miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
U nas też kąpiel to działka męża i robi to zdecydowanie lepiej niż ja
My kąpiemy razem malutka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas też kąpiel to działka męża i robi to zdecydowanie lepiej niż ja
Laktator nie jest wyznacznikiem ilości pokarmuTak ja pisałam jeszcze nie kupiłam słodu, dziś położna mi powiedziała, że lepiej ********** bo jest przebadany, ale uważam, że nie ma racji, że lepszy ten naturalny, ale już jej tego nie mówiłam
Ale a propos moja mała coś mało przybiera, wychodzi na to, że ok 20 g dziennie, skończyła już 5 tygodni i od masy wypisowej przybrała ok 800 g, a dodatkowo ciągle dopomina się o jedzenie, jak nie śpi to karmie ja jakoś co 30, 40 minut bo wydaje mi się, że jest głodna, pielucha ok, ciepło jej, noszenie nie pomaga, tylko cyc. I położna zasugerowała dokarmianie, ale chciałabym jeszcze spróbować podziałać z femaltikerem bo do tej pory piłam ********** sporadycznie i nic poza tym. Wzięłam się też za laktator i herbatkę z anyżem. Właśnie odciagnelalam z dwóch piersi prawie 50 ml w 40 min godzinę po karmieniu, powiedzcie czy to dramatycznie mało czy nie ma tragedii ? Nie chce mojego Bobo glodzić :/
Kupujecie takie cieńsze spiworki do gondoli na jesień czy dopiero ciepły na zimę ?
Mój się tłumaczy tym że on pracuje a ja całą ciążę siedziałam w domu i jeszcze mam rok macierzyńskiego. Tyle że ja jestem bardziej zmęczona teraz niż jak pracowałam....
W środę mały został z mężem na 4 godz bo ja pojechałam z mamą do galerii handlowej. Po godzinie dostałam SMSa żeby kupić to co mi trzeba i wracać a po 3 godzinach już dzwonił do mnie kiedy będę i było słychać jak mały płacze Tego dnia jak wróciłam to mi powiedział że nie by nie wytrzymał z nim tyle siedzieć bo on płacze i nie wiadomo o co mu chodzi i że myślał że sobie kabinę prysznicową zasilikonuje a musiał cały czas z Kacprem siedzieć. Jednego dnia dostrzega to że to nie taki lajcik zajmować się dzieckiem a drugiego dnia gra sobie na konsoli i w dupie ma wszystko. Faceci.....
Niektóre szczegóły się pamiętaBo czasami miała przez podanie raz dziennie mm problemy z kupka przez pare dni i bywała marudna i wtedy sądziłam, ze to kolki, ale człowiek się uczy na błędach i podawałam jej profilaktycznie, już od 2 tyg nie dostaje. Zreszta moja położna tez powiedziała, ze nawet jak nie ma kolek to można podawać espumisan przez chwile aby układ trawienny lepiej funkcjonował. Bo spytałam czy jak została połowa niecała buteleczki to czy mam ją wykończyć do końca i podawać czy to może zaszkodzić i lepiej nie faszerowac. Powiedziala, ze na pewno nie zaszkodzi i spokojnie podać.
Ale dziękujemy za troskę i proszę jaka pamięć heh
Dicoflor położna polecala jeszcze vivomixxJakie priobiotyki stosujecie? Podajcie nazwy?
Dziewczyny co mi powiecie o mleku z rossmana babydream? Jest spoko? @miloscwczasachpopkultury chyba ty je mialas?
Dicoflor, trilac [emoji16]Jakie priobiotyki stosujecie? Podajcie nazwy?
Bo czytalam ze jest dosc syte.. inaczej niz bebilon np.. no i ze ciezko sie rozpuszcza? Chce sprobowac bo mala non stop je i je, nawet po 30 minutach :/ nie zarobie na to mleko, a podajemy bebilon.. nie ma problemow juz z brzuchem,wiec zobaczymy..My używamy i jest super cena i jakość. Nie ma na pewno problemów z robieniem kupki, ale kurcze w sumie ja jej daje mm raz dziennie to ciężko mi stwiedzic jak ono by się sprawowało na dłuższa metę. Ale mysle, ze skoro to niemieckiej produkcji to jest dobre i nie szkodzi dziecku. Moja coś ostatnio nie jest chętna do picia z butelki mała cwaniara, bo czuje ode mnie cyca i po karmieniu butelka. I w sumie wypije raz dziennie polowe butli na spacerze i reszta do zlewu dlatego tez zależało mi na cenie.