reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Poczytajcie o spaniu z dzieckiem, najlepszy moment na odzwyczajenie to między 10 a 16 miesiącem według poradników. Czy to prawda nie wiem. Nasza córka ma 5 lat a nawet teraz czasem nie codziennie przychodzi do nas spać ale nam to nie przeszkadza :)
Może i tak, nie wiem. Moje dziecko praktycznie od początku samo spi i mnie to cieszy, bo ona wie ze to jest jej miejsce. A my możemy się spokojnie 'wyspac'. Jak zacznie chodzic to pewnie tez będzie przychodzić do nas, chyba każde dzieci tak robia :D

reklama
U mnie mała od urodzenia śpi bez zmian 2 razy się budzi na karmienie czasem tam 3 razy . Na początku po pierwszym karmieniu spala już z nami ostatnio za każdym razem odkładam do kołyski .
Np wczoraj usnęła o 21 to obudziła się o 0.30 zjadła i odrazu usnęła i spala do 5.20 potem znów zjadła i do 8.30 spala.
W ciągu dnia już mniej spi ale to zależy od dnia . Jak coś robię np prasuje czy zmywam obiad czy ciasto to wkładam ją do bujaczka i się patrzy , jak jest najedzona to wszystko można przy niej zrobić

U mnie mała od urodzenia śpi bez zmian 2 razy się budzi na karmienie czasem tam 3 razy . Na początku po pierwszym karmieniu spala już z nami ostatnio za każdym razem odkładam do kołyski .
Np wczoraj usnęła o 21 to obudziła się o 0.30 zjadła i odrazu usnęła i spala do 5.20 potem znów zjadła i do 8.30 spala.
W ciągu dnia już mniej spi ale to zależy od dnia . Jak coś robię np prasuje czy zmywam obiad czy ciasto to wkładam ją do bujaczka i się patrzy , jak jest najedzona to wszystko można przy niej zrobić
Mam tak samo.. dzis mnie zaskoczyla tym spaniem ;)

A nie potrafi sampoleżeć spokojnie i np rozglądać się albo na karuzelkę patrzeć, czy cokolwiek? W leżaczku albo łóżeczku? Ja tak robię jak po wybudzeniu lekko pozaczepiam malutka i ma dobry humor to rozgląda się i leży grzecznie z 10-20 min to wtedy szybko zaczynam działać i np zmywam, ogarniam pranie itd [emoji16][emoji28]
Jeśli nie ma bólu brzuszka to polezy. Teraz z 40 min bawił się z karuzela. Ale jak jest śpiący to marudzi i trzeba leżeć przy nim głaskać żeby zasnął , a za parę minut i tak pobudka . On wymaga uwagi , trzeba się z nim bawił [emoji16]
A tak na marginesie, któraś planuje szybko kolejne dziecko?:D:D
Ja na pewno .. NIE [emoji16]

Ja :D czy mozna to nazwac planowaniem,nie wiem, ale chcemy miec i fajnie by bylo na przyszly rok lub kolejny ;)

My byśmy chcieli szybko drugie, ale w sumie nie zapytałam ginekologa ile powinno się odczekać, żeby jednak organizm mógł się bardziej zregenerować. Już chyba zapomniałam że lezałam całą ciążę z powodu szyjki i planuje drugie- jestem szalona :D Ale może tym razem założą mi pessar albo ta ciąża będzie w ogole inna.

reklama
Ja wczoraj godzinę prasowalam a Młody leżał na macie i gadałam do niego. Jak się denerwował to chwilę mu pokazywałam jakaś zabawkę i wracałam do prasowania.
Niech się przyzwyczaja do obowiązków domowych :)

Do góry