reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Lustysia ja karmie przez nakładkę, więc jest lepiej dla moich sutkow. Jak zaczyna mnie boleć to smaruje maltanem. Wczoraj była w odwiedzinach sąsiadka i przyniosła mi masc z DM. Mówiła, że u niej się super sprawdzała
Zobacz załącznik 893011
Byłam dziś w dm... ja poki co wietrze :p porobiły się strupki i zobaczymy czy będzie się goic. Patrzylam na nakładki ale dla mnie są jakies ogromne ;o Po za tym, wątpię żeby moja mala chciała ciagnac przez ta gumę, bo każdy smoczek wypluwa i sama nie wiem.

reklama
Moja Malwinka kończy dzisiaj 6 tygodni :)
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy ciężką noc.. od 22 do 1 nie chciała spać ani jeść nic , tylko na rękach i się rozglądała... oczy wielkie ... Myślałam że ja pierwsza już usne niż ona:D
Tak to jest jak wcześniej pochwali się dziecko że dobrze w nocy spi :p
A ja wkoncu zaczelam brać witaminy bo do tej pory od porodu tylko brałam maneż potas i żelazo na anemie , będę musiała iść jakoś na pobranie krwi żeby sprawdzić jak teraz sytuacja się przestawia z tym moim zelazem :)
W środę idziemy na szczepienie tylko nie pamiętam na co już to było :p i się dowiem też ile moja pucia mała urosła .
A wizytę kontrolną po porodzie u gin mam 19 września bo teraz jest na urlopie i dopiero wtedy , i tego dnia też mam dentyste 3 godz wcześniej , 2 stresy jednego dnia :D

Zawsze myślałam że jak ma się duże piersi to jest dużo pokarmu niż jak ma się małe jak ja b/c ale się myliłam :)
mimo że mam małe od początku karmie piersią . Staram się pić dużo , w szpitlu kazali pić 3 l wody , gdzieś w książeczce o karmieniu wyczytałam że 3-4 l ale to prawda , widzę różnice jak piję mniej lub więcej :) trzeba pić na siłę czasem ale coś za coś bo nie tylko jest więcej mleka ale też i dla naszego organizmu lepiej jak jest dobrze nawodniony :) 1-2 razy dziennie stratami się pić też kawe zbozowa

Zobacz załącznik 893184 Zobacz załącznik 893187
Cudowna :)

@Ewka34 jak dobrze pamietam to Ty miałaś taki problem z mała, ze jej oczko ropialo? Moja ma to samo, jak sobie z tym poradziłaś? Ja przemywam ciepła woda przegotowana, dziś spróbowałam nawet mlekiem z piersi, bo wcale nie wyglada lepiej :(

Mój mały dzisiaj po jedzeniu haftuje. Chyba mu dwie piersi za dużo teraz. Biorę go do odbicia po każdej a mimo wszystko chlusta z niego bardzo.
Na spacerku właśnie jesteśmy
Zobacz załącznik 893181
U mojego to standard niestety☹od początku ulewa. Za każdym razem trzeba to odbijać, a to i tak nie gwarantuje tego , że nie uleje dalej.
Moja Malwinka kończy dzisiaj 6 tygodni :)
Wczoraj pierwszy raz mieliśmy ciężką noc.. od 22 do 1 nie chciała spać ani jeść nic , tylko na rękach i się rozglądała... oczy wielkie ... Myślałam że ja pierwsza już usne niż ona:D
Tak to jest jak wcześniej pochwali się dziecko że dobrze w nocy spi :p
A ja wkoncu zaczelam brać witaminy bo do tej pory od porodu tylko brałam maneż potas i żelazo na anemie , będę musiała iść jakoś na pobranie krwi żeby sprawdzić jak teraz sytuacja się przestawia z tym moim zelazem :)
W środę idziemy na szczepienie tylko nie pamiętam na co już to było :p i się dowiem też ile moja pucia mała urosła .
A wizytę kontrolną po porodzie u gin mam 19 września bo teraz jest na urlopie i dopiero wtedy , i tego dnia też mam dentyste 3 godz wcześniej , 2 stresy jednego dnia :D

Zawsze myślałam że jak ma się duże piersi to jest dużo pokarmu niż jak ma się małe jak ja b/c ale się myliłam :)
mimo że mam małe od początku karmie piersią . Staram się pić dużo , w szpitlu kazali pić 3 l wody , gdzieś w książeczce o karmieniu wyczytałam że 3-4 l ale to prawda , widzę różnice jak piję mniej lub więcej :) trzeba pić na siłę czasem ale coś za coś bo nie tylko jest więcej mleka ale też i dla naszego organizmu lepiej jak jest dobrze nawodniony :) 1-2 razy dziennie stratami się pić też kawe zbozowa

Zobacz załącznik 893184 Zobacz załącznik 893187
Cudna[emoji16]ale ten czas leci[emoji16]

reklama
Ja też już w spodniach sprzed ciąży ale jeszcze mi 5 kg zostało niestety .Brzuch jeszcze taki odrobinkę odstający ale to trzeba będzie ćwiczeniami.
Super że już jesteście w domu.

My właśnie wróciliśmy ze spaceru i Młody dosypia przy balkonie w go dolce.
Mam pytanie do mam dwójki dzieci, czy często się zloscicie na starszaki? Mi moją córką trochę działa na nerwy jak muszę 5 razy prosić żeby się przesunęła albo nie grała na gitarze bratu nad głową itd. Myślę że ona mnie potrzebuje ale naprawdę momentami mam dość:((
Moja córa jest ogólnie zakochana w braciszku ale też nieraz próbuje zwrócić na siebie uwagę i rozrabia. Czasem też podniosę na nią głos ale przy małym to armatą można strzelać jak śpi to jak Natalka hałasuje to go nie obudzi tak łatwo.

Do góry