reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Ja dla odmiany spać w ogóle nie mogę. Zawsze chodziłam spać 24- 1 i nadal tak mam, budzę się w nocy, denerwuje ach :( wstaje bardzo wczas. Nerwy!

reklama
Nie mam siły dziewczyny... ciągle chce mi się spać. Do tego martwię się, czy lekarz faktycznie wystawił mi L4, bo sprawdzam w portalu pacjenta i ni ma nic. Z tych nerwów zrobiłam naleśniki 😐
Zadzwon jutro do kadrowej jesli masz tel.
A tak poza tym powiadomilas pracodawce o zla tak? Bo to ze przychodzi elektronicznie to wiemy ale wieksza czesc pracownikow zapomina o tym obowiazku..
jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni😂 z zakupow nie mam nic 😓 jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Dzisiaj mnie plecy cos bola w krzyzu.. tez mi sie juz spac chce😅

To cieszę się, że nie jestem sama z tym brakiem zakupów i też niestety muszę jutro z moim 2-latkiem jechać bo później w sklepach będzie jeszcze większy szał [emoji2962]
Jutro Mąż ma kupić choinkę więc i to mnie czeka, a nie wiem jak dam radę przy tym moim lenistwie teraz [emoji6]
A tak poza tym powiadomilas pracodawce o zla tak? Bo to ze przychodzi elektronicznie to wiemy ale wieksza czesc pracownikow zapomina o tym obowiazku..
jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni[emoji23] z zakupow nie mam nic [emoji29] jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Dzisiaj mnie plecy cos bola w krzyzu.. tez mi sie juz spac chce[emoji28]

jak tam przygotowania do swiat dziewczyny? Ja nie wierze ze zostalo 4dni😂 z zakupow nie mam nic 😓 jutro musze z corka sie wziac za jakies lekkie zakupy( trzymajcie kciuki zebym z nią w tym sklepie nie oszalała)
Hmm choinka ubrana od kilku dni :)
Okna ozdobione, kilka ozdob świątecznych w domu i to tyle z przygotowań :) a sorry kupiłam dzisiaj serwetki świąteczne :)
Jutro po wizycie jedziemy na zakupy. Czas najwyższy. Ciekawe w jakich humorach będziemy bo nie mam dobrych przeczuć :( nie opuszcza mnie to myślenie „znów nic z tego”.

Witam Was po południu właśnie jestem po wizycie państwowej była to jedna wielka porażka Pani była w szoku że mąż że mną chce wejść ostatecznie się zgodziła. Pierwsze pytanie kiedy ostania miesiączka i to tyle, zaprosiła na fotel zrobiła cytologia bez pytania która była troszkę bolesne bo badania stwierdziła że mam plamienie przepisała mi mi dupka , następnie usg nic nie powiedziała zero jakiegos kometarza, na moje pytanie czy bije serduszko odpowiedziala uwaga "tętni" po czym kazała się ubrać dała papiery kazała iść do położnej i to tyle z wizyty. Położna dała skierowanie na badania i umówiłam wizyta na 3 stycznia i tyle w temacie nawet nie zrobiły karty ciąży. Zero jakiegoś wywiadu!! Po wizycie zadzwoniłam do swojego prywatnego lekarza który powiedział żebym nie przyjmowala dupka jesli nie ma krwawienia, A to co ona widziała to sama je zrobiła przy pobraniu cytologii.

Poinformowałam mojego menadżera od razu po wizycie, a to że ludzie o tym zapominają to fakt. Miałam dwa zespoły i połowa ludzi pisała rano, że nie przyjdzie bo chorość, zawsze prosiłam o info o L4 i co? I dooooopa😎 tylko że u mnie jest wielki dział HR i nie wiem kto zajmuje się zwolnieniami. Dobrze że mam służbowego laptopa bo pogrzebię w poczcie i może coś znajdę 🤔
A ja nic na święta nie mam 😳 nawet nie posprzątałam, ale to na sobotę zostawiłam. W tym roku robię na wigilię tylko karpia w galarecie, nie mam na nic więcej siły, niech się rodzina wykaże 😅

reklama
Hej
Ja po wizycie usg mam dość duża rozbieżność w tygodniach zamiast 6+4 to jest 5+4 i nie wiem co myśleć [emoji26] mam wizytę na poniedziałek muszę się zapytać co i jak bo zwarjuje [emoji2962]
Pechezyk jest to chyba najważniejsze ale tak chciałam usłyszeć serduszko
A jak by tego było mało to miałam plamienie takie małe brązowe lekarz powiedział żebym się nie martwiła ale wiadomo człowiek głupi i od razu sobie wyobraża [emoji45]
Może któraś miała coś podobnego
Już nic nie wiem ehh

Do góry