reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Sierpniowe mamy, zastanawiam sie czy juz (21.12) isc do lekarza na potwierdzenie czy jeszcze, nastepny wolny termin 8.01.2020 ost @13.11

Mi tez non stop zimno, no przy prasowaniu się rozgrzałam ale poza tym marznę. Conajmniej jakbym chora była.

Mam to samo, tyle, że ja się rozgrzewam tylko podczas kąpieli :eek:

@Straciatella życzę lepszego samopoczucia!
Ja dla odmiany spać w ogóle nie mogę. Zawsze chodziłam spać 24- 1 i nadal tak mam, budzę się w nocy, denerwuje ach :( wstaje bardzo wczas. Nerwy!

Współczuję Ci strasznie, ja miałam mega kłopot ze snem całą poprzednią ciążę, przegwizdane. Mam nadzieję, że u Ciebie to przejściowe....

To cieszę się, że nie jestem sama z tym brakiem zakupów i też niestety muszę jutro z moim 2-latkiem jechać bo później w sklepach będzie jeszcze większy szał [emoji2962]
Jutro Mąż ma kupić choinkę więc i to mnie czeka, a nie wiem jak dam radę przy tym moim lenistwie teraz [emoji6]

Kupujecie żywą choinkę? My w tym roku będziemy mieć sztuczną, ale nie wiem czy zdążymy ją ubrać bo w domu syf jakich mało :szok: , z zakupów mam jedynie kapustę kiszoną i karkówę na bigos oraz zakwas na żurek 😂

Witam Was po południu właśnie jestem po wizycie państwowej była to jedna wielka porażka Pani była w szoku że mąż że mną chce wejść ostatecznie się zgodziła. Pierwsze pytanie kiedy ostania miesiączka i to tyle, zaprosiła na fotel zrobiła cytologia bez pytania która była troszkę bolesne bo badania stwierdziła że mam plamienie przepisała mi mi dupka , następnie usg nic nie powiedziała zero jakiegos kometarza, na moje pytanie czy bije serduszko odpowiedziala uwaga "tętni" po czym kazała się ubrać dała papiery kazała iść do położnej i to tyle z wizyty. Położna dała skierowanie na badania i umówiłam wizyta na 3 stycznia i tyle w temacie nawet nie zrobiły karty ciąży. Zero jakiegoś wywiadu!! Po wizycie zadzwoniłam do swojego prywatnego lekarza który powiedział żebym nie przyjmowala dupka jesli nie ma krwawienia, A to co ona widziała to sama je zrobiła przy pobraniu cytologii.

Ale trafiłaś.... Lekarka - porażka! Dobrze, że masz swojego zaufanego, porządnego lekarza!

Hej
Ja po wizycie usg mam dość duża rozbieżność w tygodniach zamiast 6+4 to jest 5+4 i nie wiem co myśleć [emoji26] mam wizytę na poniedziałek muszę się zapytać co i jak bo zwarjuje [emoji2962]
Pechezyk jest to chyba najważniejsze ale tak chciałam usłyszeć serduszko
A jak by tego było mało to miałam plamienie takie małe brązowe lekarz powiedział żebym się nie martwiła ale wiadomo człowiek głupi i od razu sobie wyobraża [emoji45]
Może któraś miała coś podobnego
Już nic nie wiem ehh

Bądź dobrej myśli, siła pozytywnego myślenia ma naprawdę wielką moc. Ja wierzę, że będzie dobrze :)

No tak się mężowi wymyśliło, że w tym roku będzie żywa, ale ja byłam przeciwna bo będzie się z niej sypalo i mnie już to wkurza [emoji6] ale poświęce się w końcu są święta [emoji23][emoji3526]
Współczuję Ci strasznie, ja miałam mega kłopot ze snem całą poprzednią ciążę, przegwizdane. Mam nadzieję, że u Ciebie to przejściowe....

Kupujecie żywą choinkę? My w tym roku będziemy mieć sztuczną, ale nie wiem czy zdążymy ją ubrać bo w domu syf jakich mało :szok: , z zakupów mam jedynie kapustę kiszoną i karkówę na bigos oraz zakwas na żurek [emoji23]

Ale trafiłaś.... Lekarka - porażka! Dobrze, że masz swojego zaufanego, porządnego lekarza!

Bądź dobrej myśli, siła pozytywnego myślenia ma naprawdę wielką moc. Ja wierzę, że będzie dobrze :)

Kupujecie żywą choinkę? My w tym roku będziemy mieć sztuczną, ale nie wiem czy zdążymy ją ubrać bo w domu syf jakich mało :szok: , z zakupów mam jedynie kapustę kiszoną i karkówę na bigos oraz zakwas na żurek 😂

Mysle, ze przejściowe :) w poprzednich ciążach spałam jak zabita a w pierwszej to już w ogóle spanie do południa :)

A ja w tym roku nie będę mieć choinki 🤷‍♀️ Postanowiłam, że tym razem odpuszczam i nie dam moim kotom satysfakcji z czajenia się na drzewko za każdym razem kiedy nie patrzę w ich stronę 🤔 mogę oddać komuś trochę spania, chce któraś? Bo ja zasnę wszędzie i o każdej porze 🙈

reklama
No ja to mam szczęście. Przewróciłam się u rodziców na placu, z młodszym synem na rękach. Zapomniałam że w pewnym miejscu mój starszy syn dziurę wykopał. Weszłam w nią. Noga mi się przekrecila na bok tzn stopa. Teraz mi trochę spuchla i lekko boli. Dobrze, że nic się nie stało Łukaszowi i że na brzuch nieupadlam. Brat pomagał mi wstać. Jak jutro będzie gorzej to pojadę do lekarza .... co za szczęście ehhhh

Uważaj na siebie ;) właściwie to na Was ;) Daj jutro znać jak noga?

Ja już po wizycie. Serducho bije, termin porodu na 08 sierpnia. Fasolka ma 5,8 mm :)
Lekarz na mdłości polecił mi tabletki z imbirem z apteki. Jak pomogą to dam znać :)

Super wieści! Gratuluję! :-) :) Fasolka już całkiem spora 👍:tak:

Do góry