Kasiula8989
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zwlaszcza ze moj maluszek w ciagu dnia upomina sie o mleczko jak w zegarku co 2h nie wazne czy spi czy sobie lezy dzis w koncu mialam udany dzien malutki dzis spokojniutki dwa razy na spacerku pierwszy przespal caly drugi patrzyl na chmurki ciagle usmiechniety nawet nie marudzil przy cwiczeniach a jak sie cieszył jak mu spiewalam a jak tam Twoj skarb? :*Nie :* sama bym korzystała ze spania. Dziecko jak ma potrzebę to się budzi. Moja zawsze szła spać ok 20 i zaraz o 23 pobudka i potem co dwie godziny. Ale kiedyś szla spać o 20 i pierwsze mleczko ok 2 wczoraj dała popalić i usnęła o 21:30 i właśnie dopiero wstała po 5 godzinach. Też mogłabym się niepokoić , że przecież się budziła co dwie godziny , czyli przepadły jej dwa karmienia. Ale to ona tutaj ustala co kiedy itp więc nie. Nie skrytykuje
O kurde , nie wyobrażam sobie żeby Olek wyssał z piersi 400ml [emoji16][emoji16] u mnie raczej nie sprawdza się ta teoria [emoji16]
A tak z czystej ciekawosci jakie mleczko modyfikowane podajesz?Zwlaszcza ze moj maluszek w ciagu dnia upomina sie o mleczko jak w zegarku co 2h nie wazne czy spi czy sobie lezy dzis w koncu mialam udany dzien malutki dzis spokojniutki dwa razy na spacerku pierwszy przespal caly drugi patrzyl na chmurki ciagle usmiechniety nawet nie marudzil przy cwiczeniach a jak sie cieszył jak mu spiewalam a jak tam Twoj skarb? :*
Jakie priobiotyki stosujecie? Podajcie nazwy?
Hihi nie no , wiem że w normalnych sytuacjach to dziecko lepiej " działa " jak laktator i wysysa więcej , choć pewnie jak brakuje mleka to warto spróbować dodatkowo laktatora, może akuratAle jakie 400 my to o 50 ml mówimy. Przy takich malych ilościach to wiesz. Widzę że.mala więcej wyciąga niż laktator. Dziś miałam 40ml na przykład a jak Zosia ciągnie to ssie i ssie aż się jej leje po brodzie. Choć i tak za mało jej no ale to inna sprawa.
Być może za wysoko podnosisz pupcię przy zmianie pieluchy i wtedy mleko się cofa z żołądka (ten zwieracz jeszcze nie pracuje jak trzeba). My tak mieliśmy często, ale teraz wypracowałam inną metodę zmiany pieluchy[emoji6]Jak tam u was z czkawka? Bo u nas jest zawsze przy zmianie pieluchy albo jak po jedzeniu gaworzy... a z czkawka zawsze ulewa...
Moj synek ma juz swoja ulubiona pluszanke z pepca za 15 zl taka kwadratowa z glowa misia na środku milutka w dotyku uwielbia sie do niej tulic trzyma sobie raczka i zasypia, wczoraj kupilam materac edukacyjna i od jutra bedzie na niej lezal bo akurat dzis ja wypralam i mam taka mala grzechotke co juz pomalu sobie trzyma w rece i mase innych grzechotek i gryzakow ale to czekam az bedzie większy w kiku tez kupilam takie malutkie pluszanki zobaczymy czy je polubi bo tez dzis wypralamWstyd się przyznać ale ja swojej małej jeszcze nic z zabawek nie kupiłam. Nie wiem co bym mogla. Czym bawi się 2.5 miesięczne dziecko ? Ładnie zajmuje się sobą , ale chciałabym zeby coś miała swojego do zabawy.. co wy kupujecie maluchom ?
Coś pochrzanilam z odpowiedziąByć może za wysoko podnosisz pupcię przy zmianie pieluchy i wtedy mleko się cofa z żołądka (ten zwieracz jeszcze nie pracuje jak trzeba). My tak mieliśmy często, ale teraz wypracowałam inną metodę zmiany pieluchy[emoji6][/QUO
O tym nie pomyślałam, dzięki