reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja dla odmiany spać w ogóle nie mogę. Zawsze chodziłam spać 24- 1 i nadal tak mam, budzę się w nocy, denerwuje ach :( wstaje bardzo wczas. Nerwy!

reklama
Nie mam siły dziewczyny... ciągle chce mi się spać. Do tego martwię się, czy lekarz faktycznie wystawił mi L4, bo sprawdzam w portalu pacjenta i ni ma nic. Z tych nerwów zrobiłam naleśniki 😐
Zadzwon jutro do kadrowej jesli masz tel.
A tak poza tym powiadomilas pracodawce o zla tak? Bo to ze przychodzi elektronicznie to wiemy ale wieksza czesc pracownikow zapomina o tym obowiazku..
jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni😂 z zakupow nie mam nic 😓 jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Dzisiaj mnie plecy cos bola w krzyzu.. tez mi sie juz spac chce😅

To cieszę się, że nie jestem sama z tym brakiem zakupów i też niestety muszę jutro z moim 2-latkiem jechać bo później w sklepach będzie jeszcze większy szał [emoji2962]
Jutro Mąż ma kupić choinkę więc i to mnie czeka, a nie wiem jak dam radę przy tym moim lenistwie teraz [emoji6]
A tak poza tym powiadomilas pracodawce o zla tak? Bo to ze przychodzi elektronicznie to wiemy ale wieksza czesc pracownikow zapomina o tym obowiazku..
jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni[emoji23] z zakupow nie mam nic [emoji29] jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Dzisiaj mnie plecy cos bola w krzyzu.. tez mi sie juz spac chce[emoji28]

jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni😂 z zakupow nie mam nic 😓 jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Hmm choinka ubrana od kilku dni :)
Okna ozdobione, kilka ozdob świątecznych w domu i to tyle z przygotowań :) a sorry kupiłam dzisiaj serwetki świąteczne :)
Jutro po wizycie jedziemy na zakupy. Czas najwyższy. Ciekawe w jakich humorach będziemy bo nie mam dobrych przeczuć :( nie opuszcza mnie to myślenie „znów nic z tego”.

Witam Was po południu właśnie jestem po wizycie państwowej była to jedna wielka porażka Pani była w szoku że mąż że mną chce wejść ostatecznie się zgodziła. Pierwsze pytanie kiedy ostania miesiączka i to tyle, zaprosiła na fotel zrobiła cytologia bez pytania która była troszkę bolesne bo badania stwierdziła że mam plamienie przepisała mi mi dupka , następnie usg nic nie powiedziała zero jakiegos kometarza, na moje pytanie czy bije serduszko odpowiedziala uwaga "tętni" po czym kazała się ubrać dała papiery kazała iść do położnej i to tyle z wizyty. Położna dała skierowanie na badania i umówiłam wizyta na 3 stycznia i tyle w temacie nawet nie zrobiły karty ciąży. Zero jakiegoś wywiadu!! Po wizycie zadzwoniłam do swojego prywatnego lekarza który powiedział żebym nie przyjmowala dupka jesli nie ma krwawienia, A to co ona widziała to sama je zrobiła przy pobraniu cytologii.

Poinformowałam mojego menadżera od razu po wizycie, a to że ludzie o tym zapominają to fakt. Miałam dwa zespoły i połowa ludzi pisała rano, że nie przyjdzie bo chorość, zawsze prosiłam o info o L4 i co? I dooooopa😎 tylko że u mnie jest wielki dział HR i nie wiem kto zajmuje się zwolnieniami. Dobrze że mam służbowego laptopa bo pogrzebię w poczcie i może coś znajdę 🤔
A ja nic na święta nie mam 😳 nawet nie posprzątałam, ale to na sobotę zostawiłam. W tym roku robię na wigilię tylko karpia w galarecie, nie mam na nic więcej siły, niech się rodzina wykaże 😅

reklama
Hej
Ja po wizycie usg mam dość duża rozbieżność w tygodniach zamiast 6+4 to jest 5+4 i nie wiem co myśleć [emoji26] mam wizytę na poniedziałek muszę się zapytać co i jak bo zwarjuje [emoji2962]
Pechezyk jest to chyba najważniejsze ale tak chciałam usłyszeć serduszko
A jak by tego było mało to miałam plamienie takie małe brązowe lekarz powiedział żebym się nie martwiła ale wiadomo człowiek głupi i od razu sobie wyobraża [emoji45]
Może któraś miała coś podobnego
Już nic nie wiem ehh

Do góry