reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Nifty i amnio daje tyle samo procent. Nifty musi być dokładnie robione skoro w razie co wypłacaja ubezpieczenie 200 ileś tysięcy. Tak mi pani tłumaczyła
Chodzi raczej o to że przy nifty i tak dostajesz prawdopodobieństwo 1: iluś tam, a nawet jakbym zobaczyła 1:100000000 To i tak bym się zastanawiała, przy aminopukcji wynik jest konkretny albo ma prawidłową ilość chromosomow albo nie

Witam sie i ja. U mnie brzuch też już widać (12t.c)ale pewnie bardziej jest wzdety i uniesiony niż ciążowy. W każdym razie szybciej niż w pierwszej ciąży. U mnie +1 kg a co do samopoczucia to średnio, też dochodzi do potyczek z M. ale nie na poważnie, odpuszcza mi chociaż oczekiwalabym więcej zaangażowania z jego strony. Dziewczyny, jak to jest z tym L4 ostatnio przeczytałam, że nawet paragony trzeba trzymać w razie kontroli. Myślałam, że skoro mogę chodzić to i normalnie funkcjonować...

U mnie już 16 tydzien[emoji3]..ehh we wtorek aminopunkcja i czekanie na wyniki...to będą nerwowe 2 tyg....
A nie 3? Kojarzę że tyle czekałam i nie było szans chociaż dzień szybciej się czegoś dowiedzieć
Witam sie i ja. U mnie brzuch też już widać (12t.c)ale pewnie bardziej jest wzdety i uniesiony niż ciążowy. W każdym razie szybciej niż w pierwszej ciąży. U mnie +1 kg a co do samopoczucia to średnio, też dochodzi do potyczek z M. ale nie na poważnie, odpuszcza mi chociaż oczekiwalabym więcej zaangażowania z jego strony. Dziewczyny, jak to jest z tym L4 ostatnio przeczytałam, że nawet paragony trzeba trzymać w razie kontroli. Myślałam, że skoro mogę chodzić to i normalnie funkcjonować...
Skoro możesz normalnie funkcjonować, to i pracować[emoji6]Nie, tak to nie działa. Nie musisz leżeć, ale powinnaś by być w domu, w uzasadnionych przypadkach możesz wyjść (lekarz, apteka, niezbędne zakupy jeśli nikt nie może Cię wyręczyć itp)

No cóż. Śniadanie było... A po śniadaniu kolejna kłótnia. Tym razem na poważnie. Na sierpień mam termin, a on chce składać papiery do służb (skończył studia po których może dostać się do policji, straży granicznej czy wojska). Jeśli złoży papiery i się dostanie we wrześniu wezmą go do szkółki. Zostaje sama z noworodkiem. Egoistyczny kretyn. Żadne argumenty nie przemawiają, że straci najlepsze miesiące z dzieckiem, że boje się zostać sama... Aż mnie z nerwów brzuch rozbolał... 😭

reklama
A nie 3? Kojarzę że tyle czekałam i nie było szans chociaż dzień szybciej się czegoś dowiedziećSkoro możesz normalnie funkcjonować, to i pracować[emoji6]Nie, tak to nie działa. Nie musisz leżeć, ale powinnaś by być w domu, w uzasadnionych przypadkach możesz wyjść (lekarz, apteka, niezbędne zakupy jeśli nikt nie może Cię wyręczyć itp)
No niby tak, chociaż moja praca to ciągły kontakt z materiałem zakaźnym, przepisy zabraniają, sanepid też. Ale na przykład o czy mogę zawieźć dziecko do przedszkola M. ma nocki wraca nad ranem więc ja go wozilam. Mam się bać każdego wyjścia?

Do góry