reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Padam na twarz...
Byliśmy koło południa na szybkich zakupach w rosmannie po mleko dla Kacperka. Wróciliśmy do domu i wzięłam się za obiad: polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym i ziemniaki - ugotowałam na 2 dni więc jutro leniuchowanie. Po obiedzie pojechaliśmy do mojego taty posiedzieć trochę. Jak wróciliśmy to kąpcianie małego, jedzonko i usypianie. Na koniec dnia sprzątanie kuchni, pranie i w końcu miałam czas żeby sobie paznokcie poobcinać :p:p Ledwo zipie a Kacper niedługo będzie się budził na jedzonko :oops:
Też czasem kładę się prawie przed pierwszą pobudka na mleko , to wtedy podaje na śpiocha jeść i już się nie budzi o tej porze.
W ogóle dzisiaj miałam super noc. Mała od 19 do 3 obudziła się jeden raz ❤️❤️❤️ szkoda tylko ,że od 3/4 codziennie dla Alicji jest już koniec nocy i musi się pobawić, trzeba ją usypiać i spac z nią, wszystko ok gdyby tak nie cudowala przy tym spaniu .. nie wiem jak jej przedłużyć ta porę spania do 6 :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wybieram się jutro do kuzynki która tydzień temu urodziła synka. Mówiła że ubranek mają dużo na różne rozmiary. Nie mam pomysłu co mogę kupić dla małego. A my w prezentach głównie dostaliśmy ubrania... Co wasze dzieci innego dostały? Może coś mnie zainspiruje :)
Ja też miałam pełno ciuszków po starszej coreczce więc jeśli ktoś pytał co chce to mówiłam że paczkę pampersow. Dzięki temu mam spory zapas i pieniądze mogę lokować w inne rzeczy szczególnie te które mi się podobają

Już kilka razy obcinlam. Dostałam od mamy takie nożyczki speclajne stalowe. Obcinam zawsze jak mała śpi :)
Kinia widocznie masz źle te nożyczki. Dlatego ja w sklepie nie kupowalam tylko na zamówienie, Ponizej zdjęcie. Są trochę zawinięte takie.
Zobacz załącznik 911338
DZieki mam takie dla siebie tylko ze szpicem i wykoncypował weszły mi pod paznokcie i jej obcięłam haha

Tak, całe ściągam. Później odpinam body, zmiana pampersa, zapinam, półśpiochy naciągam i już. W pajacach za dużo dla mnie tych zatrzasków i zanim włoże nogi w nogawki to w nocy troche zabawy :D Czasami w nocy po ciemku to wystarczy na jeden zatrzask body zapiąć aby się trzymały więc mi to pasuje. A półśpiochy kupuje w H&M i one mają takie gumeczki przy stopkach to nóżka lepiej się trzyma a w pajacach ciągle nogi ,, pod pachami,, :rofl2:
Robię identycznie:) też nie raz zapinam body na 1zatrzask i też lubię z h&m polspiochy właśnie że względu na te gumwczki przy stópkach:)

reklama
Do góry