reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja wczoraj byłam w szale zakupowym 😅 nakupiłam ubranek dla synka ale jeszcze ciagle mi mało 😂 zgadzam się z tobą @Lipka ! Narzekamy dużo ale to piękny stan i jak tak pomyśle, że to niedługo koniec to tez mi zal ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, żeby już wziąć w ramiona mojego synusia 😊
@Adunia91 dokładnie ! Chociaż wczoraj udało mi się kupić takie bez metek ! Najbardziej denerwują mnie te w czapeczkach 🤬 jak można tak nie myśleć i dawać metki do środka czapeczki, żeby drapała taka delikatna główkę.

reklama
Hej!
U nas 33 tydzień 🥰
@Mdła Mi już też coraz ciężej, najbardziej dokucza mi ból krocza - pachwiny. Ostatnio też coś kiepsko śpię, nie mogę sobie pozycji znaleź mimo iż mam poduszkę "C". O goleniu i pomalowaniu paznokci nie wspomnę. W tamtym tygodniu byłam u kosmetyczki, gorąco, na boso się chodzi a pomalować samemu nie idzie. 😒

@Lipka Właśnie dziś już się wzięłam za pranie ubranek, tyle tego mam że szook. Nasz synek chyba ma już więcej ubrań niż ja z narzeczonym razem. 🤣

Lipko wierz mi,że daleka jestem od narzekania i marudzenia! Każdego dnia się dziwię, że można tak cudownie przechodzić ciążę 🤩 jak już wspominałam- cieszę się każdym dniem. Zwłaszcza że to kompletna niespodziewanka dla nas! I durna się cieszę że jeszcze raz mogę poczuć jak ktoś mnie kopie od zewnątrz i od środka jednocześnie- jak sobie rękę przyłożę 🤣🤪🤣

Ale są dni, że naprawdę się paskudnie czuję. I dzisiaj wcale nie lepiej-zastanawiam się czy to nie przeziębienie. Bo zawalony mam nos do tego. Jak tu oddychać jak brzuch już pod brodę i jeszcze nos zatkany ? 😂😂😂

Suzie takie zdenerwowania jest normalne. Dobrze że teraz wizyty mam co 2 tygodnie 🙈 tydzień się cieszę że wszystko pięknie o ładnie i już tylko parę dni zostaje na denerwowanie się. Bo pewnie w sobotę będę się już cieszyć z wizyty w poniedziałek ✌️

Ciuszki mam uprane i większość popradowana nawet. Jeszcze kilka tych najmniejszych sztuk zostało. Starałam się nie mieć za dużo. Tylko wygodne i praktyczne dla maleństwa i dla rodziców 😁 Kocyki, pieluszki tetrowe i flanelowe. Wszystko już czeka. Tylko jeszcze łóżeczko przygotować... ale to już po egzaminie 🙈

Ja wczoraj byłam w szale zakupowym 😅 nakupiłam ubranek dla synka ale jeszcze ciagle mi mało 😂 zgadzam się z tobą @Lipka ! Narzekamy dużo ale to piękny stan i jak tak pomyśle, że to niedługo koniec to tez mi zal ale z drugiej strony nie mogę się doczekać, żeby już wziąć w ramiona mojego synusia 😊
@Adunia91 dokładnie ! Chociaż wczoraj udało mi się kupić takie bez metek ! Najbardziej denerwują mnie te w czapeczkach 🤬 jak można tak nie myśleć i dawać metki do środka czapeczki, żeby drapała taka delikatna główkę.
Ja też ciągle powtarzam że już starczy ubranek, A później jestem w sklepie albo wyświetli mi się jakaś reklama na necie i kupuje. Ostatnio mąż pokazuje mi spodenki w sklepie dla malej. A ja tak myślę i mówię kurczę chyba już takie kupiłam. Więc nawet już się pogubiłam co mamy.
Teraz czekam jeszcze na piżamy dla mnie i staniki. Muszę jakiś szlafrok sobie kupić. I zacząć pakować torbę. 😀

Hej dziewczyny! :)
Ja już tez sama nie wiem co mam dla Młodego 😅 muszę zabrać się za pranie i prasowanie, żeby ogarnąć czy mam to co powinnam 😬
Coraz ciężej się ruszać to fakt, ale dla mnie najgorsze chyba jest przekręcanie się w nocy i sikanie 😅 a jak zaczną się prawdziwe upały (bo na razie te 2/3dni to przedsmak) to nie wiem jak damy radę 😅🤪
A czy wasze bobasy też są teraz w dużej fazie aktywności? Mój jest już chyba jednocześnie silny i ma miejsce i mocno wszystkie fikołki odczuwam 😊 No i zaczynają dokuczać mi bóle podbrzusza 😖
A jak wasze szkoły rodzenia? 🤓 my po drugich zajęciach online 👍🏻
Miłego! ☀️

