reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moja 8 tygodniu ważyła 6700 tylko z wielką waga startowała.
... ja też jestem w trakcie pierwszej miesiączki no i różowo nie jest [emoji53]. .. moja dzisiaj znowu obudziła się przed 5 na karmienie a przed 21 ostatnie było.
... Spicie razem w łóżku z maluchami?? Bo ja tak i boję się że się przyzwyczai ale u nas tam ładnie śpi i zasypia nie ma u nas lulania ani wozka. W najbliższym czasie będę ją odzwyczajac.

Woo ale duże te wasze dzieciaczki [emoji1376][emoji1376] moja dziś będzie ważona, ma dziś prawie 11 tygodni także zobaczymy, w prawie 7 tygodniu miała 4220 g, minął niecały miesiąc to mam nadzieje, ze prawidłowo przybrała, ale na rękach jak ją mam to już czuje, że ciężka także oby te 0,5 kg poszło do przodu :)

Moja 8 tygodniu ważyła 6700 tylko z wielką waga startowała.
... ja też jestem w trakcie pierwszej miesiączki no i różowo nie jest [emoji53]. .. moja dzisiaj znowu obudziła się przed 5 na karmienie a przed 21 ostatnie było.
... Spicie razem w łóżku z maluchami?? Bo ja tak i boję się że się przyzwyczai ale u nas tam ładnie śpi i zasypia nie ma u nas lulania ani wozka. W najbliższym czasie będę ją odzwyczajac.

Moja śpi z nami w łóżku, a w nocy ma słabe spanie tzn z 3-4 razy karmie ją, ale ro wyjątkowo dużo, tak to było tylko 2 razy, ale wydaje mi się, że maruda ma skok teraz, bo więcej dziś zaczęła gaworzyć i nauczyła się kaszleć tak śmiesznie na zawołanie, a tak nie robiła także to na pewno to skoro nowe talenty ma hah :)

Michasia dzis przeszla sama siebie.. spala od 20.30 do 5 rano.. i od nakarmienia czyli gdzies 5.15 do 8, to ja sie dwa razy budzilam w nocy.. chyba ten rytm mi zostal :p zobaczymy co bedzie w dzien :p jak fajnie wyglada jak ona probuje podniesc sie zeby usiasc :D w gore ida nozki i dzwiga glowe ,a wczoraj podniosla sie (glowka i ramiona)na wysokosc 10 cm gdzies.. bez mojej pomocy ;)

Brawo :) fajnie, że tak wam ładnie śpią. U mnie rekord to raz był 6 h i to dawno temu hah teraz ma młoda skok chyba, bo często się budzi w nocy od paru dni, inaczej niż te 2 razy jak miała w zwyczaju. Ja o dziwo jestem w szoku, bo przyznam, ze z zapominalstwa nieczęsto dawałam malutka na brzuszek żeby ćwiczyła te leżenie i podnoszenie główki itd a ona i tak od przedwczoraj jak ją daje na brzuch to trzyma dosyć długo główkę tak wysoko i widze różnice w zachowaniu na brzuszku, bo nie meczy się aż tak, nie płacze i nie rezygnuje po 2-3 min tylko podnosi ciekawa głowę i się rozgląda na tv itd, a nogami wywija i robi tak jakby chciała już pełzać i mega mocno się nimi odpycha tak jakby raczkowanie [emoji28][emoji28]
IMG_2591.JPG

Załączniki

• IMG_2591.JPG
    IMG_2591.JPG
    164,1 KB · Wyświetleń: 394
Moja tez lepiej zaczęła spać. Wcześniej się budziła co dwie godziny a od dwóch nocy jak się położy o 19.30 to wstaje 1:30 i dzisiaj o 23/4:30. Później o 5 i od 6 znowu śpimy :)

To może i u mnie takie rzeczy cudowne będą się zaniedlugo działy. Mam nadzieje, bo w sobotę już będzie 11 tydzień. Chyba, ze moja wybrała sobie bardziej dzień do spania, a w nocy śpi, ale budzi się dużo [emoji854]

reklama
A macie patent aby dłużej spala w dzień. Moja właśnie się często budzi i musze znowu ja uspic klepie ją zawsze po dupce bo tak lubi. Chyba ze to taki egzemplarz [emoji16]

Moja w ciągu dnia dużo śpi, ale śpi np po 30-60 minut i koniec, także nie mam żadnego patentu, jak się przebudza i ja np nic nie muszę zrobić to wtedy znowu cyc i śpi dalej. Czasami nie usypiam jej żeby po prostu ją wymęczyć, żeby polezala, rozglądała się, na brzuszek dajemy itd ale i tak w ciągu dnia mega grzeczna, na spacerze zawsze śpi, bo zanim dojedziemy do naszej trasy autem to ona już w aucie usypia.

Do góry