reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wasze dzieci nawet i są idealne i wzorowe. Może wy coś idealne mateczki im dosypujecie do mleczka skoro takie anemiczne i tylko jedzą śpią i takie grzeczniutkie xd
No ja nie wiem kto tu dziecko czopkami faszerował jak płakało...
Mniejsza o to...
Chciałbym Wam przypomnieć, że piszecie na forum publicznym, otwartym dla każdego. Każdy może wejść i zostawić swoje zdanie. A wulgarne teksty i wyzywiska typu s**i itp. to już jest karalne. Nie pozwolę sobie aby jakąś panna/kobieta/gimnazjalistka dorosła lub nie mnie w taki sposób obrażała. Wstawiacie tu, podkreślam, na publicznym forum zdjęcia Wasze i Waszych dzieci i doprawdy myślicie, że jesteście anonimowe? Piszecie jak nie podałyscie jedna czy druga dochodu partnera i ciagniecie 500+. Kobiety... Opanujcie się. Bo całkiem poważnie może być dość niemiły finał

reklama
Dziewczyny... Nie było mnie tu pół dnia, patrzę ile wiadomości....I co? Dziękuję, rozbawilyscie mnie do lez:):);) szok... Żeby dorosłe kobiety w takim tonie prowadziły "rozmowe"... przykre... Ale fakt taki, że to tylko plec żeńska zdolna jest do takich uszczypliwosci.

Uważam,że każda z nas, obecnych na tym forum, ma prawo do wyrażenia swojej opinii w jakiejś sprawie, jeśli potrafi zrobić to spokojnie, KULTURALNIE, NIE NARZUCAJĄC swojego zdania. Druga strona i tak postąpi jak uwaza:)
I naprawdę skończcie te wymianę, bo to żenujące... aczkolwiek, muszę przyznac- baaaaardzo zabawne:)

Ja tez właśnie nadrabiam i powstrzymuje się od udzielania odpowiedzi na teksty koleżanek z forum lipcowego, bo jednak walczę ze swoimi wadami w charakterze a mianowicie uparty osiołek, który musi zawsze dorzucić swoje 5 groszy. Jednak teraz stawiam na dojrzałość i tylko czytam, bo jest co nadrabiać [emoji28][emoji28]

Bo ja taki trochę uparciuch jestem i nie ma ze mną łatwo ten mój, a co dopiero wy skoro tutaj pół dnia się siedzi [emoji28]
Ale jednak na własnej skorze przekonałam się, że nawet jak mi dziecko zaśnie na rękach i odłożę do łóżka naszego to mamy w sumie kawalerkę malutka i muszę chodzić na paluszkach by jej niczym nie zbudzić, a tak to gdyby spała w łóżeczku u siebie to zamykam drzwi od jej pokoiku i jest większy komfort.

Dojrzewam, co Ci powiem [emoji85][emoji86][emoji28][emoji5]
Karola to jest normalne :*
Każda z pierwszym dzieckiem się dopiero uczy :*
Pocieszę Cię, że z drugim już lepiej [emoji173]️
Już wiesz gdzie popełniłas błędy przy pierwszym i z drugim już starasz się unikać :)
Chociaż nigdy żadna matka nie jest idealna i nieomylna :*
Jesteśmy tylko ludźmi i uczymy się na błędach :*

Maja w niedzielę 3 miesiące (kalendarzowe) bo w ostatnią sobotę skończyła 12 tyg i dopiero w 62 zaczyna. Ale biorąc pod uwagę że zaczynałyśmy od 44 to i tak już pięknie nadgoniła.
Już się taki pulpet zrobił [emoji33] i pomyśleć że tylko kp
Jeśli już 62 to być całkiem dobry wynik :D 44 to bym chyba Stasiowi na nóżkę mogła założyć po urodzeniu[emoji23] leżała obok niego dziewczynka, ktora urodziła się z wagą 3kg i wyglądała jak pół jego, ciekawe jakby przy takiej Majce wyglądał :D

Im wcześniej nauczysz ją spać we własnym łóżeczku tym lepiej dla Was. Moja 4 latka nie zaśnie beze mnie do tej pory. Najlepiej jej się śpi w naszym łóżku. Moja wina bardzo wielka wina [emoji5] że nie zaczęłam jej oduczać spania z nami wcześniej. Ale ja w sumie lubiłam z nią spać jak mój mąż wyjeżdżał w tyg do pracy. Lubiłam jak się do mnie przytulała w nocy. Ale myślę że już najwyższy czas żeby spała w swoim łóżku całą noc. Póki co zasypia u siebie ale jak się przebudzi to przychodzi do nas. Piotruś ani jednej nocy jeszcze nie spał w naszym łóżku. Zawsze po karmieniu odkładam go do jego łóżeczka i zasypia bez problemu. Mam nadzieję, że mu się nie odmieni.

Dzięki kochana za dobre rady [emoji5][emoji5] właśnie muszę na dniach w końcu się przełamać i zacząć próbować jej przygody z łóżeczkiem. Tak jak mówisz ja to tez bardzo lubię jak mam ją blisko siebie i czuje wtedy się spokojniejsza gdy ona jest obok, bo mam stracha gdy miałaby spać w pokoju obok mimo, że dzieli nas pare kroków do niej, dosłownie 2. To i tak w głowie mam jakieś myśli głupie i straszne.

Jeśli już 62 to być całkiem dobry wynik :D 44 to bym chyba Stasiowi na nóżkę mogła założyć po urodzeniu[emoji23] leżała obok niego dziewczynka, ktora urodziła się z wagą 3kg i wyglądała jak pół jego, ciekawe jakby przy takiej Majce wyglądał :D
Hehe he albo jak Maja wyglądałaby przy nim [emoji173]️jak Calineczka pewnie [emoji23]

Dzięki kochana za dobre rady [emoji5][emoji5] właśnie muszę na dniach w końcu się przełamać i zacząć próbować jej przygody z łóżeczkiem. Tak jak mówisz ja to tez bardzo lubię jak mam ją blisko siebie i czuje wtedy się spokojniejsza gdy ona jest obok, bo mam stracha gdy miałaby spać w pokoju obok mimo, że dzieli nas pare kroków do niej, dosłownie 2. To i tak w głowie mam jakieś myśli głupie i straszne.
I takie głupie i straszne myśli będziesz miała już do końca swojego życia [emoji23] bo Kornelka już zawsze będzie Twoja córeczką [emoji173]️

Dobry wieczór.

Dajcie już spokój z tymi przepychankami na forum.

Dziś miałam fajny dzień. Iza jak wczoraj nie spala tak dziś spala 3/4dnia a o 19.00 poszła spać na noc. Starszakom przeczytałam książkę i też już zasypiają. Podczas gdy młoda spała wyciągnęłam większe ubranka na 68, jest tego pełno a nic nie kupiłam. Dobrze jest dostać ubranka po bratanicy:biggrin2: moja mama dużo kupiła i jest tego mega dużo samych body 23pary, spodni 26par, pajacy też podobnie.
Pogoda u nas straszna więc dziś nie było spaceru. Pojechaliśmy na zakupy i na obiad do restauracji.

Uuuu to już masz dużo ciuszków na później, to fajnie :) ja już tez nakupowalam trochę w ciucholandzie, trochę w pepco, pare dostaliśmy, trochę w h&m i już też mam cały karton także „wyprawka” na 68 cm gotowa. Nie chce przesadzać z ilością, bo szczerze teraz jak patrzę z perspektywy czasu i w praktyce to sobie myśle prasując jej ubranka „po co ja tyle tego wszystkiego nakupowalam” xd

reklama
Do góry