reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie tak jest z jedzeniem. Dzisiaj już dwa razy dałam 70 mm .. raz w domu i raz na dworze. Rano było ciężko nawet z nakładkami. Nie chciała złapać. Najlepiej jak by po jednym lyku mogła się najeść.. jak na początku jest bardzo dużo tak później trzeba ssać a to już ciężka sprawa dla niej.. po spacerze myślałam , że piersi mi wybuchną i ściągnęłam 180 , schowałam do lodówki na czarną godzinę.

Wysyłaj do mnie :D niech nie stoi w lodówce :D

U mnie dziś drugi raz była położna. Pooglądała pępek małego i stwierdziła, że już nie ma po co przychodzić. Ulżyło mi[emoji4] Jakby nie można było podpisać wszystkich dokumentów na pierwszej wizycie i mieć to z głowy[emoji16]

U mnie była już 4razy i jeszcze przyjdzie ale.ja mam ranę która się rozeszła kiedy zdjęła mi szwy więc może ma wyrzuty sumienia ;)

Była położna, malaadnie przybiera , wazy 4550kg , pokazywałam jak karmię i mówi że ładnie ja przykładam , że mała ładnie ssie , jak jej się zachce. Bo widziała, że mleko leci , wystarczy połykać to mała cuduje. Więc to jej lenistwo nie moja wina. :**

U mnie dziś drugi raz była położna. Pooglądała pępek małego i stwierdziła, że już nie ma po co przychodzić. Ulżyło mi[emoji4] Jakby nie można było podpisać wszystkich dokumentów na pierwszej wizycie i mieć to z głowy[emoji16]
A ja żałuję , że została nam ostatnia wizyta. Bardzo fajna kobieta. Zawsze można coś dopytać .wszystko sprawdzi. Zważy :)

@Mikasa7 tak samo jak moja. Od trzech dni marudzi poplakuje. Nie może pożądanie zasnąć.
No moja śpi ładnie w nocy bo przy cycku. W dzien jak ululana w wózku to też pospi 3 h. A tak to jak ja odkładam to po 45 min. Ale zdarzy się i dłużej. Zobaczymy jak to bedzie. Dziecko więcej teraz widzi i słyszy i mózg ciągle pracuje i przetwarza. Pewnie to stąd.

reklama
@Ewka34 jak dobrze pamietam to Ty miałaś taki problem z mała, ze jej oczko ropialo? Moja ma to samo, jak sobie z tym poradziłaś? Ja przemywam ciepła woda przegotowana, dziś spróbowałam nawet mlekiem z piersi, bo wcale nie wyglada lepiej :(
Mojej też ropialo. Od przytkanego kanalika lzowego. Psikalam do nosa sola i sciagaoam katarkiem, do tego przemywalam sola fizjologiczna i masowalam kanalik;)

Do góry