reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Właśnie myślałam , że umrę w toalecie. Zrobiłam siku, podtarlam się i co ? Na papierze coś cienkiego , śliskiego i długiego . Boże !!! Myślałam , że jakaś glizda :o płakać mi się chciało i szukałam głowy tego czegoś żeby mieć pewność. W końcu dotknekam . .
Ha ha ha. Nitki wypadly [emoji23]
Klaudiaaaaa [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Wiem. Nawet widziałam ze gdzieś pisałaś tam w tyl o tym. Ja się już zastanawiam czy to nie tłuszcz normalnie ale w sumie jak pochodzę to przy palcach tez mam opuchnięte wiec raczej opuchlizna . Heh mam trochę tego dość, chce moje kostki spowrotem [emoji23] a jak maleństwo ? Masz córcię jak dobrze kojarzę ?
Tak :) córka mimo wczesniak wszystko ok :) oprócz alergii ale syn też miał. A Twój bąbel z którego tc? Ty z wrześniowki zrobiłaś się sierpniowka a ja z sierpniiwki lipcowka [emoji23]

Tak :) córka mimo wczesniak wszystko ok :) oprócz alergii ale syn też miał. A Twój bąbel z którego tc? Ty z wrześniowki zrobiłaś się sierpniowka a ja z sierpniiwki lipcowka [emoji23]

36,6. Tez zaliczyli jako wcześniaka. 10 punktów, wyszliśmy po drugiej dobie , tylko więcej badan miał. 2850 wiec mały 52cm. Raczej nic mu nie jest jedynie takie wysypki ma rumień noworodkowy ale to się kazali nie przejmować. A alergie macie na co ? Ta na mleko ?

.miło ze strony męża :) korzystajcie :)
A my chyba będziemy się dokarmiać mm ..
Albo mam coraz mniej mleka albo już się unormowało na potrzeby Alicji. Jak ja przystawie to jeszcze czasem leci ciurkiem lub pryska , ale nie odciągam już laktatorem od kilku dni tylko mała wyjada. Jak chciałam odciągnąć laktatorem to raz 50ml a raz 100 się udało. Wydaje mi się , że jest niespokojna po zjedzeniu z piersi. W nocy ładnie zjadła i szła spać ale w dzień jest gorzej. Teraz jej dałam 50 mm i poszła spać. Chyba dokupie tych buteleczek bebilonu 90ml i wrazie potrzeby będą w lodówce.. jutro kupię ferma lt. Iker. Bo kawy zbożowej nie przełknę :/
Ale skoro masz mleka tyle ile wystarcza na potrzeby Alicji, to po co Ci więcej? [emoji16]
A może w czasie dnia była niespokojna niezależnie od pokarmu. Nasze dzieciaczki będą już powoli spały coraz mniej. Mój np codziennie od 7-8 do 12-13 nie śpi i jest niespokojny, marudny, chce się przytulać :)

@Avalia mozliwe ze wrocimy do Tomysla ;) trzymaj kciuki ;)
To już chyba inne miasto ale sentyment pozostaje. Trzymam kciuki :)
Hej , sorki ze wbijam. Ja z wrześniowych ... teoretycznie. Bo mały już na świecie. Was tu dużo już urodziło i mam pytanie : czy któraś ma opuchnięte stopy ? Rodziłam cztery dni temu , a stopy jak były opuchnięte tak są. W ciąży to chociaż się zmniejszało a teraz mam pod kostkami takie jakbym napompowala. Nie widać bardzo ale ja widzę po sobie. Mogę to uciskać i wtedy zapada się tak na kilka mm, trzymam w gorze cała noc , moczę w zimnej wodzie , teraz smaruje altaziaja, na zmianę z sexy mama tym miętowym z rossmana. Nie boli to , nie gorące tylko mnie obrzydza i trochę zastanawia / martwi. Wiem ze mogę do lekarza ale sobota a zreszta u nas same ciemnoty ... z góry dzięki za rady
Ja nie mam ale dziewczyny z którymi lezalam w szpitalu miały opuchnięte stopy. Lekarze mówili że to normalne.

36,6. Tez zaliczyli jako wcześniaka. 10 punktów, wyszliśmy po drugiej dobie , tylko więcej badan miał. 2850 wiec mały 52cm. Raczej nic mu nie jest jedynie takie wysypki ma rumień noworodkowy ale to się kazali nie przejmować. A alergie macie na co ? Ta na mleko ?
Tak na mleko :) to my 36+4 :) więc podobnie :) my mamy z kolei trądzik niemowlęcy :)
IMG_20180824_172540.jpg

Załączniki

• IMG_20180824_172540.jpg
    IMG_20180824_172540.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 338
Widać że my ziomalki. U mnie też czarcie zebro było znane. Kiedyś jak miałam straszne kłopoty z cerą mylam tym twarz. Kiedyś też na migreny mi mama dawała. Nie pamiętam czy pomogło ale te fafoły co się pojawiają w tym są dla mnie zagadką. Chciałabym wiedzieć skąd to się bierze :) A swoją drogą od października będę się uczyć ziołolecznictwa. Będę szamanką :D

Moja młodsza córka tak miała. Przy każdym przewijaniu szła kolejna kupa. Teraz mały różnie...ale raz to się tak nieszczęśliwie osiusial że mu na buzię poszło...

Jaki piękny prezent :) mój też lubi drzemać na dworze. Ale u mnie na tym odludziu to hałasów nie ma. Chyba po prostu świeże powietrze mu służy:)
No ja nie wiem co mu się stało przy chlopakach nie pamiętam żebym choć kwiaty dostała. Dopiero teraz przy 3cim dziecku jest jakiś dojrzalszy, ja z resztą też.
Ważne, że młody śpi. Dziewczynki wróciły? Jak reagują na braciszka?

reklama
Do góry