reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak ja pisałam:) jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłam ;)

Ale a propos moja mała coś mało przybiera, wychodzi na to, że ok 20 g dziennie, skończyła już 5 tygodni i od masy wypisowej przybrała ok 800 g, a dodatkowo ciągle dopomina się o jedzenie, jak nie śpi to karmie ja jakoś co 30, 40 minut bo wydaje mi się, że jest głodna, pielucha ok, ciepło jej, noszenie nie pomaga, tylko cyc. I położna zasugerowała dokarmianie, ale chciałabym jeszcze spróbować podziałać z femaltikerem bo do tej pory piłam ********** sporadycznie i nic poza tym. Wzięłam się też za laktator i herbatkę z anyżem. Właśnie odciagnelalam z dwóch piersi prawie 50 ml w 40 min godzinę po karmieniu, powiedzcie czy to dramatycznie mało czy nie ma tragedii :(? Nie chce mojego Bobo glodzić :/
Moj młodszy syn przybierał słabo, w miesiąc 550g. Nasz pediatra nic nie mówił, żeby dokarmic. Kazał z co 2 tyg przyjść na ważenie żeby to kontrolować i bylo ok. Do dziś jest chudy, waży 21kg a w maju skończył 6lat. Starszy syn w jego wieku ważył 30kg. Teraz Iza przybrała w 4tyg 650g, poszliśmy do pediatry ale innej niż kiedyś z synem i ta narobiła paniki, że dokarmiać bo za mało przybrała. Próbowałam dac jej moje ściągnięte mleko po karmieniu ale ona ewidentnie nie chciała więc odpuściłam. Teraz byłem na kontroli u pediatry (tego faceta co kiedyś z synem) i ten nie ma zastrzeżeń co do jej wagi. Mówi, że jest bdb, także 2 lekarzy 2 inne podejścia.
Ja na twoim miejscu kontrolowałabym częściej wagę u małej i póki przybiera te minimum to bym się nie martwiła.
Wiem, że niektórzy pediatrzy każą dokarmic przez dwa, trzy tygodnie a jak dziecko podrośnie , zrobi się silniejsze przez ten czas to każą odstawić dokarmianie.

reklama
@Ewka34 Ja z czystym sumieniem mogę polecić mleko babydream. Kiedyś o tym czytalam i te wszystkie produkty dla rosmana robią dobre firmy. Pieluchy są od pampers, słoiki od hipp A mleko od Humany. Mają niemieckie standardy. W mleku ponoć jest stosunkowo mało cukru. Jego minusem jest to że się lekko pieni przy rozrabianiu ale to kwestia przyzwyczajenia. Nam służy w 100% . Oczywiście to co służy leonowi może nie być dobre dla Michaliny ale warto spróbować. U nas mały rośnie. Brzuszek. Kupki i inne historie bez zastrzeżeń;)

Właśnie czekam na solarium :) teściowa została z dziećmi. Wieczorem też zostanie A my z małżonkiem idziemy do kina :)
Dzieki :* chce je sprobowac bo czytalam o nim.. pieluchy sa spoko ;) bebilon zwykly tez sie pieni mocno ;)
Przyjemnego wyjscia :* na co idziecie?

@Ewka34 Ja z czystym sumieniem mogę polecić mleko babydream. Kiedyś o tym czytalam i te wszystkie produkty dla rosmana robią dobre firmy. Pieluchy są od pampers, słoiki od hipp A mleko od Humany. Mają niemieckie standardy. W mleku ponoć jest stosunkowo mało cukru. Jego minusem jest to że się lekko pieni przy rozrabianiu ale to kwestia przyzwyczajenia. Nam służy w 100% . Oczywiście to co służy leonowi może nie być dobre dla Michaliny ale warto spróbować. U nas mały rośnie. Brzuszek. Kupki i inne historie bez zastrzeżeń;)

Właśnie czekam na solarium :) teściowa została z dziećmi. Wieczorem też zostanie A my z małżonkiem idziemy do kina :)
Ale ci zazdroszcze i solarium i kina:) ja z moim jestem na wojennej ścieżce od wczoraj.
Bawcie się dobrze:)

1. Ja podaje raz dziennie wode i raz herbatkę rumiankowa z hipp bez cukru( ale herbatke co ktorys dzien) :)
Nie podaje w tem pokojowej, bo dla mnie to jest poprostu zimne.
Podgrzewam tak jak mleko w podgrzewaczu( mam taką opcje ustawioną, że grzeje stałą optymalną temperature idealną do picia)
2. Ja mam dwie dr Browna żeby bylo sprawnie w razie wu i Aventa do wody i herbatki.
3. Wode mam cały czas w butelce w podgrzewaczu, ustawiony na tą stałą temperature :) Więc jak Jagódka jest głodna tylko wsypuje mleczko i gotowe :)
4. Akurat jak jadę do mamy na cały dzień to Ona u siebie przegotowuje wodę a ja biore tylko podgrzewacz ze sobą:)
A jak idziemy gdzieś na chwile albo wiem ze nie dojadla to biore zrobione mleczko ze sobą ( w ciągu godziny można podać)
Dostałas herbatkę z HiPP ? Nie wycofali ? Ja nie mogę nigdzie znaleźć :/

Apropo solarium.. wiecie może, ile po cc można iść na solar? Rozumiem, że jak rana się ładnie zagoi i w ogóle. Ale jest jakiś czas karencji?[emoji16]

reklama

Załączniki

• 20181013_103321.jpg
    20181013_103321.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 73
  • 20181013_103312.jpg
    20181013_103312.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 78
Do góry