reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluszki przysypiają już całe noce? Mój mały z soboty na niedzielę przespał ciągiem 10 godz, od 20 do 6. A mnie zalało. Cycki jak kamienie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo bolały. Dzisiaj w nocy 8 godz spał. Pobudka o 4. Córka pamiętam do roku chociaż raz się budziła na cyca. Ciekawe jak z małym będzie. Czy to nie za wcześnie dla niego żeby tyle spał w nocy?

Dziewczyny czy Wasze maluszki przysypiają już całe noce? Mój mały z soboty na niedzielę przespał ciągiem 10 godz, od 20 do 6. A mnie zalało. Cycki jak kamienie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo bolały. Dzisiaj w nocy 8 godz spał. Pobudka o 4. Córka pamiętam do roku chociaż raz się budziła na cyca. Ciekawe jak z małym będzie. Czy to nie za wcześnie dla niego żeby tyle spał w nocy?
Był tu kiedyś ten temat poruszany .. ja bym wybudziła po 8h ;) ale mój to tak prześpi 6h i wydaje mi się że tyle jest jak najbardziej ok :)

Czy mi się wydaje czy dwójki Dada pieluchy są mniejsze niż dwójki Pampers??
Grubsze na pewno aż mała się ugotowała dziś ale mniejsze?
W takim wypadku na trójki musiałabym już przejść chyba.
Dady dwójki są mniejsze niż pampersy, a dady trójki są większe niż pampersy [emoji16] Przynajmniej wg mnie. My na trójkach już długi czas :)

Kochana my poszliśmy z katarem do lekarza. Pyta się ile jest stopni , mówię jej że 22 i dostałam opiernicz, że to od tego katar. W ciągu dnia do 21 stopni .. kazała wietrzyć jak będzie więcej. A jak jej powiedziałam że wtedy w nocy jest 18° jak wietrzymy to niby tak ma być. Wtedy dziecko przykryć grubszym kocykiem i jest idealnie, bo jak jest chłodniej to że się dziecku lepiej śpi
My już palimy w piecu od tego czasu co tak się zimno nagle zrobiło. Teraz mamy 23 st w domu i dla mnie jest idealnie. Sama podłogówka chodzi. Te kilka dni przed włączeniem pieca było ok 20 st i mały miał lodowate rączki w nocy bo zawsze trzyma je na kołderce. Poza tym do kąpania musiałam włączać taki elektryczny nagrzewacz bo mały by się zakichał.

Ile mm przetestowałyście żeby dobrać odpowiednie dla dziecka? I co robiłyście później z tym które nie siadło a było otwarte?

Fiorna za dużo nie ma co szukać i zmieniać bo jelita też się przyzwyczajają jakiś czas przez co możesz twierdzić że mleko nie pasuje. Otwarte i nietrafione stało, stało i stało a po trzech tygodniach wyrzuciliśmy bo dłużej chyba stać nie mogło.

Fiorna za dużo nie ma co szukać i zmieniać bo jelita też się przyzwyczajają jakiś czas przez co możesz twierdzić że mleko nie pasuje. Otwarte i nietrafione stało, stało i stało a po trzech tygodniach wyrzuciliśmy bo dłużej chyba stać nie mogło.

My póki co tylko bebilon ale mały strasznie nim zaczął chlustać no i dalej nie robi dwójeczki...
Myślę czy by nie spróbować dać mu z innej firmy. Sama nie wiem..

reklama

Tak moja śpi tak od 20 do 4 albo 5 rano :)
Nie wybudzam.

Do góry