reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Właśnie myślałam , że umrę w toalecie. Zrobiłam siku, podtarlam się i co ? Na papierze coś cienkiego , śliskiego i długiego . Boże !!! Myślałam , że jakaś glizda :o płakać mi się chciało i szukałam głowy tego czegoś żeby mieć pewność. W końcu dotknekam . .
Ha ha ha. Nitki wypadly [emoji23]
Klaudiaaaaa [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Wiem. Nawet widziałam ze gdzieś pisałaś tam w tyl o tym. Ja się już zastanawiam czy to nie tłuszcz normalnie ale w sumie jak pochodzę to przy palcach tez mam opuchnięte wiec raczej opuchlizna . Heh mam trochę tego dość, chce moje kostki spowrotem [emoji23] a jak maleństwo ? Masz córcię jak dobrze kojarzę ?
Tak :) córka mimo wczesniak wszystko ok :) oprócz alergii ale syn też miał. A Twój bąbel z którego tc? Ty z wrześniowki zrobiłaś się sierpniowka a ja z sierpniiwki lipcowka [emoji23]

Tak :) córka mimo wczesniak wszystko ok :) oprócz alergii ale syn też miał. A Twój bąbel z którego tc? Ty z wrześniowki zrobiłaś się sierpniowka a ja z sierpniiwki lipcowka [emoji23]

36,6. Tez zaliczyli jako wcześniaka. 10 punktów, wyszliśmy po drugiej dobie , tylko więcej badan miał. 2850 wiec mały 52cm. Raczej nic mu nie jest jedynie takie wysypki ma rumień noworodkowy ale to się kazali nie przejmować. A alergie macie na co ? Ta na mleko ?

.miło ze strony męża :) korzystajcie :)
A my chyba będziemy się dokarmiać mm ..
Albo mam coraz mniej mleka albo już się unormowało na potrzeby Alicji. Jak ja przystawie to jeszcze czasem leci ciurkiem lub pryska , ale nie odciągam już laktatorem od kilku dni tylko mała wyjada. Jak chciałam odciągnąć laktatorem to raz 50ml a raz 100 się udało. Wydaje mi się , że jest niespokojna po zjedzeniu z piersi. W nocy ładnie zjadła i szła spać ale w dzień jest gorzej. Teraz jej dałam 50 mm i poszła spać. Chyba dokupie tych buteleczek bebilonu 90ml i wrazie potrzeby będą w lodówce.. jutro kupię ferma lt. Iker. Bo kawy zbożowej nie przełknę :/
Ale skoro masz mleka tyle ile wystarcza na potrzeby Alicji, to po co Ci więcej? [emoji16]
A może w czasie dnia była niespokojna niezależnie od pokarmu. Nasze dzieciaczki będą już powoli spały coraz mniej. Mój np codziennie od 7-8 do 12-13 nie śpi i jest niespokojny, marudny, chce się przytulać :)

@Avalia mozliwe ze wrocimy do Tomysla ;) trzymaj kciuki ;)
To już chyba inne miasto ale sentyment pozostaje. Trzymam kciuki :)
Hej , sorki ze wbijam. Ja z wrześniowych ... teoretycznie. Bo mały już na świecie. Was tu dużo już urodziło i mam pytanie : czy któraś ma opuchnięte stopy ? Rodziłam cztery dni temu , a stopy jak były opuchnięte tak są. W ciąży to chociaż się zmniejszało a teraz mam pod kostkami takie jakbym napompowala. Nie widać bardzo ale ja widzę po sobie. Mogę to uciskać i wtedy zapada się tak na kilka mm, trzymam w gorze cała noc , moczę w zimnej wodzie , teraz smaruje altaziaja, na zmianę z sexy mama tym miętowym z rossmana. Nie boli to , nie gorące tylko mnie obrzydza i trochę zastanawia / martwi. Wiem ze mogę do lekarza ale sobota a zreszta u nas same ciemnoty ... z góry dzięki za rady
Ja nie mam ale dziewczyny z którymi lezalam w szpitalu miały opuchnięte stopy. Lekarze mówili że to normalne.

36,6. Tez zaliczyli jako wcześniaka. 10 punktów, wyszliśmy po drugiej dobie , tylko więcej badan miał. 2850 wiec mały 52cm. Raczej nic mu nie jest jedynie takie wysypki ma rumień noworodkowy ale to się kazali nie przejmować. A alergie macie na co ? Ta na mleko ?
Tak na mleko :) to my 36+4 :) więc podobnie :) my mamy z kolei trądzik niemowlęcy :)
IMG_20180824_172540.jpg

Załączniki

• IMG_20180824_172540.jpg
    IMG_20180824_172540.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 335
Widać że my ziomalki. U mnie też czarcie zebro było znane. Kiedyś jak miałam straszne kłopoty z cerą mylam tym twarz. Kiedyś też na migreny mi mama dawała. Nie pamiętam czy pomogło ale te fafoły co się pojawiają w tym są dla mnie zagadką. Chciałabym wiedzieć skąd to się bierze :) A swoją drogą od października będę się uczyć ziołolecznictwa. Będę szamanką :D

Moja młodsza córka tak miała. Przy każdym przewijaniu szła kolejna kupa. Teraz mały różnie...ale raz to się tak nieszczęśliwie osiusial że mu na buzię poszło...

Jaki piękny prezent :) mój też lubi drzemać na dworze. Ale u mnie na tym odludziu to hałasów nie ma. Chyba po prostu świeże powietrze mu służy:)
No ja nie wiem co mu się stało przy chlopakach nie pamiętam żebym choć kwiaty dostała. Dopiero teraz przy 3cim dziecku jest jakiś dojrzalszy, ja z resztą też.
Ważne, że młody śpi. Dziewczynki wróciły? Jak reagują na braciszka?

reklama
Do góry