reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja Malwinka kończy dzisiaj 6 tygodni :)
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy ciężką noc.. od 22 do 1 nie chciała spać ani jeść nic , tylko na rękach i się rozglądała... oczy wielkie ... Myślałam że ja pierwsza już usne niż ona:D
Tak to jest jak wcześniej pochwali się dziecko że dobrze w nocy spi :p
A ja wkoncu zaczelam brać witaminy bo do tej pory od porodu tylko brałam maneż potas i żelazo na anemie , będę musiała iść jakoś na pobranie krwi żeby sprawdzić jak teraz sytuacja się przestawia z tym moim zelazem :)
W środę idziemy na szczepienie tylko nie pamiętam na co już to było :p i się dowiem też ile moja pucia mała urosła .
A wizytę kontrolną po porodzie u gin mam 19 września bo teraz jest na urlopie i dopiero wtedy , i tego dnia też mam dentyste 3 godz wcześniej , 2 stresy jednego dnia :D

Zawsze myślałam że jak ma się duże piersi to jest dużo pokarmu niż jak ma się małe jak ja b/c ale się myliłam :)
mimo że mam małe od początku karmie piersią . Staram się pić dużo , w szpitlu kazali pić 3 l wody , gdzieś w książeczce o karmieniu wyczytałam że 3-4 l ale to prawda , widzę różnice jak piję mniej lub więcej :) trzeba pić na siłę czasem ale coś za coś bo nie tylko jest więcej mleka ale też i dla naszego organizmu lepiej jak jest dobrze nawodniony :) 1-2 razy dziennie stratami się pić też kawe zbozowa

Zobacz załącznik 893184 Zobacz załącznik 893187
Tez zauwazylam ze jak pije mniej to z cyckow malo co leci.. a ja nie umiem pic na sile.. :/

reklama
Hy

Hyhyhy u nas tez bylo cicho,nawet jak kupa byla.. a teraz.. hrabina z kupa nie bedzie spac ani lezec hyhy drze sie wtedy jakby ja ze skory obrywali [emoji23] musi byc "na juz" :D
U mnie tak jest z jedzeniem. Dzisiaj już dwa razy dałam 70 mm .. raz w domu i raz na dworze. Rano było ciężko nawet z nakładkami. Nie chciała złapać. Najlepiej jak by po jednym lyku mogła się najeść.. jak na początku jest bardzo dużo tak później trzeba ssać a to już ciężka sprawa dla niej.. po spacerze myślałam , że piersi mi wybuchną i ściągnęłam 180 , schowałam do lodówki na czarną godzinę.

AAAA to na spokojnie. Mój od poniedziałku w Przedszkolu:) i jest o niebo lepiej;) będzie dobrze:)

Tak, moja tak. Tylko na rękach i krzyk o byle co:) chyba skok rozwojowy jest w 3 tygodniu zycia;)
U mnie taki skok był w 2,3 i 4 [emoji23] teraz jest trochę lepiej. Z nudów płacze i trzeba zabawiać ale często też sobie leży , rozgląda się i uśmiecha. Ja ją łaskotam s ona cała buzia się śmieje :) czekam na gawozenie [emoji7]

Patrzę na zdjęcia moje i Wasze .. moja ubrana jak na jesień a wsze tak rozebrane .. ale w cieniu nie jest tak gorąco u mnie :D
Tez zauwazylam ze jak pije mniej to z cyckow malo co leci.. a ja nie umiem pic na sile.. :/
A może coś dodawaj sobie do wody sok z cytryny, czy malinowy albo jakiś inny moze lepiej będzie Ci się piło :* ;)

Ja też już w spodniach sprzed ciąży ale jeszcze mi 5 kg zostało niestety .Brzuch jeszcze taki odrobinkę odstający ale to trzeba będzie ćwiczeniami.
Super że już jesteście w domu.
Wiesz, też się tego obawiałam ale dzieci
My właśnie wróciliśmy ze spaceru i Młody dosypia przy balkonie w go dolce.
Mam pytanie do mam dwójki dzieci, czy często się zloscicie na starszaki? Mi moją córką trochę działa na nerwy jak muszę 5 razy prosić żeby się przesunęła albo nie grała na gitarze bratu nad głową itd. Myślę że ona mnie potrzebuje ale naprawdę momentami mam dość:((
Ja też już w spodniach sprzed ciąży ale jeszcze mi 5 kg zostało niestety .Brzuch jeszcze taki odrobinkę odstający ale to trzeba będzie ćwiczeniami.
Super że już jesteście w domu.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i Młody dosypia przy balkonie w go dolce.
Mam pytanie do mam dwójki dzieci, czy często się zloscicie na starszaki? Mi moją córką trochę działa na nerwy jak muszę 5 razy prosić żeby się przesunęła albo nie grała na gitarze bratu nad głową itd. Myślę że ona mnie potrzebuje ale naprawdę momentami mam dość:((
Wiesz, też się tego obawiałam ale jest dobrze. Starszemu są grzeczne pomagają w opiece nad siostrą. Czasami jak biegają, krzyczą i ich upomne to się słuchają ale moi są starsi (7,5 i 6 lat). Tyle że oni dopiero wczoraj przyjechali od dziadków, zobaczymy jak będzie dalej.

Jaka słodka !!:)
Jaki masaż ?
Gratuluję i zarazem współczuję .. nic ten chłop nie dojrzewa ..
A wiesz co rozladowywanie takich dwóch punktów nad posladkami, w sumie w górnej części pośladków,A później rozciąganie kręgosłupa. Ale teraz już się nie daje odłożyć, mimo masazu:D i rozciągania. No nic niech się skok skonczy:D

reklama
Do góry