reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kontury i zarys widzi już od pierwszych dni i tygodni tylko, że z bardzo bliska i tak niewyraźnie, bo ma taka błonkę jakby jeszcze na oczkach ;) ale nasza już tak od tygodnia obserwuje kształty ciemne typu drzwi, meble, żyrandol, okna i rolety, bo przebija się lekka poświata światła i patrzy już tam tak bardzo świadomie :D
No właśnie mi chodziło coś więcej niż kontury :p zobaczymy jak u nas będzie :)

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Mam dzisiaj ten dylemat bo Kamil wraca i nie wiem jak to będzie. Ostatnie noce mała śpi w wózku koło łóżka , między łóżkiem a łóżeczkiem w którym spała może trzy razy od urodzenia [emoji16] a tak to w łóżku ze z
zmna. Moj się strasznie rzuca przez sen, kopie itp. i pewnie mała wtedy nie będzie odkładana do łóżka obok mnie tylko będziemy ją klasc W wózku , bezpieczniej.

Dziewczyny jak zrobić żeby ta nakładka się dobrze ciała trzymała ? Bo góra i dół się odkleja mimo że położyłam na mokra skórę.
Alicja ładnie zjadła ale mimo to nie jest tak idealnie jak powinno z ta nakładka.

Ale jakie przyjemne te wydatki będą. Urządzanie własnego gniazdka nawet jak trochę da po kieszeni to cieszy niesamowicie. Coś o tym wiem. Wydaliśmy kupę kasy na postawienie i wykończenie domu a mimo to wszystko tak cieszyło i dawało taki komfort psychiczny że to jest nasze i jesteśmy u siebie☺
Co do prasowania to ja to nawet majty prasuje a ubranka dzieci obowiązkowo☺ wiesz raz że milsze w dotyku i przyjemniejsze dla skóry a dwa i przede wszystkim temp żelazka zabija wszystkie bakterie które nie wyprały się w pralce. No tak się nauczyłam i nie wyobrażam sobie założyć coś bez prasowania.
U nas też musi być wszystko uprasowane. Jak ja nie uprasuje to mój mąż oglądając piłkę nożną.

Ostatnia edycja:
Mam dzisiaj ten dylemat bo Kamil wraca i nie wiem jak to będzie. Ostatnie noce mała śpi w wózku koło łóżka , między łóżkiem a łóżeczkiem w którym spała może trzy razy od urodzenia [emoji16] a tak to w łóżku ze z
zmna. Moj się strasznie rzuca przez sen, kopie itp. i pewnie mała wtedy nie będzie odkładana do łóżka obok mnie tylko będziemy ją klasc W wózku , bezpieczniej.

Dziewczyny jak zrobić żeby ta nakładka się dobrze ciała trzymała ? Bo góra i dół się odkleja mimo że położyłam na mokra skórę.
Alicja ładnie zjadła ale mimo to nie jest tak idealnie jak powinno z ta nakładka.
Ja je trzymałam za każdym razem niestety[emoji852] nigdy nie leżała idealnie

Moja w miarę spi w ciągu dnia tak roznie , 1-3 godzin ciągiem potem je, zmiana pampersa trochę ja ponoszę porozgląda się polezy i dalej śpi i tak znowu , ale jak spi to mogę cos zrobić pranie , ugotować czy posprzątać albo robię to jak mąż wraca z pracy on zajmuje się małą i synkiem tylko nakarmię a ja sobie robię coś :) w nocy ostatnio 2 razy się budzi . Wiadomo ma też takie dni że w ciągu dnia mało chce spac tylko się kręci . Jakoś ze 2 dni już częściej chce jeść w ciągu dnia :)
Mąż ostatnio był chory a dzisiaj synka cos bierze .. :/ bo ma katar i śpi teraz już z godzinę oby tylko na Malwinkę nie przeszło ja zreszra też się czuje jakoś nie wyraźnie :( ehh .. :( takie życie
Same zdehlaki ...a w sobotę chciałam wybrać się do lumpeksu bo już wieki nie byłam ...
Mój też wróci "nie doleczony" siedzi w pracy z gorączką.. mam nadzieję , że do piątku mu przejdzie całkiem bo inaczej nawet małej nie pocałuje.

reklama
Do góry