reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja kupiłam jedna w rossmanie ten z canpola co się ciągnie ustami [emoji23] za 29 zł, bo Bartek sam podjechał a nie ma aplikacji. Ale jestem zadowolona, wczoraj po kąpieli robiliśmy i trochę glutkow wyszło, a mina małej bezcenna, była niby przerażona, ale bardziej ciekawa co się dzieje xd

Wlasnei nie chciałam czekać i wolałam kupić coś na miejscu. No i najtaniej, bo tylko 30 zł daliśmy
To do ust co Ty też mam. Trochę wyciągnęłam ale dużo zostało w nosku, bez tego do odkurzacza za dużo nie zdziałam ale zawsze coś. Przynajmniej śpi teraz już pół godziny. Może tu był problem jej nie spania , częstych pobudek.

reklama
Dzięki za wszystkie podpowiedzi :)

Tak fajnie zapowiadał się weekend dopóki nie zadzwonił mechanik... Tak to już kolejny raz w tym roku nasz samochód stoi w warsztacie.. Jestem załamana.. Ostatnio było 2.5 tysiąca a w poniedziałek auto do odbioru i rachunek na 4050 zł. Przez ostatnie 2 lata więcej do niego włożyliśmy niż jest wart.
Dopiero co się przeprowadziliśmy, wszystkie oszczędności poszły na wkład własny, ledwo uciulaliśmy żeby się urządzić i wyszliśmy na zero. Wszystkie odłożone pieniądze się rozeszły i tu taki rachunek...

Ojeju to wspolczuje.. strasznie dużo. U nas tfu tfu całe szczęście jest dobrze z autem, ubezpieczenie już zapłacone także z głowy. Jedynie lekkie miejsca gdzie rdza się porobila mała będzie Bartek w następny weekend robić z tata no i opony zimowe trza kupić i wymienić, bo w Niemczech od 1 listopada jest wymóg by już mieć zmienione.

A nie myśleliście żeby sprzedać na wiosnę i kupić coś mniej psującego się i w co nie trzeba tyle wkładać kasy?

Wspolczuje [emoji17]

Patrz @Karokao co u mnie i to tak ciągle :errr:tylko ja mam gęste i grube włosy więc narazie jeszcze się tak nie przejmuje. Wystarczy, że umyje to nawet moja mała ma je wszędzie :eek:

Uuuu kurcze. Mnie to w ogóle jeszcze nie spotkało, a 3 miesiąc po porodzie będzie 4 listopada. Mam nadzieje, ze mnie to ominie jakims cudem [emoji52]

Na mnie też się ludzie dziwnie patrza jak siądę na ławce i jeżdżę w te i spowrotem. Wczoraj w opiece musiałam coś podpisać i noga bujalam. Teraz tez Alicja sobie "śpi" , a ja muszę leżeć i jeździć , trochę odpoczynku ale za to jak ręce i nogi wycwicze [emoji23]
Zobacz załącznik 911174

„Tak nauczyłaś i przyzwyczaiłaś to teraz masz!”

Oczywiście cytuje teksty starszych babek i ludzi z otoczenia co to wszystko najwiecej wiedza, a już najlepiej jak wychować cudze dziecko [emoji28][emoji28][emoji28]

A ja ja nie dość , że nauczyłam na początku spania w wózku, usypiania przez bujanie to teraz się zdziwiłam , że tak usnęła mimo płaczu bo od trzech tygodni siedzę i bujam ja na łóżku na rękach. Łóżko do wymiany, tak skrzypi , że w całym mieszkaniu słychać [emoji23]

Sąsiedzi pewnie myślą, że masz często gości, że tak łóżko skacze [emoji23][emoji23][emoji23] ja tez tak wczoraj musiałam robić jak do północy męczyła i w końcu wygrałam, tez nam skrzypi ten nasz narożnik, który robi teraz za łóżko [emoji28][emoji28][emoji28]

Ja też bym się wysypiala bo ona idzie spać o 19/20 ja się kładę 20/21 i do godziny 4 są 4 pobudki , tylko mleko daje i śpi dalej. Ale od 4 już nie chce spac, marudzi , płacze bo chce zrobić kupkę, sama nie wie czy chce pić czy jeść , później się godzinę wylezy, wybawi, wygada , ja trochę wtedy przysypiam ale zaraz zaczyna płakać i muszę ją uspac. I od 5/6 śpimy razem , czyli taki czujny sen , że ona zamialczy a ja znowu ja kiwam i usypiam i tak do 8 , wtedy znowu robię mleko i śpi jeszcze do 9. Chociaż też nie zawsze :p

Kornelka jak z obrazka [emoji173]️

To masz wesoło [emoji5] ale my babeczki mamy moc i wszystko przetrwamy, a później ten uśmiech z rana i gadanie to najlepsza nagroda [emoji4][emoji173]️

Taką ją pamietam po porodzie, tez te usteczka tak miała słodko [emoji7] ja zamiast nieraz spać to patrzę na nią xdd

Ja zostawiam Młodego z mężem często , czasem z moją mamą zostawał i bez problemów. Ostatnio jak mama z nim została i wróciłam to jak mnie zobaczył to się zaczął uśmiechać i cały trzasl sie aż żebym go wzięła na ręce :) mega miłe to było :)

Jeśli chodzi o prezenty to my różne dostaliśmy ale najbardziej się cieszyłam jednak z pampersów bo to idzie jak woda. Dostaliśmy też komplecie elegancki w rozm 74 akurat na święta powinien być i to też był super prezent bo nie takie codziennie ubranko. A tak to kocyki, kostki, ubranka.

Oj na pewno :) już coraz mądrzejsze te nasze pociechy [emoji173]️

reklama
To do ust co Ty też mam. Trochę wyciągnęłam ale dużo zostało w nosku, bez tego do odkurzacza za dużo nie zdziałam ale zawsze coś. Przynajmniej śpi teraz już pół godziny. Może tu był problem jej nie spania , częstych pobudek.

Tak właśnie czytałam, że przez zatkany nosek dzieci czesciej się budzą w nocy itd

Do góry