reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Patrycja już w pionie? No to świetna wiadomość! Jeszcze raz gratulacje 💚

Lipka my już skończyliśmy malowanie mebli 😂✌️ jakieś 3 tygodnie temu. Też chciałam kuchnię...i tak mi się spodobało że wtargnèłam z pędzlem jeszcze do sypialni 😂😂😂 w sumie na przyszły tydzień planuję jeszcze komodę w salonie 🤷🏼‍♀️

Z tymi skurczami to różnie... U mnie przy pierwszym porodzie skurcze zajmowały cały brzuch. Na początku nie bolało jakoś strasznie. Rozkręcały się dłuższy czas. Przy drugim bolało tylko na dole brzucha. Niby "jak na okres". Ale za to jak bolało 😂😂😂 po chyba 4-5 znośnych zaczęłam chodzić po ścianach 😂😂😂 ale były skuteczne. Co ciekawe nie pokazywało ich prawie w ogóle na KTG- były w granicach 50-70.
Normalnie mówią żeby jechać do szpitala jak skurcze będą co 5 minut regularnie przez około godzinę. Ale po ostatnim express-porodzie położna stwierdziła żeby lepiej nie czekać zbyt długo... 😂🤷🏼‍♀️

Jutro zapowiadają jedynie 37°C 🥵 i pojutrze 2 stopnie więcej. Przez te upały mi stopy puchną ☹️ dobrze że chociaż ten basen otwarty bo bym zdechła chyba...
Goście odjechali dzisiaj a ja pakuję dzieci na wyjazd. Później jeszcze listę "to do" muszę spisać żeby nic mi nie umknęło...

reklama
No właśnie straszne to jakieś 😂 wszystko już mam. Nie ma czego zamawiać 😂 postanowiłam sobie nie kupować"na wszelki" i "bo może się przydać" tylko w razie czego reagować na potrzeby. No i... nie mam czego zamawiać 😂
Ale karuzela się sama nie uszyje! Kupiłam filc i ładną grubą nić... tylko czasu nie miałam. Nawet nie udało się zrealizować planu "kanapa i książka" 🙈 No ale może jeszcze dam radę któregoś dnia sprostać wymaganiom 😂

@Mdła tak, tak już w pionie.
O 10:40 było cięcie a o 20:00 pierwsze wstałam na nogi. W tych emocjach to śmigałam jak nikt 😂 Pani na sali zdziwione.

Trochę kiepsko mamy z laktacja, bo po cięciu zawsze troszkę jest gorzej. A malutki tylko by spał i spał. Muszę go dokarmiać z butelki i to na siłę na śpiąco. Prawie wcale nie płacze, może z 3 razy w ciągu dnia jak chce się zbliżyć do piersi. 😊

Zdjęcie z teraz. 🥰❤️ IMG_20200731_081521.jpg

O 10:40 było cięcie a o 20:00 pierwsze wstałam na nogi. W tych emocjach to śmigałam jak nikt 😂 Pani na sali zdziwione.

Trochę kiepsko mamy z laktacja, bo po cięciu zawsze troszkę jest gorzej. A malutki tylko by spał i spał. Muszę go dokarmiać z butelki i to na siłę na śpiąco. Prawie wcale nie płacze, może z 3 razy w ciągu dnia jak chce się zbliżyć do piersi. 😊

Zdjęcie z teraz. 🥰❤️Zobacz załącznik 1156215
śpiochy takie są po porodach, zresztą w brzuszku też długo śpią, jak wrócisz do domku to laktacja rozchula się na całego, może troszkę pobudź ją laktatorem, no i pozytywne myśli też działają cuda, a z drugiej strony to mamy butelkowe też są zadowolone więc nie ma co się martwić na zapas, całujemy maluszka, jeja ja już swojej niuni nie mogę się doczekać

Zdjęcie z teraz. 🥰Zobacz załącznik 1156215
Jaki słodziak 😍

@Lipka daj znac po wizycie 💕

Witajcie 💕
Noc przespana jak zazwyczaj elegancko. Jak ja idę ciesze ze nie muszę do toalety po kilka razy wstawać ☺️
mamy tak rewelacyjna pogodę, ze już od 9 rano jestem na ogrodzie. Szkoda ze tylko jeden dzień dziś 😔

Ja dzisiaj też o dziwo wyspana 😁 Ale z rana to tak przez 2 godziny miałam bóle jak na okres i myślałam że może coś się rozkręci ✌️ zaczęłam gotować, sprzątać i przeszło 🤦‍♀️Dzisiaj faktycznie fajna pogoda wiec może w końcu posieje w doniczkach zioła bo nasionka i wszystko to już z 3 miesiące temu kupiłam ale jakoś nie byli melodii😂

Lipka trzymamy wszystkie kciuki! Dawaj znaki 🍀

Adunia u mnie to już wszystko jakieś przerośnięte 😂 może to dobra metoda żeby później zasiać? 😉

Ja dzisiaj spałam długo jak nigdy 🙈 obudziłam się nad ranem, trochę pokreciłam, włączyłam jakiś serial i jak mąż po nocce wrócił to zasnęłam razem z nim i spałam, spałam, spałam.... 🤷🏼‍♀️

Na dwór mi się teraz nie spieszy. Już czuję jaka temperatura 🥵 może wyskoczymy później na basen popływać. I jeszcze drobne zakupy żeby dziewczyny spakować do końca 😁 ale raczej bunkruję się dzisiaj w domu. Jutro w nocy ma padać deszcz i temperatura ma później wrócić do normy...

Dam znać 🙂 Ale to dopiero mega późno. Bo wizyta 21.30 🤭.
@Adunia91 mnie dzisiaj od rana też bolało tak jak na okres 😮. Teraz już mniej. Ale jakoś tak dziwnie.

reklama
Do góry