reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie moja się denerwuje jak jest za grubo ubrana i myślę ubrać ja lżej i wsadzić do tego bardzo ciepłego śpiworka , ale nie wiem czy mimo to będzie okej skoro nie ubiorę zimowego grubego kombinezonu.

Nie wiem kochana [emoji848]
Wlasnie moja tez nie lubi się ubierac, ale do wózka kłaść też nie lubi haha także nie dogodzisz. Ja będę robiła tak jak właśnie napisałam. I myśle, że będzie jej ciepło. Zimą to i tak pewnie 1,5 h to max spacer.

No jasne, spacer musi być :) pamiętajcie, że teraz będzie już coraz zimniej i nie ma zmiłuj [emoji28] ja staram się spacerów nie odpuszczać, ubieram się mega ciepło i chociaz minimum 1 godzinkę spacerujemy i to takim szybszym tempem żeby mała spała [emoji28] dla mnie to tez odskocznia od monotonii dnia w domu. Wiadomo jak leje deszcz to nie mam jak wyjść.
No to same pyszności [emoji86]
My wczoraj kebab [emoji28][emoji28] a dziś zrobie sałatkę z kurczakiem na obiadek i tez po 15:30 ruszamy na spacer do lasku

A ja czekam na męża jak wróci z pracy, żeby mieć auto i po południu cisne do tego sklepu chińskiego shopping zobaczyć za jakaś sukienka na chrzciny bo się w nic nie mieszcze, albo w pepco coś znajdę. I jeszcze jadę do Tesco, może znajdę tam na ciuchach FF dla malego sweterek na chrzciny. No i jeszcze czeka mnie wizyta w Rossmanie bo muszę kupić henne do brwi. Na 9 listopada jestem umówiona na rzęsy metoda 1:1 ale kurde sama nie wiem czy chce mi się tam leżeć prawie 3 godziny.

Ale konspira ... Nawet w nocy się zastanawiałam nad tym , co zrobią szpiegi jak będziemy tajną grupą [emoji16][emoji16]
I z kogo się będą śmiać skoro z nas mają taki ubaw na innych wątkach [emoji848][emoji848]

Nie będą miały „rozrywki”, bo z ciekawości weszłam na ich wątek lipcowy i tam forum ich umarło to możliwe, że z lekkiej zazdrości podczytywaly nas :) bo u nas to chyba jedno z bardziej aktywnych po porodzie, to później niedziwne, że wszyscy czytają.

Wow, ale miło, że tyle „nowych” mamusiek się teraz ujawnia. To bardzo cieszy, że tak zachęca atmosfera u nas żeby dołączać [emoji173]️

Witamy [emoji4][emoji847]a to szybki chłopak, spieszył się do mamusi [emoji7]
Oj aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomne ten ostatni miesiąc wyczekiwania i obserwowania każdego „sygnalu” [emoji85]
A to już zaraz będzie skończone 3 miesiace 4 sierpnia u mojej panny ❣️i za zaczynamy 4 miesiąc [emoji16]

No tak to niestety bywa :( ciężkie musi być takie leżenie i uważanie na siebie jak na „jajko”, ale wtedy wszystko inne traci ważność i priorytetem jest maleństwo w brzuszku i ta wielka chęć posiadania go przy sobie całego i zdrowego :)

Ja też jestem w mega szoku, że jesteśmy tak aktywne tutaj i sławne, skoro inne miesiące nas intensywnie śledzą [emoji16]
Aż się nie chce wierzyć ze tak szybko zleciały te 4 miesiące. Cieszę się ze już Michas jest na świecie, bo nie ukrywam ale ciąża była dla mnie stresująca. Szczególnie od momentu leżenia. I już wole to niewyspanie niż ciagłe leżenie :) już dawno chciałam tu coś napisać ale jakoś nie miałam odwagi, ale w końcu się przełamałam

Hej :) powiedz coś może troszkę o sobie [emoji5]
Hej :) w sierpniu urodzilam synka dokladnie 11 sierpnia. Mam juz corcie 4,5 roku. Ogolnie malutki jest grzeczny ale w ciagu dnia spi dosyc malo i czasami nie ma na nic czasu. Za to w nocy je raz albo dwa razy. Wiec i ja moge odpoczac. Niestety nie karmie piersia chociaz walczylam ale choroba mi nie pozwolila. Jestescie od poczatku tutaj ze macie tak duzo postow? Ja przez przypadek weszlam na ta strone i postanowilam napisac.

reklama
Bez urazy, ale dziwne, że nagle teraz dołączają do nas nowe osoby. Ja bym ich nie dodawała. Skąd mamy pewność że to nie lipcowki, które i w prywatnej grupie chcą sprawować inwigilację?:/ a może założymy grupę tajną na fb i tam pod jednym postem będziemy pisać, nasze wypociny z jednego dnia. A jak się zacznie kolejny dzień to nowy post i kolejne komentarze. Bo nie wyobrażam sobie, żeby co chwilę nowe posty się pojawiały.
Ja nie mam facebooka:( nie róbcie mi tego:( tak straciłam forum przy synku:p bo się laski na fb przeniosly:p

Mi również przeszło przez myśl że mogą to być Panie z innych wątków.. bez urazy,ale obstawiam,że na pewno któraś ast lipcowka:D

My jeszcze rozmiar 62 spokojnie. Na 68 kombinezon ale jest za duzy;) śmiesznie wyglada;)

Do góry