reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny sorki za nie zbyt przyjemny temat ale wydaje mi się , że naturalny , codzienny u nas :)
Jak wygląda też śluz w kupkach u waszych małych alergików ? Mojej małej kupka tak się ciągnie , a jest rzadka , całkiem jak woda praktycznie, tylko ziarenka ma. To normalne , że jest ten śluz ? Jest na Pepti.
Tak kupki sa takie wodniste i ziarenka male sa takie. Czasami moga tez pojawic sie nitki krwi. U nas tak bylo dlatego przeszlismy na nutramigen i kupy sa juz normalne. A moze nie pasuje jej te mleczko?

reklama
Na mnie też się ludzie dziwnie patrza jak siądę na ławce i jeżdżę w te i spowrotem. Wczoraj w opiece musiałam coś podpisać i noga bujalam. Teraz tez Alicja sobie "śpi" , a ja muszę leżeć i jeździć , trochę odpoczynku ale za to jak ręce i nogi wycwicze [emoji23]
Zobacz załącznik 911174
Mamy takie same meble:D chodzi mi o ta szafke że szklem;)

Ja chodziłam z pierworodnym na basen, zaczęłam jak miał 3,4 miesiące. Fajne zajęcia, nawet nurkować się uczylismy;) ale że mieliśmy 40 km do miejsca gdzie były lekcje, było to w niedzielę, młody zachorował w między czasie, to się odechciało potem. Żałuję bardzo. Ale teraz może z dwójką pochodzimy...muszę się rozeznać, bo bliżej nas wybudowali Aqua park z rekinamu:D i tam są zajęcia dla maluchow

@Ewka34 te białe plamy to zapewne ropa. Ja na takie stany plukalam gardło woda z woda utleniania, 1:1 rozrabialam. I plukalam kilka razy dziennie. Bardziej hardcorowo to jest brać patyczek do uszu nasączony woda utleniania i wyciskać te zmiany, i wtedy przepłukać. Ale to nie wszyscy lekarze są zwolennikami tego;) ja mam takie zmiany bez infekcji, bo moje migdały straciły już dawno swoją funkcję.

miłoscwczasachpopkultury

Chyba kupowałaś ta chustę do zawiązywania z maluchem. Możesz mi podać jej wymiary? Może sobie taką uszyje :)

Kupiłam i jednak sprzedaje, bo nam się nie przyda. W domu mała potrafi zająć się sobą albo śpi i je, albo nosimy na rękach, na dworze wózek jednak wygodniej, bo zanim ja to bym zawiązała na dwor na kurtkę to mała cała byłaby zgrzana i więcej zachodu dla mnie z tym niż pożytku [emoji28][emoji28]

jakby któraś była może zainteresowana to odsprzedam za 100 zł ;)

IMG_2762.JPG
IMG_2761.JPG
IMG_2760.JPG
ona ma ogólnie 4 m długości, a dokładnych wymiarów nie mam jak Ci podać, bo nie mam centymetra ani miarki żeby pomierzyć :(

Ale takie jest opis do niej na stronie

Załączniki

• IMG_2762.JPG
    IMG_2762.JPG
    127,1 KB · Wyświetleń: 351
  • IMG_2761.JPG
    IMG_2761.JPG
    198,8 KB · Wyświetleń: 360
  • IMG_2760.JPG
    IMG_2760.JPG
    130,6 KB · Wyświetleń: 367
Zobacz załącznik 911162
Dzisiaj po rozczesaniu, drugie tyle pod prysznicem, mam balsam przy którym sie rozczesuje i nic.. przy każdym dotknięciu włosów, wychodzi garść :/ dobrze ze mam dużo i grube włosy bo miałabym już prześwity [emoji33]
[emoji33]no to mnie teraz przerazilas!

Ja mam rzadkie włosy, no teraz jest ich więcej po ciąży, ale jak mają mi tak lecieć to będę łysa.

@Ewka34 te białe plamy to zapewne ropa. Ja na takie stany plukalam gardło woda z woda utleniania, 1:1 rozrabialam. I plukalam kilka razy dziennie. Bardziej hardcorowo to jest brać patyczek do uszu nasączony woda utleniania i wyciskać te zmiany, i wtedy przepłukać. Ale to nie wszyscy lekarze są zwolennikami tego;) ja mam takie zmiany bez infekcji, bo moje migdały straciły już dawno swoją funkcję.
Ja wlasnie nie mam tych bualych plam,tylko zaczerwienione krosty jakby :/

reklama
Tak kupki sa takie wodniste i ziarenka male sa takie. Czasami moga tez pojawic sie nitki krwi. U nas tak bylo dlatego przeszlismy na nutramigen i kupy sa juz normalne. A moze nie pasuje jej te mleczko?
No właśnie u nas prawdopodobieństwo alergii ale nie została potwierdzona. Po Pepti już ja tak brzuszek nie boli , normalnie się załatwia , czasem popłaczę popłaczę ale rzadko. Tylko ten śluz.

Do góry