reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kontury i zarys widzi już od pierwszych dni i tygodni tylko, że z bardzo bliska i tak niewyraźnie, bo ma taka błonkę jakby jeszcze na oczkach ;) ale nasza już tak od tygodnia obserwuje kształty ciemne typu drzwi, meble, żyrandol, okna i rolety, bo przebija się lekka poświata światła i patrzy już tam tak bardzo świadomie :D
No właśnie mi chodziło coś więcej niż kontury :p zobaczymy jak u nas będzie :)

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie do tych co śpią z dziećmi ..
Co z mężami ? Spi gdzies indziej ? Czy we trójkę ? Wtedy dziecko w środku ? Ja sie boje ze coś się małemu stanie jak będziemy spać we trójkę .a męża to na pewno nie wygonie [emoji854][emoji854]
Mam dzisiaj ten dylemat bo Kamil wraca i nie wiem jak to będzie. Ostatnie noce mała śpi w wózku koło łóżka , między łóżkiem a łóżeczkiem w którym spała może trzy razy od urodzenia [emoji16] a tak to w łóżku ze z
zmna. Moj się strasznie rzuca przez sen, kopie itp. i pewnie mała wtedy nie będzie odkładana do łóżka obok mnie tylko będziemy ją klasc W wózku , bezpieczniej.

Dziewczyny jak zrobić żeby ta nakładka się dobrze ciała trzymała ? Bo góra i dół się odkleja mimo że położyłam na mokra skórę.
Alicja ładnie zjadła ale mimo to nie jest tak idealnie jak powinno z ta nakładka.

Ale jakie przyjemne te wydatki będą. Urządzanie własnego gniazdka nawet jak trochę da po kieszeni to cieszy niesamowicie. Coś o tym wiem. Wydaliśmy kupę kasy na postawienie i wykończenie domu a mimo to wszystko tak cieszyło i dawało taki komfort psychiczny że to jest nasze i jesteśmy u siebie☺
Co do prasowania to ja to nawet majty prasuje a ubranka dzieci obowiązkowo☺ wiesz raz że milsze w dotyku i przyjemniejsze dla skóry a dwa i przede wszystkim temp żelazka zabija wszystkie bakterie które nie wyprały się w pralce. No tak się nauczyłam i nie wyobrażam sobie założyć coś bez prasowania.
U nas też musi być wszystko uprasowane. Jak ja nie uprasuje to mój mąż oglądając piłkę nożną.

Ostatnia edycja:
Mam dzisiaj ten dylemat bo Kamil wraca i nie wiem jak to będzie. Ostatnie noce mała śpi w wózku koło łóżka , między łóżkiem a łóżeczkiem w którym spała może trzy razy od urodzenia [emoji16] a tak to w łóżku ze z
zmna. Moj się strasznie rzuca przez sen, kopie itp. i pewnie mała wtedy nie będzie odkładana do łóżka obok mnie tylko będziemy ją klasc W wózku , bezpieczniej.

Dziewczyny jak zrobić żeby ta nakładka się dobrze ciała trzymała ? Bo góra i dół się odkleja mimo że położyłam na mokra skórę.
Alicja ładnie zjadła ale mimo to nie jest tak idealnie jak powinno z ta nakładka.
Ja je trzymałam za każdym razem niestety[emoji852] nigdy nie leżała idealnie

Moja w miarę spi w ciągu dnia tak roznie , 1-3 godzin ciągiem potem je, zmiana pampersa trochę ja ponoszę porozgląda się polezy i dalej śpi i tak znowu , ale jak spi to mogę cos zrobić pranie , ugotować czy posprzątać albo robię to jak mąż wraca z pracy on zajmuje się małą i synkiem tylko nakarmię a ja sobie robię coś :) w nocy ostatnio 2 razy się budzi . Wiadomo ma też takie dni że w ciągu dnia mało chce spac tylko się kręci . Jakoś ze 2 dni już częściej chce jeść w ciągu dnia :)
Mąż ostatnio był chory a dzisiaj synka cos bierze .. :/ bo ma katar i śpi teraz już z godzinę oby tylko na Malwinkę nie przeszło ja zreszra też się czuje jakoś nie wyraźnie :( ehh .. :( takie życie
Same zdehlaki ...a w sobotę chciałam wybrać się do lumpeksu bo już wieki nie byłam ...
Mój też wróci "nie doleczony" siedzi w pracy z gorączką.. mam nadzieję , że do piątku mu przejdzie całkiem bo inaczej nawet małej nie pocałuje.

reklama
Do góry