reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mamy taka sama karuzelkę [emoji5] moja ma dziś 25 dni i już jest od paru dni taka bardziej kumata niż wcześniej tzn jak jest na przewijaku na łóżeczku to bardzo chętnie patrzy na kręcące się misie i słucha melodyjek :) wcześniej tez od samego początku już zwracała uwagę na melodyjki, bo dziecko od urodzenia ma bardzo dobry słuch itd ale od tygodnia jakoś ma już lepszy wzrok i robi się taka fajniejsza i bardziej komunikatywna i rozgląda się i czasami nie chce jesc, Pielucha czysta i po prostu leży sobie na pleckach i ogląda coś tam [emoji5]
Nasza dziś skonczyla tydzień o 11.22 :) Jeszcze tak nie reaguje na muzyczkę z karuzeli, kiedyś jej włączyłam gdy płakała te ptaszki i nic. Potrzebowała chyba bliskości, a nie sztucznych dźwięków :p A o misiach to nawet nie ma co mówić, bo ona nie widzi jeszcze. Zastanawiam się właśnie kiedy dziecko zaczyna widziec coś więcej jak kontury czy kontrasty. Około miesiaca właśnie? ;)

Mleczko mm bez laktozy kupione . Tylko zastanawia mnie jak polozna stwierdziła że krostki tylko na czole to brak tolerancji na laktoze. Mała ma taką małą tarke na czole
Moja sucha skóra właśnie jak tarka + trądzik niemowlęcy.
A najprawdopodobniej nietolerancja na laktoze bo po delikolu (Laktaza enzym trawiacy laktoze) od razu poprawa. Z tym że u nas boli brzucha jako takich nie było, ale też szybko wprowadziłam dietę bezmleczna, tylko kupkowy problem.
A jeszcze jedno. Nie ma czegoś takiego jak twarde standardowe objawy nietolerancji pokarmowych. Każde dziecko może reagować inaczej i mieć inne objawy.

Moja tez ma krostki na twarzy.. i tylko na twarzy..
Jak coś takiego to trądzik niemowlęcy. Położna i pediatra mnie oświeciły. Bo z Aleksem nie miałam czegoś takiego i myślałam że moga to być potowki.
IMG_20180824_172540.jpg

Załączniki

• IMG_20180824_172540.jpg
    IMG_20180824_172540.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 343
Nasza dziś skonczyla tydzień o 11.22 :) Jeszcze tak nie reaguje na muzyczkę z karuzeli, kiedyś jej włączyłam gdy płakała te ptaszki i nic. Potrzebowała chyba bliskości, a nie sztucznych dźwięków :p A o misiach to nawet nie ma co mówić, bo ona nie widzi jeszcze. Zastanawiam się właśnie kiedy dziecko zaczyna widziec coś więcej jak kontury czy kontrasty. Około miesiaca właśnie? ;)

Kontury i zarys widzi już od pierwszych dni i tygodni tylko, że z bardzo bliska i tak niewyraźnie, bo ma taka błonkę jakby jeszcze na oczkach ;) ale nasza już tak od tygodnia obserwuje kształty ciemne typu drzwi, meble, żyrandol, okna i rolety, bo przebija się lekka poświata światła i patrzy już tam tak bardzo świadomie :D

U nas wczoraj odpadł pępek i dno papka jest jeszcze wilgotne i nadal mamy psikac octaniseptem. Ja dodatkowo 1 raz dziennie przecieralam pępek gazikiem narzeczonym spirytusem takim gotowym z apteki. Ładnie się zabiło, nie smierdzialo. Jak brzydko pachnie to trzeba gencjaną albo spirytusem tak mi mówiła położna
Już zastosowałam gencjanę.

reklama
Do góry