Oj dziewczyny jak wam zazdroszcze ruchu🏃‍♀️🚶‍♀️!!! Tak czytam co kupujecie! Sama radosc!!!
Ja juz w trakcie 6 tyg leżenia🛌. Kondycja rowna zeru (flak). Jak larwa trutnia sie czuje😂
Kosci jak u 100latki bola👵
Ale juz niedlugo bo srodek 34tyg.
Robie listy zakupów dla księciunia i jak nie znajde w necie czegos to wysylam ludzi.
Ale ja sobie odbije jeszcze🛍. Internetowe zakupy nie cieszą mnie jak te tradycyjne. Jak juz urodze racucha👶 to jak wpadne do sklepu to...

!!!!

MegBor będziemy sobie podpowiadać patenty na upały! Razem jakoś raźniej. I łatwiej przebrnąć. Przyznam że mnie też przeraża jak to będzie 🙈 jak skwarek 🙈

Mystic ja mam odwrotnie- mogę ale nie lubię chodzić po sklepach 🙈 i wszystko przez internet załatwiam. To chyba też kwestia przyzwyczajenia. Praca na pełny etat, szkoła i dzieci- jak już mam czas połazić to wolę w górki i lasy. Ale szczerze przyznam że nigdy nie byłam Shopping Queen 🤣

Dobrze przewidziałam przeziębienie. Dzisiaj już pełny program. Nos, gardło, głową 🤧 więc kołderka i leżymy 🤷🏼‍♀️ pasuje. Leje ,pada i siąpi na przemian. Wezmę książki i zajmę się czymś pożytecznym ... 👍

MegBor będziemy sobie podpowiadać patenty na upały! Razem jakoś raźniej. I łatwiej przebrnąć. Przyznam że mnie też przeraża jak to będzie 🙈 jak skwarek 🙈

Mystic ja mam odwrotnie- mogę ale nie lubię chodzić po sklepach 🙈 i wszystko przez internet załatwiam. To chyba też kwestia przyzwyczajenia. Praca na pełny etat, szkoła i dzieci- jak już mam czas połazić to wolę w górki i lasy. Ale szczerze przyznam że nigdy nie byłam Shopping Queen 🤣

Dobrze przewidziałam przeziębienie. Dzisiaj już pełny program. Nos, gardło, głową 🤧 więc kołderka i leżymy 🤷🏼‍♀️ pasuje. Leje ,pada i siąpi na przemian. Wezmę książki i zajmę się czymś pożytecznym ... 👍
O masz ale sie zalatwilas. Mnie zawsze wapno z wit C stawia na nogi. Nawet w ciazy moj doktorek mowil ze mozna max 2 razy dziennie.
A co do upałów to napisze tak ze ja moglam w poprzedniej ciazy trzymac nogi caly czas w turustycznej lodowce😂😂😂
Giry jak u hobbita ( wielkie bo spuchniete ale ogolone co by nie bylo ze taki trol ze mnie jaskiniowy🤣)nos jak kalafior nieststy ukryc sie nie dalo w lodowce🤪🤪🤪
Tak sie zaklinalam ze wiecej dzieci na lato nie robie! Pierwszego mam z konca lipca a drugiego teraz bede miala z poczatkiem sierpnia. Nigdy nie mow nigdy😂

A ja wczoraj kupiłam wentylator słupkowy w biedronce i powiem wam że wieje jak nad morzem 😂 do tego ma pilota i nie trzeba się bujac jak chce się włączyć inny tryb więc polecam 👍 MegBor mój synuś też aktywny w brzuchu chociaż podczas upałów trochę mniej, jeszcze tydzień temu to miałam ośmiornice w brzuchu a teraz jakoś dostojniej się tam przesuwa :)

reklama
Zainwestowałam już w klimator. ✌️ Na razie tylko raz go mogliśmy wypróbować. Pogoda znośna, tylko parę dni upałów za nami a mury nie zdążyły się nagrzać. Ale dał radę schłodzić powietrze w pomieszczeniu o 3°C! Ciekawe jak się sprawdzi po kilku tygodniach upałów....a może nas ominą w tym roku?

Mystic niepotrzebnie goliłaś- Hobbici dumni byli ze swych owłosionych stóp! 🤪🤣🤪 patent z lodówką samochodową - genialny! Muszę sobie odnotować! A powiedz- pomagało trochę na obrzęki?

Do góry