reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Lustysia ja karmie przez nakładkę, więc jest lepiej dla moich sutkow. Jak zaczyna mnie boleć to smaruje maltanem. Wczoraj była w odwiedzinach sąsiadka i przyniosła mi masc z DM. Mówiła, że u niej się super sprawdzała
Zobacz załącznik 893011
Byłam dziś w dm... ja poki co wietrze :p porobiły się strupki i zobaczymy czy będzie się goic. Patrzylam na nakładki ale dla mnie są jakies ogromne ;o Po za tym, wątpię żeby moja mala chciała ciagnac przez ta gumę, bo każdy smoczek wypluwa i sama nie wiem.

reklama
Moja Malwinka kończy dzisiaj 6 tygodni :)
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy ciężką noc.. od 22 do 1 nie chciała spać ani jeść nic , tylko na rękach i się rozglądała... oczy wielkie ... Myślałam że ja pierwsza już usne niż ona:D
Tak to jest jak wcześniej pochwali się dziecko że dobrze w nocy spi :p
A ja wkoncu zaczelam brać witaminy bo do tej pory od porodu tylko brałam maneż potas i żelazo na anemie , będę musiała iść jakoś na pobranie krwi żeby sprawdzić jak teraz sytuacja się przestawia z tym moim zelazem :)
W środę idziemy na szczepienie tylko nie pamiętam na co już to było :p i się dowiem też ile moja pucia mała urosła .
A wizytę kontrolną po porodzie u gin mam 19 września bo teraz jest na urlopie i dopiero wtedy , i tego dnia też mam dentyste 3 godz wcześniej , 2 stresy jednego dnia :D

Zawsze myślałam że jak ma się duże piersi to jest dużo pokarmu niż jak ma się małe jak ja b/c ale się myliłam :)
mimo że mam małe od początku karmie piersią . Staram się pić dużo , w szpitlu kazali pić 3 l wody , gdzieś w książeczce o karmieniu wyczytałam że 3-4 l ale to prawda , widzę różnice jak piję mniej lub więcej :) trzeba pić na siłę czasem ale coś za coś bo nie tylko jest więcej mleka ale też i dla naszego organizmu lepiej jak jest dobrze nawodniony :) 1-2 razy dziennie stratami się pić też kawe zbozowa

Zobacz załącznik 893184 Zobacz załącznik 893187
Cudowna :)

@Ewka34 jak dobrze pamietam to Ty miałaś taki problem z mała, ze jej oczko ropialo? Moja ma to samo, jak sobie z tym poradziłaś? Ja przemywam ciepła woda przegotowana, dziś spróbowałam nawet mlekiem z piersi, bo wcale nie wyglada lepiej :(

Mój mały dzisiaj po jedzeniu haftuje. Chyba mu dwie piersi za dużo teraz. Biorę go do odbicia po każdej a mimo wszystko chlusta z niego bardzo.
Na spacerku właśnie jesteśmy
Zobacz załącznik 893181
U mojego to standard niestety☹od początku ulewa. Za każdym razem trzeba to odbijać, a to i tak nie gwarantuje tego , że nie uleje dalej.
Moja Malwinka kończy dzisiaj 6 tygodni :)
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy ciężką noc.. od 22 do 1 nie chciała spać ani jeść nic , tylko na rękach i się rozglądała... oczy wielkie ... Myślałam że ja pierwsza już usne niż ona:D
Tak to jest jak wcześniej pochwali się dziecko że dobrze w nocy spi :p
A ja wkoncu zaczelam brać witaminy bo do tej pory od porodu tylko brałam maneż potas i żelazo na anemie , będę musiała iść jakoś na pobranie krwi żeby sprawdzić jak teraz sytuacja się przestawia z tym moim zelazem :)
W środę idziemy na szczepienie tylko nie pamiętam na co już to było :p i się dowiem też ile moja pucia mała urosła .
A wizytę kontrolną po porodzie u gin mam 19 września bo teraz jest na urlopie i dopiero wtedy , i tego dnia też mam dentyste 3 godz wcześniej , 2 stresy jednego dnia :D

Zawsze myślałam że jak ma się duże piersi to jest dużo pokarmu niż jak ma się małe jak ja b/c ale się myliłam :)
mimo że mam małe od początku karmie piersią . Staram się pić dużo , w szpitlu kazali pić 3 l wody , gdzieś w książeczce o karmieniu wyczytałam że 3-4 l ale to prawda , widzę różnice jak piję mniej lub więcej :) trzeba pić na siłę czasem ale coś za coś bo nie tylko jest więcej mleka ale też i dla naszego organizmu lepiej jak jest dobrze nawodniony :) 1-2 razy dziennie stratami się pić też kawe zbozowa

Zobacz załącznik 893184 Zobacz załącznik 893187
Cudna[emoji16]ale ten czas leci[emoji16]

reklama
Ja też już w spodniach sprzed ciąży ale jeszcze mi 5 kg zostało niestety .Brzuch jeszcze taki odrobinkę odstający ale to trzeba będzie ćwiczeniami.
Super że już jesteście w domu.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i Młody dosypia przy balkonie w go dolce.
Mam pytanie do mam dwójki dzieci, czy często się zloscicie na starszaki? Mi moją córką trochę działa na nerwy jak muszę 5 razy prosić żeby się przesunęła albo nie grała na gitarze bratu nad głową itd. Myślę że ona mnie potrzebuje ale naprawdę momentami mam dość:((
Moja córa jest ogólnie zakochana w braciszku ale też nieraz próbuje zwrócić na siebie uwagę i rozrabia. Czasem też podniosę na nią głos ale przy małym to armatą można strzelać jak śpi to jak Natalka hałasuje to go nie obudzi tak łatwo.

Do góry