reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża?

reklama
14 dni nie oczekuje się bety 3 cyfrowej… oczekuje się, że będzie ona miała odpowiedni przyrost. Ale norma może być nawet i dwucyfrowy wynik na początku :) i to będzie w porządku

No nie będzie, takie bety źle rokują i powie Ci to każdy profesor zajmujący się in vitro. Ale wiadomo, pies sąsiadki ważniejszy :D

Sikaniec służy do wstępnego potwierdzenia ciąży a nie do badania czy poziom rośnie czy maleje. Żeby móc sprawdzić czy poziomy bety rosną prawidłowo bada się krew. Sikaniec w zależności od tego ile się piło w ciągu dnia może być raz jaśniejszy raz ciemniejszy więc może wychodzić różnie. Polecam betę z krwi jednak robić bo jest o niebo wiarygodniejsza- a sikańca na pamiątkę 😉

Wiem, ze chodziła do lekarza. A beta po ponad miesiącu od ostatniego okresu wynosiła 56

I totalnie nie świadczy to o 5 tc. Patrz też miałam taką bete miesiąc od ostatniego okresu i uwaga.... To było 3+4 tc bo tak się dzieje kiedy owulacja jest po prostu kilka dni później. I tak z miesiączki wychodzi, że jest to początek piątego tygodnia, ale w rzeczywistości ledwo połowa czwartego.
Jak mowilam, ciąża to nie wiara. To nauka i liczby są tu bardzo istotne

reklama
Dobra dziewczyny czas zakończyć ten wątek, bo niby test prosta rzecz, a jak ludzi może podzielić. Niech każdy robi jak chce, kiedy chce i ile razy chce. A Tobie droga Lady polecam nie jechać kogoś od razu za to ze zrobił test dzień szybciej, skoro nie znasz sytuacji, ale wyjaśnię Ci dlaczego jestem takim debilem( w Twoim mniemaniu) że zrobiłam test dzień szybciej. Był piękny sloneczny piątek, szykowałam się do wylotu, lot miał się odbyć z piątku na sobotę w nocy. Kilka godzin śniadaniu źle się poczułam, zrobiłam test bo stwierdziłam, że coś dziwnie jajecznica siedzi mi na żołądku, o dziwo test wyszedł pozytywny i to wcale nie bladzioch! Niestety godzina była już taka, że nie mogłam wykonać badania z bety. Tak więc wylecieliśmy do Turcji, byliśmy tam 8 dni, i dopiero na drugi dzień po powrocie mogłam zrobić badanie z krwi. Czy moja odpowiedź jest wystarczająca? Jeżeli tak to następnym razem pomysł zanim kogoś ocenisz za szybko ;)

Do góry