reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2020

reklama
Dzięki za odzew w sprawie wagi. Widzę ze same laski tutaj :) ja mam 173cm, 66kg. Chudzina nie jestem ale pilnuje tej wagi dobrych kilka lat :) było i 62 kg ale jakoś te cztery doszły i miałam je po Po świętach zrzucać. Stwierdziłam ze jak wszystko będzie dobrze to będę się pilnować cała ciąże. Hmm pomarzyć można :) :)
W pierwszej ciąży to ja nie jadłam tylko żarłam. W drugiej tez dużo ale już nauczkę miałam. Zobaczymy jak teraz będzie.

Dzięki za odzew w sprawie wagi. Widzę ze same laski tutaj :) ja mam 173cm, 66kg. Chudzina nie jestem ale pilnuje tej wagi dobrych kilka lat :) było i 62 kg ale jakoś te cztery doszły i miałam je po Po świętach zrzucać. Stwierdziłam ze jak wszystko będzie dobrze to będę się pilnować cała ciąże. Hmm pomarzyć można :) :)
W pierwszej ciąży to ja nie jadłam tylko żarłam. W drugiej tez dużo ale już nauczkę miałam. Zobaczymy jak teraz będzie.
60 kg przy 165 cm. W pierwszej ciąży też dużo jadłam, zanim poszłam na pierwszą wizytę potwierdzającą to zdążyłam przytyć 3 kg, taki mega apetyt miałam plus myślenie, że przecież w ciąży jestem, wolno mi. Ale ja głupia byłam. Teraz też mam zamiar się pilnować, pomaga też fakt że nie wzrósł mi apetyt. Narazie przytylam 0,5 kg.

60 kg przy 165 cm. W pierwszej ciąży też dużo jadłam, zanim poszłam na pierwszą wizytę potwierdzającą to zdążyłam przytyć 3 kg, taki mega apetyt miałam plus myślenie, że przecież w ciąży jestem, wolno mi. Ale ja głupia byłam. Teraz też mam zamiar się pilnować, pomaga też fakt że nie wzrósł mi apetyt. Narazie przytylam 0,5 kg.

Witajcie kochane 🙂
Wczoraj zaskoczyła mnie wizyta u lekarza ze względu na delikatne poranne krwawienie. Zrobił USG, wszystko jest ok, serce bije, ALE stwierdził, że musi mi wspomnieć o tym, że mój pęcherzyk mieści się w normie, z tym, że jest "ciasny" i w sumie to mam się nie martwić. Miała może któraś z was taką przypadłość? Dostałam skierowanie na badanie moczu, mówił, że może tu jest przyczyna mojego plamienia. Trochę zaczynam się tym wszystkim martwić 😢

U mnie tez trzecia ciaza i taz mam tylozgiecie. Dwir dziewczyny prawie 12 lat i prawie 2 dokladnie rok i 8miesiecu
U mnie starszy syn będzie miał 5 l A młodszy rok i 11 miesięc jak urodzi się ten maluch. O starszego syna się nie martwię, gorzej ten młodszy jak dam sobie rade z 2l i niemowlakiem. Trzeba być dobrej myśli:).

Beta zrobiona pozostało mi czekać do 15 na odbiór wyników....

To małe dzieci jeszcze :) fajnie. Ja gdybym kilka temu wiedziała ze chce trójkę tez bym chciała co dwa trzy lata jak różnica przy pierwszej dwójce. Ale miało się na dwójce skończyć to w 2016 mnie naszło na trzecie
Hehe ja chciałam 3 dziecko ale trochę później....pocieszam się, że odchowam za jednym zamachem i będzie dobrze. Najgorszy bedzie pierwszy rok.

@Luna1991 widać. Pierwszy test wyszedł mi tak blady, raczej kreska że nawet aparat tego nie złapał... teraz czekam na wynik bety. Następnego dnia zrobiłam test z rana i już było widać lepiej
20191216_081034.jpeg

reklama
To tak jak u mnie. Zanim potwierdziłam ciąże kilka kg na plusie :( masakra to była. Ale ja zabijałam głód nikotynowy jedzeniem. Jadłam jadłam i jadłam. I tak na koniec zrobiło się 30 kg. A co najdziwniejsze ja się w ogóle tego nie wstydziłam wtedy. Ciąża to ciąża można jeść. Teraz człowiek trochę mądrzejszy.
Tylko ze ja czasami mam takie narodu obżarstwa ze brak słów.

Do góry