reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, które karmią mm. Mam kilka pytań.

1. Jak często podajecie dzieciom wodę, ile ml, i w jakiej temperaturze? :)

2. Ile posiadacie butelek żeby dobrze się funkcjonowało?

3. Jak sporządzacie mleko to wlewacie trochę wody gorącej i trochę zimnej czy podgrzewacie wodę w podgrzewaczu?

4. Jak robicie mleko poza domem? Bierzecie ze sobą wodę w określonej temperaturze w jakimś termoopakowaniu?

Z góry dziękuję [emoji16]

3. Jak sporządzacie mleko to wlewacie trochę wody gorącej i trochę zimnej czy podgrzewacie wodę w podgrzewaczu?

4. Jak robicie mleko poza domem? Bierzecie ze sobą wodę w określonej temperaturze w jakimś termoopakowaniu?

1. Słabo mi pije wodę pediatra powiedziała ze 100ml może śmiało pic dziennie moja wypija koło 20ml, temperAtura taka jak mleko albo pokojowa , gotowe mleko w szpitalu podawali nam w temperaturze pokojowej o było Ok, wiec stwierdzam ze woda w takiej temperaturze tez jest ok
2. Mam jedna, miałam karmić piersią a butelka miała być awaryjnie , a teraz mi szkoda 40zl dac na 2 miesiące, jakoś sobie z jedna radzę
3. Z temperatura to podgrzewam w czajniku a później elektrycznym termometrem sprawdzam ile ma stopni
4. Bierzemy wrzątek do termosu takiego co się robi kawę na drogę na 250ml zazwyczaj po 2,5 h ( bo co tyle je ) temperatura spada do 40-45sopni,ale na zewnątrz szybko się schładza

20C149B3-15D6-4979-9B6C-DBD2742E8017.jpeg 52C843BE-9FA0-423C-ACA7-52CD27BF19D2.jpeg Pepkowe za 2.5zl kupiłam już na lato, zawsze sprawdzam przecenki i zbieram na przyszłość

Załączniki

• 20C149B3-15D6-4979-9B6C-DBD2742E8017.jpeg
    20C149B3-15D6-4979-9B6C-DBD2742E8017.jpeg
    659,4 KB · Wyświetleń: 97
  • 52C843BE-9FA0-423C-ACA7-52CD27BF19D2.jpeg
    52C843BE-9FA0-423C-ACA7-52CD27BF19D2.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 107
Ja też tyle nie sciagam. Maks do 200 ml. Ale tylko tak karmie młodego , odciągając [emoji6] ale u mnie nie sprawdza się teoria że z piersi dziecko zje więcej [emoji39][emoji39] nie raz słyszę jak Olek ssie i nic nie leci a potem spokojnie odciągne ze 100 . Moje cycki lubią laktator [emoji16] to mój przyjaciel.
Uda wam się na pewno zwiększyć laktację [emoji8]
Ps. Odczytałas wiadomość prywatną kilka dni temu ?
A. Już rozumiem o co Ci chodzi :D

reklama

1. Wodę podaje 3-4 razy dziennie ale zazwyczaj wypija tylko to 10ml-20ml i się krzywi i nie chce. Najchętniej mi pije rano. Nie daje mu odrazu mleka jak jest głodny i potrafi mi wypić nawet 40 ml. Potem odczekuje 30 minut, zabawiam go w tym czasie i po chwili robię mu mleko do jedzenia. Nie daje mu odrazu jeść po wodzie bo wtedy by mi bardzo ulal.

2. Posiadam 1 butelke

3. Wlewam gorąca z termosu i dodaje zimną, przegotowana z butelki. I sprawdzam na oko palcem czy nie jest za gorącą.

4. Jak gdzieś jedziemy to biorę ze sobą cały mandzur. Termos, butelka z zimna woda, butelka do karmienia i mleko.

Dzięki za polecenie probiotykow, my stosujemy dicoflor i pora zmienić teraz na coś innego.

Do góry