu nic się nie wydarzyło to już umówiłam się na wizytę kontrolną 😉 Dzisiaj młody w brzuchu tańczy makarene🤦‍♀️ Chyba denerwuje go ten gorąc na zewnątrz

reklama
fajne te rady polożnej, a o cukrze dlaczego? ja ostatnio słyszałam, że macica lubi słodkie i to bardzo pobudza

Z tego co mówiła to cukry proste podobnie jak węglowodany "rozleniwiają" skurcze. Cukier za to pięknie pobudza małe człowieki w środku 😜 Napisałam tylko tyle ile mi poradziła dzisiaj. Nie zaszkodzi na pewno. Więc tak sobie wymyślę jadłospis żeby unikać i tyle 🤷🏼‍♀️

Joanulka to już naprawdę za chwilę 😍 w środę najpóźniej się poznacie 😍 ale zazdroszczę 😉 U mnie to przewidywany termin : może być za kilka godzin albo i tygodni 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ Ale z tymi upławami to naprawdę mógłby się tym zająć i sprawdzić 😠 U pracowników medycznych chyba powinni robić testy na obecność empatii i zrozumienia 🤦🏼‍♀️

Niestety położna mówiła że w upały dzieci lubią posiedzieć dłużej w brzuchu. O my nieszczęsne! 🤦🏼‍♀️ Trzeba jakoś stawić czoła temu niekończącemu się oczekiwaniu 🥴

Z tego co mówiła to cukry proste podobnie jak węglowodany "rozleniwiają" skurcze. Cukier za to pięknie pobudza małe człowieki w środku 😜 Napisałam tylko tyle ile mi poradziła dzisiaj. Nie zaszkodzi na pewno. Więc tak sobie wymyślę jadłospis żeby unikać i tyle 🤷🏼‍♀️

Joanulka to już naprawdę za chwilę 😍 w środę najpóźniej się poznacie 😍 ale zazdroszczę 😉 U mnie to przewidywany termin : może być za kilka godzin albo i tygodni 🤦🏼‍♀️😂🤦🏼‍♀️ Ale z tymi upławami to naprawdę mógłby się tym zająć i sprawdzić 😠 U pracowników medycznych chyba powinni robić testy na obecność empatii i zrozumienia 🤦🏼‍♀️

Niestety położna mówiła że w upały dzieci lubią posiedzieć dłużej w brzuchu. O my nieszczęsne! 🤦🏼‍♀️ Trzeba jakoś stawić czoła temu niekończącemu się oczekiwaniu 🥴
U mamy ginekolog na blogu, jest napisane ze cukry proste właśnie pomagają na skurcze 🧐 ze macica potrzebuje dużo energii i właśnie „słodycze” rozkręcają akcje 🤨

Ja nie wiem 🙈🤷🏼‍♀️ piszę tylko co mi dzisiaj powiedziała 😉 może rzeczywiście gdzieś by to trzeba zweryfikować.... 🙈
Ile szkół tyle opini 😉

matulu, ale jestem zmęczona po tym szpitalu 😝
3 godziny tam byłam bo wszędzie trzeba czekać, a wróciłam jak po maratonie!
zjadłam obiad, loda i drzemeczka 🙃
Oczywiście, jak zwykle, zakończona nagle- kwasem w przełyku 😭 napiłam się mleka ale podnieść z sofy się nie mogę. Muszę mojego bidulka na spacer zabrać w końcu, bo dziś tylko na ogrodzie śmiga.

U nas synek dzisiaj u dziadków na noc. Teraz moja mama ma urlop więc jak tylko młody chce to zostaje u nich. Żebyśmy spokojnie mogli do szpitala jechać... 😀🤭. Mężowi się urlop kończy A tu nic. Mama ma jeszcze przyszły tydzień wolne więc jest szansa.. :)
Myślę żeby iść na spacer jakiś 🤔
Polish_20200806_184910084.jpg

Faktycznie co lekarz/ człowiek to opinia! 🙈 oszaleć można. Ja teraz nie mogę się oprzeć słodyczom 🥴
Z ciekawostek jeszcze - to mi położna powiedziała, ze jak dziecko jest takie mega aktywne to pytanie czy się jadło w ostatnim czasie, bo może być tak, ze mama jest na głodzie i dziecko się denerwuje, bo tez głodne! 😱 wydaje się logiczne :) bo jak się urodzi to właśnie taka jest zależność :)

Ja z mężem też w celibacie 😂 i szczerze nie wyobrażam sobie tego teraz 😱 skoro 2/3tyg temu miałam problem nawet z aplikowanie luteiny 🥴

reklama
Aż zapytałam więc teraz mogę Wam napisać. Nie chodzi tylko o ostatnie dni. Raczej tygodnie. Więc u mnie może być i tak za późno 🤷🏼‍♀️ Chodzi o białą mąkę i cukier. Podwyższają poziom cukru we krwi, co może hamować produkcję prostaglandyny, która jest hormonem potrzebnym przy skracaniu się i otwieraniu szyjki macicy. Ma też udział w pierwszych skurczach (z tego co zrozumiałam chodzi o przepowiadające). I przeprowadzono takie badania (nie wiem czy to z cyklu: amerykańscy naukowcy odkryli... 😂😂😂) .
Ponadto ma ponoć zmniejszyć intensywność bóli. I dziecko w ostatnich dniach nie będzie tak bardzo przybierało na wadze, co też ma ułatwić poród. Tym martwię się mniej bo Malizna do pączków nie należy. 😉🤷🏼‍♀️
Wniosek z tego nasuwa się sam: co kraj to obyczaj 😂😂😂

Do góry