reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Można nie nie gorączki ja zanim wycięłam migdałki to chorowałam na anginę 8 razy w roku albo i więcej i prawie zawsze gorączki nie miałam.
Dzieki bo sie zastanawiam nad tymi bablami na jezyku i gardle to taki plac tez tak mialas? Ja nigdy anginy nie mialam dlatego mnie to dziwi ,male babelki mialam na czubku jezyka zawsze, ale nie az tam..

U nas gdy auto staje, a ona nie spi to muszę ruszać fotelikiem, a jak stoimy w korku to nawet jak spi, bo to za długo dla niej bez poruszania [emoji23] Oj ma ma, ustawia nas wszystkich po katach :p

U nas to samo, auto stanie i zaraz płacz. Nawet jak śpi kamiennym snem to i tak jak staniemy w miejscu to po chwili się wybudza. To samo jest z wozkiem.

Wybieram się jutro do kuzynki która tydzień temu urodziła synka. Mówiła że ubranek mają dużo na różne rozmiary. Nie mam pomysłu co mogę kupić dla małego. A my w prezentach głównie dostaliśmy ubrania... Co wasze dzieci innego dostały? Może coś mnie zainspiruje :)

Ja dostałam ubranka nawet dla dwu trzy latka :D kocykow nigdy dosc, dostałam 3 a dwa miałam swoje. I jeden mam na kanapie, jeden w wózku, jeden w lozeczku, jeden u nas w łóżku :D żeby co chwilę się z nimi nie nosić. Przydają się. Ręczniki dostaliśmy. Pieluchy, zawieszka do wózka, otulacz, pieluszki flanelowe i muslinowe w takie piękne wzory. Taki materiał szeleszczacy do trzymania w ręce z różnymi odstajacymi elementami. Taki mis z pozytywka i mozna go tez przyczepić do wozka lub lozeczka. Książkę z przepisami jak będziemy rozszerzać dietę, spiworek. No i kasę.

Zobacz załącznik 911162
Dzisiaj po rozczesaniu, drugie tyle pod prysznicem, mam balsam przy którym sie rozczesuje i nic.. przy każdym dotknięciu włosów, wychodzi garść :/ dobrze ze mam dużo i grube włosy bo miałabym już prześwity [emoji33]

Oooo kurka...niezle! To ja tak na szczęście nie mam. Ale może jeszcze wszystko przede mną. Nie zdawałam sobie sprawy że to w takiej ilości może się sypać..

Załączniki

• Screenshot_20181027-123035.png
    Screenshot_20181027-123035.png
    568,8 KB · Wyświetleń: 120
  • Screenshot_20181027-123022.png
    Screenshot_20181027-123022.png
    691,6 KB · Wyświetleń: 116
  • Screenshot_20181027-122945.png
    Screenshot_20181027-122945.png
    847,5 KB · Wyświetleń: 119
Dziewczyny sorki za nie zbyt przyjemny temat ale wydaje mi się , że naturalny , codzienny u nas :)
Jak wygląda też śluz w kupkach u waszych małych alergików ? Mojej małej kupka tak się ciągnie , a jest rzadka , całkiem jak woda praktycznie, tylko ziarenka ma. To normalne , że jest ten śluz ? Jest na Pepti.

Dziewczyny sorki za nie zbyt przyjemny temat ale wydaje mi się , że naturalny , codzienny u nas :)
Jak wygląda też śluz w kupkach u waszych małych alergików ? Mojej małej kupka tak się ciągnie , a jest rzadka , całkiem jak woda praktycznie, tylko ziarenka ma. To normalne , że jest ten śluz ? Jest na Pepti.

Mój tez ma śluz. Takie nitki śluzu. Coś jak u was. Rzadkie kupy z grudkami. Kolor żółty, musztardowy, po bólach brzuszka sporadycznie zielonkawe. Kp

„Tak nauczyłaś i przyzwyczaiłaś to teraz masz!”

Oczywiście cytuje teksty starszych babek i ludzi z otoczenia co to wszystko najwiecej wiedza, a już najlepiej jak wychować cudze dziecko [emoji28][emoji28][emoji28]
Powiem Ci , że tu bym się jeden jedyny raz zgodzila z tym zdaniem :D ale tak to jest jak wychowuje się dziecko w pojedynkę, prowadzi dom, zajmuje wszystkim na codzien. Tu akurat zawiodłam z usypianiem i wiem , że to moja wina [emoji16]

reklama
Do góry