reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ile mm przetestowałyście żeby dobrać odpowiednie dla dziecka? I co robiłyście później z tym które nie siadło a było otwarte?

W sumie to teraz drugie, wcześniej Nan, teraz babydream, z powodu ceny korzystnej, bo 0,5 kg za 18 zł i jest dobrej jakości. Ale nie powiem więcej, bo moja Kornelia odrzuciła całkowicie butelkę i chce tylko cyca także tylko kp karmimy [emoji5]❣️

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluszki przysypiają już całe noce? Mój mały z soboty na niedzielę przespał ciągiem 10 godz, od 20 do 6. A mnie zalało. Cycki jak kamienie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo bolały. Dzisiaj w nocy 8 godz spał. Pobudka o 4. Córka pamiętam do roku chociaż raz się budziła na cyca. Ciekawe jak z małym będzie. Czy to nie za wcześnie dla niego żeby tyle spał w nocy?

Każde dziecko inne i każdy dzień jest niespodzianka i wszystko jest zależne tez pewnie od pogody, wymęczenia maleństwa, wrażeń, humorku itd :)
U nas w nocy przeważnie 2 pobudki tzn zaśnie 22-23 i śpi do 2/3 i później tak o 6 pobudka następna, ale dziś w nocy to było więcej, bo z 4 razy pampersa zmieniałam i karmiłam od razu. U nas od tych 2 miesięcy i 11 dni odkąd się urodziła to raz w domku spała od 20-2 czyli 6 h i to jest jej rekord. Tak to śpi w nocy po mniej h. Ale może to się jej tez zmieni. Znowu w ciągu dnia moja dużo i często śpi także coś za coś. Ale wole już w ciągu dnia żeby miała tak jak jest bo mogę więcej zrobić i odpocząć :) a w nocy i tak przebieram szybciutko i karmie na śpiocha i na leżąco także i tak mi wygodnie i odpoczywam a ona szybko usypia :)

My póki co tylko bebilon ale mały strasznie nim zaczął chlustać no i dalej nie robi dwójeczki...
Myślę czy by nie spróbować dać mu z innej firmy. Sama nie wiem..

To ja ci polecam HiPP jednak bo Bebilon ponoć jest bardzo ciezki. My kupiliśmy kilka saszetek na próbę i mała się męczyła okropnie. Gazy, kupa itd. Maluch przy mm musi pić systematycznie dużo wody wtedy łatwiej o dwójkę. Chociaż moja trzyma tradycję rodzinną i kupa co kilka dni :p

My mamy na wszelki wypadek nan ale używamy tak rzadko że całe zostaje praktycznie:) także używam do ciastek :))
Moja córka przy kp zaczęła przesypiać całe noce jak skończyła 3 miesiące także nie ma reguły. A Młody śpi od 19 do 1/2 później pobudka o 4,6.30 i później już różnie 8.30 albo 9.30

IMG_2539.JPG

IMG_2540.JPG

Piąstka już przyszykowana do ataku na misie [emoji23][emoji23][emoji23]

Gwiazda już prawie ciagle się uśmiecha jak widzi rodziców i jak mówimy do niej [emoji7][emoji173]️ bezcenny widok
IMG_2550.JPG
. Tutaj akurat nieśmiały uśmieszek, bo telefon jak widzi to nie chce się uśmiechać tak jak mówię do niej albo mnie widzi i robi uśmieszki od ucha do ucha, no cudowne [emoji1376][emoji1376]

Tez juz coraz więcej coś tam gaworzy sobie, coraz silniejsza i ładnie już unosi główkę wysoko i rączki widać maja więcej siły skoro potrafi tak już na tym brzuszku leżeć ładnie i unosić główkę, nogami robi wtedy coraz dziwniejsze ruchy jakby chciala już pełzać hah. A już się bałam, że nie będzie umiała podnosić tak jak już powinna, bo często zapominałam o tym aby kłaść na brzuszek i ćwiczyć, a tu wczoraj niespodzianka, bo potrafi i to jak [emoji1376]

Jutro odwiedza nas o 16 położna także zobaczymy ile w te 4 tygodnie od szczepienia przybrała i urosła. Było 4220 g i 58 cm.

A w środę na 13.30 usg bioderek i tego najbardziej się obawiam. Mam nadzieje, ze wszystko wyjdzie dobrze.

Załączniki

• IMG_2539.JPG
    IMG_2539.JPG
    379,4 KB · Wyświetleń: 313
  • IMG_2540.JPG
    IMG_2540.JPG
    410 KB · Wyświetleń: 304
  • IMG_2550.JPG
    IMG_2550.JPG
    361,7 KB · Wyświetleń: 310
Dziewczyny czy Wasze maluszki przysypiają już całe noce? Mój mały z soboty na niedzielę przespał ciągiem 10 godz, od 20 do 6. A mnie zalało. Cycki jak kamienie i nie mogłam sobie miejsca znaleźć bo bolały. Dzisiaj w nocy 8 godz spał. Pobudka o 4. Córka pamiętam do roku chociaż raz się budziła na cyca. Ciekawe jak z małym będzie. Czy to nie za wcześnie dla niego żeby tyle spał w nocy?
Ja bym nie wzbudzała. Noworodka tak ale już teraz nie. Moja miała 2razy sen po 8godzin a tak to max 5-6 godzin ten pierwszy nocny sen

reklama
Dziewczyny,czy Wasze dzieci jak skonczylyv2 miesiące też zaczęły gorzej spać w nocy? Moja wcześniej miała chociaż jedną przerwę 5-6 H od jedzenia, a teraz wstaje co 2,5-3. I tak już któraś noc z rzędu.... spać mi się chce... no i ma coś z mojego taty, budzi ja kupa o 5:30:D dramat... karmię koło 5, chwilę przed, zdążę zasnąć i już muszę wstać bo ta po pachy zesrana...:D
Mój właśnie od jakiegoś czasu w nocy robi tylko siku, mega kupa jest rano ☺i zaczyna mi całe noce przesypiać.

Do góry